The Village (A Falu)

Nem is tudom, nem egy szokványos indítás, de én tényleg nem tudom.... hogy mi a retkes áfonyás búbánatot művelt Shyamalan a direktori székben, mert ö az a perszön, aki 1999 óta úgy osztogatja a csattanókat, hogy a fal adja a másikat.

Elég csak visszagondolni a Hatodik érzékre, (Bruce Willis aszisztálásával) a Jelekre (ami a személy szerint a legjobban sikerült darab) de még a Sebezhetetlen is jó átlagon felüli szórakozást nyújtott. A Stuart Little-t most ne kavarjuk ide, nem ez a súlycsoport...A sztori dióhéjban:


Adott egy kis pennsylvaniai közösség, legfeljebb 3-4 házzal és egy templommal. A polgárok jólétéről a vének tanácsa dönt. A lélekszám is 30körül lehet, szóval tessék elképzelni:D A lakosokat titokzatos lények tartják rettegésbe ("akikről nem beszélünk") a közeli erdöböl eredő, éjszakai sikolyaikkal. A halálra rémült népek mindent megtesznek hogy közvetlen kapcsolat ne alakuljon ki, így nem merészkednek az erdőbe, (nem sértik meg a territóriumaikat) messze elkerülik a tiltott színt, megeszik a vacsit, és megírják a leckét. De aztán a lények valamiért mégis előmerészkednek, és megjelölik az ajtókat...

Végülis a film végére se tudjuk hogy a jelölgetésnek mi volt az értelme, minthogy azt sem tudjuk mi indította el a cselekményt, vagy ki a főszereplő. A nézőnek az az érzése támadhat, hogy Shyami a film végére tartogat minden puskaport, és az azt megelözö 1 órában csak tömény időhúzás megy. Nem azt mondom hogy hiányolom a "kinyitom-az-ajtót-jön-a-rém" szokásos horrorkliséket, vagy x-aktás féle magyarázatot a történésekre, de szivesebben néztem a hűtőventillátoromat mint a képernyőt, mert az legalább mozog... Többször lementem innivalóért hogy történjen valami érdekes, és végig a narancslére próbáltam kenni a dolgot.. De a "The Village"-el van a baj.


A totális unalomtól csak a falu atmoszférája menti meg (a párbeszédek, a falubeliek jellemábrázolása, gondolkodása - Ami nagyon jól el lett találva, kicsit gátolt, túlontúl őszinte, pont olyan emberé aki egy elszigetelt erdőbe, a romlástól távol nőtt fel.) és a végjáték ofkorz, amiért érdemes volt végigülni 110 percet. (megjegyzem az eredeti befejezés jobb volt, csak kiszivárgott, így változtatni kellett... R.I.P) A Jelekből és a Gladiátorból importált Joaquin Phoenix jól játszik, Bryce Dallas Howard jól játszik, csak nincs mit, mert a lankadásé a főszerep. Őszinte leszek magához Mr. Anderson: nagyon be voltam állva erre a filmre.. Kár hogy kidolgozatlan, hisz az alapötlet zseniális.  Így csak 60%.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...