Transformers 3

  • Írta: Ca$h
  • 2011. július 21.
  • dark of the moon, mozi, transformers
Elfelejtett gyermekkorunk legkedveltebb – sokak számára sajnos elérhetetlen összegbe kerülő – játékai voltak az alakváltó robotok. Michael Bay immáron harmadjára tér vissza velük a mozivászonra, ezúttal viszont már a dögös Megan Fox nélkül. Lássuk hát, milyen sikerrel!

Sam Witwicky (Shia LaBeouf), a nemzeti hős élete nem éppen fenékig tejfel, elvesztette élete nagy szerelmét, lediplomázott az egyetemen, mégse képes állást találni. Pedig kétszer is megmentette már világunkat a végső pusztulástól és ezért még kitüntetést is kapott, személyesen az amerikai elnöktől. A szerencséje azonban fordulóponthoz ért, mikor ezen a nívós eseményen megismerte a gyönyörű Carlyt (Rosie Huntington-Whiteley), aki valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag halálosan beleszeretett. Életük egyszerű és vidám, igaz, a kapcsolati szerepkörök kissé felcserélődtek közöttük. A nagy idillnek azonban vége szakad, mikor kiderül, hogy az álcákat nem sikerült végérvényesen legyőzni, s rájönnek, hogy minden, ami idáig történt, okkal történt, és a nagyszabású terv immáron a végéhez közeledik.


A Transformerst szeretjük, az alakváltó robotok története közel áll a szívünkhöz. Igaz, az első rész bemutatója után teljesen más végeredményre számítottunk, s az is igaz, hogy a moziból kisétálva rádöbbentünk, hogy bizony nem vagyunk már tíz évesek, akik egyértelműen a célcsoportját alkották eme alkotásnak. Érdekes, két évvel később mégis újra beültünk a második felvonásra, mondanom sem kell, hogy a keserédes csalódás újfent kialakult öreg szívünkben, hiszen szomorúan kellett konstatálnunk, hogy sajnos a tizenkét éves korhatár se éppen nekünk lett kitalálva. Valami lehet ebben a filmben, ha képesek voltunk harmadjára is megadni neki a bizalmat, nem igaz?


Persze megadtuk, nem is akármilyen módon, hiszen a harmadik részt ezúttal már full extrás 3D-ben is meg lehet tekinteni – erősen javallottan –, igaz az IMAX 3D még hetekkel a premiere után is csak teltházas előadásokat volt képes produkálni, úgyhogy kénytelen voltam lejjebb adni a mércéből és a kissé „csöves” Digital 3D mellett lerakni a voksomat. Na, igen, látvány az volt bőven, erre nem is lehet panasz, hiszen olyan dolgok történtek az arcom előtt, hogy sokszor azon vettem észre magam, hogy nem hiszek a szememnek szinte fel sem fogom, ami látok. Ahogyan mindig, a vizualitással minden nagyon, de nagyon rendben volt.


A film első harmada meglepően tökéletesnek bizonyult, jó érzés volt újra látni szeretett főszereplőinket, ahogyan a zavarba ejtően életszerű mindennapokkal küzdve keresik elveszettnek hitt hősi mivoltukat. Nagyon jól fekvő poénok jöttek egymás után, a Másnaposokból megismert Ken Jeong szerepeltetése meg egész egyszerűen zseniális húzás volt, ugye mukinyulak? Már-már kezdtem azt hinni, hogy az óriás robotok története végre eljutott arra az értelmi és lelki színvonalra, amire mindig is vágytam. De aztán sajnos jött a film többi része, a siralmasan fájdalmas, szinte már binárisan gyermeteg beszélgetések, s az összes létező filmes baki felvonultatása. Olyanok, mint az örökké tisztahajú és selymes bőrű főszereplő csajszi, akinek misztikus képessége lehetővé teszi számára a különböző típusú cjipők másodpercenkénti váltogatását, és még sorolhatnám a hasonlókat.


A végére már olyan kegyetlenül beindulnak az események, olyan fárasztóan sok minden történik a szemünk láttára, hogy ezt már egyszerűen képtelen az emberi agy befogadni, aminek következtében bizony azon vesszük észre magunkat, hogy elfáradtunk. A leesett álkapocs keresgélés helyett sokkal inkább próbáljuk leolvasni az óránkról, hogy mennyi van még hátra, mert bizony azt vesszük észre, hogy unatkozunk, álmosak vagyunk, nem köt le a film.


