Balaton Sound 2012 - beszámoló

  • Írta: Daks
  • 2012. július 18.
  • balaton sound 2012, beszámoló, fesztivál
A parton sétáltunk, egészen a végéig, majd vissza, a belső sétányon. Tizenöt percbe telt mindez, vagy húszba, egy bodzás fröccsre is megállva félúton, közben számoltam magamban. Hét csúnya lányt láttam. Hetet. Az összes többi gyönyörű volt. Formás fenekek, kerek mellek és bikini dress-code, ez a Balaton Sound.

Zamárdi idén júliusban újra megtelt élettel, kicsit esett, de nagyjából minden nap lehetett napozni, a hangulat elképesztő volt, a magyar tenger frissítő habjai közé csobbanni a legjobb dolog, amit a kánikulában el tudok képzelni. És a lányok. Ők még a balatoni panorámánál is szebbek voltak, férfiszívek dobbannak a lemenő nap fényében röplabdázó idomok láttán, a napszemüveg segít elrejteni, hová is nézel.


A Balaton Soundot elektronikus zenei fesztiválként tartják számon, aki a stílust szereti, az pedig a lehető legjobb helyre került, az idei felhozatal fellépők tekintetében egyszerűen hibátlan lett. A hetet Calvin Harris és Avicii nyitotta meg egy hatalmas tombolással, majd David Guetta következett, kihozva a balatoni közönségből az elképesztőn felüli legjobbat, de nem panaszkodhatott Paul Kalkbrenner, illetve Armin van Buuren se. Ezres tömegek mentek ki hozzájuk, elképesztőt zúzva a villogó jégkockás, színes koktélok mámorában, a másnaposság az ebéd után már enyhül, lassan bootol a fáradt szervezet, de a jó zene segít átvészelni a macskajajt.


Koncert négy helyszínen volt. A Heineken Nagyszínpad délután a VIVA Party Sounds zenéit szolgáltatta, majd koraeste átadta a terepet a sztároknak - kinek neve nagybetűvel szerepelt a Pesti Est címlapján, azt itt kellett keresni. A Telekom Terasz, és az egyetlen teljesen fedett helyszínként szolgáló Rise FM Aréna főleg elektronikus zenében utazott, Martin Solveig, Sven Vath, Dubfire, Carl Cox, Steve Angello tolt itt remek esteket, de nem szabadott megfeledkezni az OTP Bank Színpadról sem, a legnagyobb magyar zenekarok vonultak itt fel, a listát még végignézni is komoly feladat.


Ganxsta Zolee és a Kartel, Belga, PASO, Punnany Massif, Odett, Brains, Compact Disco, Anima Sound System, Irie Maffia, The Kolin, Zagar, Vad Fruttik, Quimby, Kerekes Band - a MacBook DJ-t után jól esik egy kis hazai ének, kedvenceket nézel, s újaknak leszel a rajongói, párat csak névről ismertem belőlük, már a refrént dúdolom. S hogy mi van a külföldi poppal? Ők is jöttek szép számmal, Afrojack, Gossip, Tinie Tempah és Example volt az idei jegyvásárlás húzóereje, aki rászánta magát a befizetésre, annak kellett gyűjtenie rá rendesen.


Minőségi, drága fesztivál a Balaton Sound. Egy hetijegy kitesz egy fél minimálbért, egy rendes szállás szintén tízezrekben mérhető, és akkor még enned is kell, meg berúgni, lehetőleg minden nap. Mindez viszont nem lopás, a pénzért világszínvonal jár. Igényes rendezvényhelyszín, több mint 100 fellépő, professzionális hang- és fénytechnika, gyönyörű vízpart, tucatnyi bár és lounge terasz, tágas sátorhelyek, jó parkolók, kulturált mosdók, rendszeres takarítás. Nem sznob elvárások ezek, csak normál emberi igények ahhoz, hogy jól érezd magad valahol, arról nem beszélve, hogy mindez a közönséget is szelektálja.


Budapesten nem tudsz ismeretlenekkel bulizni. Bajkeverők, haszonlesők, ingyenélők, maffiózók és flegma kurvák mindenhol vannak, nem tudod, hogy kihez szólhatsz hozzá, és még inkább fogalmad sincs arról, hogy a reakciója mi lesz, elfordul, kést ránt, vagy arcon csókol. Fesztiválozni már azért is jó, mert biztosan hasonló korú és ízlésű emberekkel zárnak össze téged, ha meg mindez ráadásul jó drága is, mint a Balaton Sound, akkor biztos lehetsz még valamiben. Itt senki se kapja ki a kezedből az iPhone-t, nem zsebel ki, nem gyilkol meg, nem temet el, és úgy általánosan elmondható, hogy nem találkozol egyetlen olyan fazonnal se, akitől összefosnád magad, ha mondjuk, a nyolcadik kerületben jönne veled szembe, egy sötét utcán.


