Kígyók a fedélzeten

  • Írta: Ca$h
  • 2006. október 25.
Sean (Nathan Philips) az aranyifjú, éppen jól megérdemelt nyaralását tölti egy csórónak éppenséggel nem mondható környéken, a Hawaii tengerparton, amikor egy véletlennek köszönhetően olyasminek lesz a szemtanúja, aminek nem kellett volna.
A maffiavezérnek Chen Leongnak (Terry Chen) nem kell hozzá túl sok idő, hogy kinyomozza merre lakik a srác, el is küld hozzá egy szeretetcsomagot, pár álig felfegyverzett izomagy személyében. Ám ekkor a semmiből megjelenik a szupermenő, atomcool, hiperzsaru különleges ügynök Neville Flynn az F.B.I.-tól (Samuel L. Jackson) és az egy lövés egy halál jól begyakorolt hős specialitásával át is segíti a rosszfiúkat a másvilágra. Ugyancsak nem túlságosan nagy erőfeszítéssel ráveszik a gyereket, hogy tanúskodjon a hírhedt bűnöző ellen, nem is kell már mást tenni, mint irány a repülő majd a bíróság. Ám ami a repülőn rájuk vár arra nem igazán lehet felkészülni…


Ahogyan mi sem lehetünk teljesen felkészülve arra, hogy mire is számíthatunk, ha beülünk erre a mozira. Engem személy szerint az izgatott fel, hogy mikor megláttam a film plakátját és a valami elképesztően idióta címét, egy belső hang azt súgta nekem, hogy ezt meg kell nézni. Aztán innen is és onnan is azt lehetett hallani, hogy a nyár nagy slágere meg hatalmas kasszasiker Amerikában meg minden. Na ekkor már tudtam, hogy meg kell tekintenem. Mivel az égvilágon semmire sem számítottam, a csalódás igencsak pozitívnak volt mondható. Mi kell ahhoz hogy jól szórakozzunk? Vegyünk egy-kettő igencsak jó színészt, tömjük meg a zsebüket egy kis pénzzel persze, nehogy már durcik legyenek forgatás közben. Fogjunk egy hatalmas repülőt, hiszen egy mini-jetben igencsak kevés mozgástere lehetne mind a történetnek mind pedig a szereplőknek. Nem igaz? Rakjuk tele ezt a gépet egy csomó emberrel, legyen benne egy kevés cici meg sex, meg sablonos karakterek, pakoljunk még bele valamit. Mit is? Áááááá egy csomó kígyót olyan még úgysem volt, és legyen sok-sok vér meg rengeteg júúúúúúúúújjal kommentált félig nyitott szemmel hunyorítós jelenet, amihez elég csak egy icipici beleélőképesség és már készen is van a mi kis akció-horror-thriller filmünk, persze egy kis komédiázással megfűszerezve.


Érdekes hogy a film első felében, jól megszokott módon a főbb karakterekkel ismertetnek meg minket, akik ráadásul abszolút kommersz jellemnek számítanak. Mert lesz ugyebár a kényes, körömnézegetős idegesítő kiskutyás csajszi, akiről tudjuk hogy jó fej lesz a későbbiekben. Aztán a bunkó, öltönyös, faragatlan tuskó üzletember, akinek már alig várjuk a szörnyű halálát. Aztán persze mi lenne egy ilyen produkcióval, ha nem lennének benne iszonyatosan jópofa és humoros fekete tesók. Nomeg az elmaradhatatlan gyerekek persze, de semmiképpen sem lehet megfeledkezni a szuperzsaruról sem, aki valószínűleg ex katona is, de ez már nem fog kiderülni. Szóval annak ellenére, hogy minden olyan sablonos és kiszámítható, valahogy mégis olyan átkozottul szórakoztató ez a film.


A kedvenc jelenetem, bevallom több ilyen is van, mikor a kedvenc zsarunk egy picit bepöccen jól elkáromkodja magát, a kígyók édesanyjára célozva. Ezután pedig brazilt arccal jól belelő kettőt a repülő oldalába, hogy elősegítse a kígyóknak a repülőtanfolyam ingyen kipróbálását. Ez a jelenet azért már vicces volt, de ha jól felkészülünk előtte, talán nem is lesz olyan röhejes. Persze a filmet a Sony szponzorálta, nem is kevés ezzel kapcsolatos jelenetet fogunk majd látni és hallani. Gondolom ez is része a Sony PS3-as kampányának, de a PSP-snek mindenképpen. Érdemes odafigyelni, hogy manapság mennyi filmben lehet PSP-vel nyomuló embereket látni. Az egyetlen probléma ezzel a PlayStationös vonallal a filmben, hogy a Flight Simulator mindig is csak és kizárólag PC-n játszható játék volt, van és lesz, korábban pedig C64-en indult el. Szóval logikai csavarokkal is fogunk találkozni rendesen.


Mindezek ellenére a film jónak mondható. Nagyon szórakoztató és szerintem mindenki meg fogja találni benne azt a szerethető motívumot, ami miatt elégedett arcokat fog majd látni a mozi kijáratánál!

Rendezte: David R. Ellis
Zene: Trevor Rabin
Szereplők: Samuel L. Jackson, Juliana Marguiles, Nathan Philips
Játékidő: 105perc
IMDB: 7.4
Saját vélemény: 8.0


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...