A látvány döbbenetes, ahogyan a hangok és a zenék is nagyon fekszenek. A karakterek és a színészek brillíroznak, a poénok nagyon ütősen jóra sikeredtek. De valahogy mégis hiányzik a filmből valami, amire nagyon szüksége lenne. Akárcsak a korábbi részekből, ebből is hiányzik a spiritusz, a lélek, az igazán eredeti egyediség. A robotok gyermeteg viselkedése, mozgása és párbeszédei olyan szinten lehúznak minden jót, ami esetlegesen megfogalmazódott bennünk a megtekintés közben, hogy ez már harmadik alkalommal több, mint elkeserítő. Mert bizony újfent úgy jöttem ki a moziból, hogy sajnos több vagyok mint tizennégy, olyan, mintha valahogy sose lenne képes felnőni ez a sorozat a kívánt szintre. Jó volt, meg minden, de sajnos kevés, egyre kevesebb …

Rendezte: Michael Bay
Forgatókönyv: Ehren Kruger
Zene: Steve Jablonsky
Szereplők: Shia LaBeouf, Josh Duhamel, John Turturro, Tyrese Gibson, Rosie Huntington-Whiteley, John Malkovich, Alan Tudyk, Ken Jeong
Játékidő: 157perc
IMDB: 6.7
Metascore: 42/100

Saját vélemény:    6.5

51.
51.
Hardy
Transformers 3: Most néztem meg, nagyon-nagyon tetszett, és igazán jó sztorit találtak ki az első, második rész után, látványról meg inkább nem is beszélek, hihetetlen mennyit fejlődött filmkészítés, eszméletetlen. Furcsa, hogy egy csomó "főszereplő robotot" kiiktattak és

SPOILER:

Nagy húzás volt Vasököl, kilövése tehát nincs nehézfegyveres az autobotoknál majd vkinek be kell tölteni ezt az űrt. Álcák közül mindenki meghalt köztük Üstökös és Megatron.

Vajon lesz-e 4. rész? És ha igen mi lesz történet, egyszerűen nem tudom elképzelni, de már a második rész után is ezt mondtam. Egy biztos, én nagyon-nagyon várni fogom.

Közben kaptam egy infót, hogy lesz 4. rész 2014 nyarán, de teljesen új filmet akarnak csinálni más színészekkel...
50.
50.
bönditamás
a transformers a legjobb film a világon és a mugyis transformers rajongó vagyok és ez a film megvan
49.
49.
sunstreaker
ez a bayformers nem igazán azt adta vissza amit vártam, pár dolgot átvettek a képregényből meg a régi meséből, de azokat is rosszul, kezdve a robotok autó formájával, a nevek kiosztásával, meg magával a történettel.. bárka sentinel prime.. eleve optimus - ék érkeztek a földre a bárkával.. sentinel meg soha nem szövetkezett megatronnal és soha nem állt volna össze az álcákkal.., sokkol mit keresett a földön??? ki se derül a filmből, pedig már vártam h sokkolo - megatron párharc lesz az álcák vezetéséért... de semmi sem valósult meg , és most abba reménykedtem h egy reboot lesz, más rendező forgatókönyv, más robot megjelenítés, mert rohadtul rossz a mostani meg minden.. de nem .. folytatják az egészet egy 4. résszel, és mi lesz benne??? már szinte mindenkit kinyirtak akit ki lehetettt.. már csak 6lövet maradt meg jhanxius..
48.
48.
arpuc
teljesen egyetértek Berencsittel
47.
47.
Berencsit
heh, am én azokat utálom, akik úgy fikáznak egy filmet, hogy nem is látták, vagy csak a egy lekalózkodott cam filmet néznek meg... és még szánalmasabbak azok, akik más kommentjei alapján ítélnek el egy filmet, és terjesztik a hülyeségeket. mert mint minden filmnél, biztosan ennél is vannak ilyen emberek. :P véleményem szerint jó filmvolt...
46.
46.
amd33
#43: Ezért kell Imax-be nézni Digitális 3d-nél az otthoni 3d-s tv-m sokkal többet nyújt jobb színhűség magasabb felbontás és még a térhatás is sokkal jobb Digital 3d egy rakat szart nem ér...
45.
45.
amd33
#44: Én még mindíg azt mondom hogy ez és az 1. a legjobb rész a 2. az nagyon nem volt ott a zseren míg az 1-et számtlanszor megnéztem a 2. részt másojára már csak nagy nehezen tudtam megnézni ez a 3. rész nem rosz talán az 1-el vetekszik...
44.
44.
bledzer
Mit akartok, emberek? Ez egy látványfilm. Az is volt és az is marad. Ettől nagy gondolatokat és komoly párbeszédet annyira nem szabad várni mint azt, hogy a ,, Black Hawk Downban miért nincs szerelmi szál ? ,, kb. Elmentem ,,jó,, állapotban a moziba, megnéztem háromdében és talicskán toltam ki az arcom az ajtón a nyálamon meg átcsónakáztak a mögöttem jövők és alig tudtam megállni, hogy hangosan ne mondogassam... ,, Azta b***meg,, :)) Ez a film erre jó, nem többre.
43.
43.
Normen1976
Sajnos szintén azok táborát kell gyarapítsam akik szerint valami nagyon hiányzott a filmből. Moziban néztük a kedvesemmel 3D-ben. Évente 1-2 db. 3D-s filmet nézünk meg, minden alkalommal megállapítjuk, hogy teljesen felesleges pénz kidobás. Életlenebb a kép, és egyáltalán nem ad különösebb plust a dologhoz. Mindig bedőlünk, mert hátha.. aztán marad a megállapítás, több 3D-t nem nézünk (persze fél év múlva megint elmegyünk egyre :D).

