Las Bandidas

  • Írta: Daks
  • 2006. augusztus 17.
Penélope Cruz és Salma Hayek. Két gyönyörű, érett, magabiztos és szexis nő, akik mellesleg pazarul bánnak a fegyverekkel. Egy picit feministák, de ezt elnézzük nekik.

A Las Bandidas a kicsattanóan vad Maria Alvarez (Penélope Cruz) és gyönyörűséges Sara Sandoval (Salma Hayek) történetét meséli el egy másfél órás színes, szinkronizált, francia- mexikói- amerikai westernfilm (?) formájában. 1880-at írunk, a helyszín Mexikó. A két főszereplő nő között az akkori legnagyobb társadalmi szakadék húzódik meg: Maria egy szegény farmer egyetlen kislánya, míg Sara egy befolyásos és dúsgazdag bankár apucival büszkélkedhet. Maria egész nap lovagol, gringókat pofoz fel, csirkéket etet és tevékenykedik a ház körül, Sara pedig ruhákat vásárolgat, teázgat és európai kiruccanását tervezgeti.


Senki nem hinné róluk, hogy egy napon összefonódik életútjuk - pedig ez csakhamar be is következik. Egy szép nyári délutánon feltűnik a színen a New York Hitelbank képviselője, Tyler Jackson (Dwight Yoakam), aki mindkét lány családjától elveszi otthonát, hogy vasutat építsen annak helyére. A sorsukat persze nem kerülhették el, hiszen egy olyan hatalommal állnak szemben, ami nem ismeri a „nem” szót. Az otthonvesztett két lány összefog a történtek után és elhatározzák, hogy kifosztják a Hitelbank összes fiókját.


A két kislány nem gyengén lefáraszt egy férfi agyat, de ugyanakkor kellő energiával is tölt fel, ha egy napsütéses vasárnap délelőtt üljük végig a történetüket. A moziban csücsülve már sokszor a fejemet fogtam, annyira pihentető tudott lenni a Cruz-Hayek páros, de megnyugvást okozott, hogy legalább a kedvesem is jól érezte magát és nem is egy agyatlan romantikus nyáladzást kellett végigszenvedjek. A története nem vészes, de az elviccelt részletekkel engem a moziból is kikergettek volna, ha nem extra nagy kukoricát visszek be magammal. Luc Besson megint mókázni akart, de azt hiszem, a vicceit most nem igazán tudják tolerálni a western szerető férfi nézők - ezek miatt is kapott tőlünk a Las Bandidas alacsony értékelést.


Ahogy telnek-múlnak a percek, a film érezhetően gyengül. A poénok erőltetettek lesznek, a marakodó hölgyek egyre idegesítőbbek és ami nagy hibája egy filmnek, hogy az ember egy idő után már várja a végét. A filmet a klasszikus elemekből gyúrták meg - az összetevőkhöz pedig kellett két vagány rabló, egy szívszorító történet, egy fekete ruhás gonosz fickó és egy városi bájgúnár, de ő is csak azért, hogy legyen kin veszekedni. Bugyuta egy helyzet és piszok nagy szerencséje van a kiadónak, hogy két ilyen remek színésznő igent mondott neki, mert így a parádés alakítással megmentették a filmet a hatalmas hollywoodi botlástól.


Cikkünk alanya egy csaj-western, igazából nincs rá szebb szó. Azoknak a nőnemű humán egyedeknek való, akik már nem tudnak mit csinálni a Szex és New York, valamint a Született Feleségek nyári szünetében és szeretnének már valami igazán csajos produkciót nézni. Természetesen a párjuk sem jár rosszul, ha elcipelik őket a moziba, hiszen a Las Bandidas azokba az alkotásokba tartozik, amiket imádnak a nők, de a férfiak sem hányják el tőle magukat az első 10 percben. A két főszereplő kisasszony szenvedélyes és nagyon gyönyörű, ezért is bocsátjuk meg nekik, hogy képesek egy babarózsaszín virágokkal körbetűzdelt görbe tükröt állítani a régi jó westernfilmek elé. Nagyon jól alakítanak a szerepben, és nem esnek kétségbe akkor sem, ha egy bluebox előtt kell lovaglást imitálniuk.

Műfaj: francia- mexikói- amerikai kalandfilm
Hazai mozipremier: 2006. augusztus 10.
Időtartam: 93 perc
Főszereplők: Penélope Cruz, Salma Hayek, Steve Zahn, Dwight Yoakam
Rendezte: Joachim Roenning, Espen Sandberg
Forgatókönyvíró: Robert Mark Kamen, Luc Besson
Zeneszerző: Eric Serra
Imdb értékelés: 5.4/10

Saját vélemény: 6.8/10

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...