A film látványvilága csillagos ötös, az animátorok, grafikusok derekas munkát végeztek. A sztoriban is van pár jó ötlet és fordulat. Azonban a párbeszédek egy tetemes része az erősen gagyi kategóriában van, és ez nem a szinkron hibája. Ami gagyi, azzal nem lehet mit kezdeni. Nekem (nekünk) nagy csalódás volt a film. Kedvelem a sorozatot, az első nagyon tetszett. Ez az utsó viszont….A film vége felé már minden sarkon volt három marék hős aki überfaszagyerekmódra intézte a dolgokat. Sokaltam az un. főhősnő mutagatósdit is. Ok, nem nézett ki rosszul a csaj de egy Sci-fi-ben ne azt nézzem már 20 percenként 10 percig, hogy pózol, csücsörít, játssza az eszét egy bige.

Részemről egy tizes listán 5-6 közti a film. Kövezzenek meg a fanatikus rajongók, de az utolsó 20 percet nem néztük végig. Fellátunk és hazamentünk. Egyszerűen már unalmas volt a valaki, vagy valakik mindig megmentenek valakit, és valami mindig összedől stb.. történet. Azóta sem tudom mi lett a végkifejlet, de valahogy nem is érdekel egyáltalán.

Ebben a filmben benne volt minden alapanyag ami egy jó alkotáshoz kell, a szakács csak egy dolgot felejtett el.

A fűszert…

No azt alaposan kihagyta.
42.
42.
Scoo
Tegnap néztem meg és egyet kell értenem drakecsajjal:
"Ahogy növekszik a CGI száma, úgy esik a színvonal ennél a sorozatnál."
Továbbra is a történet és a párbeszédek a gagyik. Jobb lett, mint a 2. rész, de az elsőt meg se közelíti. A két és fél óra játékidő pedig hosszú egy ilyen látvány filmnél, így nem csoda, hogy egy összedőlő épület már teljesen hidegen hagy a végén.
Kifelé jövet azt mondtam, hogy nem lenne ez rossz film, ha végre kidobnák az ismétlődő szereplőket, főleg a főszereplő srácot. Hálistennek azóta olvastam, hogy Bay se lesz és a srác se lesz. Talán végre kapunk valami komoly T filmet.

A történet butaságairól:
SPOILER: Hogy a fenébe lett ott hirtelen annyi Álca a Földön? A Holdon bujkáltak, értem, de minek bujkáltak ott eddig? Ha pedig az Őrszemmel voltak, akkor vagy le kellett volna merülve lenniük, vagy autobotoknak kellett volna kinézniük. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy milyen alapvető BAROMSÁG, hogy odateleportálnak egy másik bolygót a Föld mellé. Gravitációról nem hallottak még? A két bolygó gravitációs mezeje egymáshoz húzták volna egymást.
41.
41.
arpuc
Nekem hiányzik belőle Megan Fox. Nagyon szerettem a Transformersben...erre nincs benne az új részben:S
40.
40.
miki1105
Hát mit ne mondjak eléggé gyatra lett ennél még a 2. rész is jobb lett nekem személy szerint a 2 rész jött be a legjobban. Ennél a résznél valami nagyon hiányzott csak nemtudom mi mivel megnéztem moziba, a látvány fantasztikus de ahogy néztem valami kellett volna még. De viszont ezt a NASA storyt jól kitalálták. Ha jól tudom ez lett volna a befejező rész? Ha lezáró résznek elég gyatra lett, meg mi lenne már a 4. részben? Volt a földön már annyi fegyver meg stb hogy hihetetlen, ezután már csak valami olyan rész lehetne hogy az emberek feltalálnak valami cuccot amivel újjá lehet építeni cíbertront(ha jól írom) és haza küldik Optimusékat.
39.
39.
JaTommy
Nállam mindent vitt, és 3Dben verhetetlen volt (pedig a harry pottert is 3Dben néztem, és csalódott is voltam, mert a látvány messze elmaradt a Transformersétől, és a storyt tekintve sem volt sokkal jobb mint a Transformers!) Remek film volt!
38.
38.
drakecsaj
#33: A Trónok Harcát én is várom, a könyvek már megvannak nekem. Kétlem hogy a szerkesztők közül bárki is nézi ezt a sorit, de azért körbekérdezek, hátha :) Jó lenne róla egy kis iromány.
37.
37.
Cuppak
Húú nekem nagyon bejött a film, 2x néztem meg 2 nap alatt. Története jó volt, át is lehetett élni, sok akció meg minden :D.
36.
36.
isaac9999
#35: Jaja, az a film nagyon adja hangulatot:D
35.
35.
Samu
Nekem ez a rész is bejött!Jöhet majd a vitrinbe fémdobozosban mint az előzőek!Aki több izgalomra vágyik az nézze meg a sokoszkáros magasztalt "Nem vénnek való vidék"-et!Aztán ne csodálkozzon,ha felvagdossa az ereit :D
34.
34.
noswear
#32: Talán igazad van..én speciel utálom az olyat ha egy film sorozatban vagy egy tv sorozatban megváltozik a szereplő vagy a szereplő szinkron hangja főleg ha ien gázra és mégha folytatnák a story még be is fognám..de kéremszépen LOOOL h gondol egyet az újra vetíti az ELSŐ rész mikor már a 3.nál jár és berak egy b^zi-t Pókembert játszani aki egyik kedvenc gyermekkori hősöm(:D) azért kicsit kiadhatok?:D
33.
33.
randall13
Nem olyan rossz film ez, tipikus egyszer nézhető kategória. Azért illett volna megemlíteni, hogy messze ez a legjobb rész történetileg. Kritikai szemszögből lehet hogy csak 6.7-et ér, de szerencsére én ezeket leszarom és élvezem inkább a filmet.
Bumm bumm futás bumm ordítás, bumm bumm... Ugyan mi kell ennél több egy ilyen filmbe? A 4. részben ha jól emlékszem Jason Statham lesz a főszereplő, ami már önmagában nagy változást ígér.

Apropó, nem lesz valami teszt a Trónok Harcáról? Most fogom harmadszorra is végignézni a 10 órás sorozatot és már a könyv megvételén gondolkodom mert nem bírom kivárni a 2. évadot xd
32.
32.
xXgoronikahunXx
#31: Annak elég sok oka volt...Egy éve még úgy volt, hogy a szereplők maradnak ugyanazok és jön a negyedik rész...Nem tudom mi történt azóta...Meg állítólag Tobey minden Pókember film után egyre több pénzt kért... Végül is ha bele gondoltok egy új szereplő olcsóbb.
31.
31.
noswear
#19: Én amondó vagyok hogy nem votl rossz egyik film se a 3 közül.sztem nézhető nemvok nagy Transzformersz fan ugyhogy nemtom milyne a mesékhez képest viszont azt állíthatom h az h leadnak 3 pókember rész és az ember megszokja és elkönyveli h jó a karakter + a történet se anynira gáz..akkor miért kell előröl kezdeni mert egy új, fiatalabb nyálgép most sztárolni akarja magát?:S új pokember máris 10/0.1
30.
30.
adamsfamily
A története gagyi volt az effektek meg ugyanazok voltak mint a többi 200 akciófilmben csak robotokkal.Ment a jó robot és bedarálta az összes rossz robotot amíg a kis csóró hülye gyerek meg ott szaladgált, kb. ennyi volt a film története,Ugyanaz volt mint az előző 2 volt,nem tudom miért kellett volna hanyatt esnem tőle?
29.
29.
#28: transformers... majd ha kijön brrip-be.... addig nem tudok véleményt nyilvánítani eme remekműről, bár a 2. után nem várok sokat pff sokat? xD inkább semmit még az sem biztos h leszedem, jah bocs izé megveszem ofkórsz
28.
28.
Csemegekukorica
Én 3D ben néztem meg és lenyűgöző volt, fantasztikus film, jobb mint az előző 2.
És már ne is haragudjatok de aki azzal volt elfoglalva hogy milyen cipő volt a csajon, na az nem heteroszexuális... Szerintem tökéletes volt a befejezése is mert amit eddig nem tudtunk a történetből azt ebben a részben sikerült megtudni. én olyan 10-ből 7.5 öt adnék rá ami elég jó főleg a látvány miatt ( meg a csaj miatt ;D)
27.
27.
Neo1989
#9: Fogd fel úgy hogy egyesek nem emésztenek meg mindent negatív kommentár nélkül :)
Én ezen már rég túl tettem magam .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...