Ha épp nem buliztad mosogatószivaccsá az agyadat, s nem feküdtél otthon másnaposan, akkor is érdemes volt kimenni a partra. A színpadok között tucatnyi elfoglaltság várta az unatkozókat, a bejárat mellett lehetett bungee jumpingolni, volt egy vidámparki szerkezet, ami felvitt néhány barátoddal jó magasra, majd hirtelen leejtett, illetve nyomhattál légi koktélt is, körbe kellett ülni a pultot, a személyzet mindenkit becsatolt a székébe, majd egy daru felemelte az egész bárt, több tíz méterre. Az élmény elképesztő volt, ha még nem próbáltad, legközelebb ne hagyd ki. Ami pedig a legjobban tetszett, hogy a vendéglátóhelyek itt tényleg szerették az embereket, nem volt nagyüzemi sörcsapolás, vagy igénytelen étkeztetés, mindenki igyekezett a legjobbat nyújtani. A MOL egy benzinkút stílusban megépített bárt vitt ki, a Hungária Pezsgő egy bőrfoteles exkluzív helyszínt nyitott a rajongóinak, a Strongbow Gold egy fekete kanapékkal telerakott kupola alatt várta a hűsölni vágyókat, míg a Finlandia egy pálmafákkal és nyugágyakkal borított kikötőt épített, közvetlenül a part mellé. S még a felét se mondtam el a felhozatalnak.


A Balaton Sound egy elképesztő jó, és nagyon igényes fesztivál. A vízpart minden évszakban csodálatos, de akkor a leginkább, amikor bikinis csajok özönlik el az egészet, szerelmes leszel az összesbe, de leginkább a hangulatba, és a panorámába. Ha van valami, amire megéri egy éven át gyűjteni, akkor ez tényleg az: öt nap alatt olyan élményeket szerzel, melyek az első nyári táborhoz, vagy az első szerelemhez hasonlíthatóak csak, emlékezni fogsz rá örökké, s boldogan gondolsz vissza rá még évtizedek múltán is. Még ha minden este esik, akkor is.


Fotók: facebook.com/BalatonSound

107.
Kocsis92
#63: nincsenek réti niggerek :P ez az egész lényege :D
106.
adriano28
kurvajóvolt a buli, 2napot ha voltam ott, de amíg bírtam fehérjével volt egy pár nő hehe:D
105.
Dontrip
Ezeken az utolsó kommenteken szétröhögtem a fejem. :DDD
104.
Tóbiás
#103: A szinészkedésnek is meg van a határa.Emigy ha guberálni akartál vólna menni akkor sem birtál vólna mert a Takaritó Brigádok nem hagyják hogy ilyen alakok mint ami te vagy vagy te alakitottál hogy elvigyék az értéktárgyakat.Azok általában a talált tárgyak közé kerülnek.Én magam voltam a Soundon és igaz drága de megéri mert olyan hangulatot kelt mint hogyha a Tengeren buliznál.Végül is ott bulizol mert a Balaton az a Magyar tenger.
103.
Yolu
#102: Na elég a szerepjátékból.Untam magam és kiváncsi voltam hisztek e nekem.Honnan guberáltam vólna mikor nem is lakok ott.Az eggyik ismerősom volt ott a Balaton Soundon mondta hogy jó volt de elvesztette a mobil telefonját.Én ebből a saját szórakoztatásom érdekében meg kreáltam ezt a kis történetet hogy mi lehetett a Mobiljávav.Akiknek kellemtlenséget okoztam kérem nézze el nekem de nagyon meleg van a Tisza Strandon meg új mólot épitenek és fürödni sem lehetett elmenni.Muszáj volt. Szórakoztam egy jót.Emigy ajánlom hogy vigyáz Barazilában elég agresszivak a focisták és a favellákban nagy a nyomor és ezért lópnak úgy mint itt hazánkban a különböző *Brazilia Negyedek* lakói.Rio De Janieróba könnyen el lehet veszni.Most már mámma jobb a kedvem.
102.
SLi
#95: Ja és csak közlöm hogy 2004 és 2007 között egy műanyag játékuzival és egy betyárkopjával felfegyverkezve,2 hajléktalan román illegális bevándorlóval, egy mániás depresszióban szenvedő egykori TSZ elnökkel valamint egy moldáv varrónővel végigraboltam a teljes Dél-Alföldet! Párbajban legyőztem többek között Fábiánsebestyén, Derekegyház és Bácsbököd rendőrfőnökét is, valamint kiraboltam az ország legjobban védett kispostáját Mezőberényben!
Aztán szerelmes lettem egy szerb pék feleségébe Aradon és feloszlattam a bandám és jó útra tértem. Majd a románc elmúltával, a törökországi Gölbasit érintve visszaköltöztem Magyarországra. Tehát most törvényesen élek de még mindig tudom a régi bandita társaim telefonszámát, úgy vigyázz!
98.
Yolu
#96: Azt hiszed ott nem érlek utol.A közeli Favelákból vannak ismerőseim ők is hasonló anyaggal kereskednek mint a vad kender neki van stukerük mondta a Tónyó.
96.
SLi
#95: omg ez mehet majd az aranyköpések közé:D
GTA Jászárokszállás...
Én nem a "Brazilia Negyedbe" , hanem Braziliába, az országba fogok eljutni nemsokára, ha minden összejön, és lesz egy kis szerencsém, majd küldök képeslapot :D
95.
Yolu
#93: Mi és hogy én nem dolozok meg érte.Na ide figyelj te burzsuj focista megvilágitom azt a vak sötét fejedet.Mikor volt az hogy te úgy mint én a házad tetején nagy számban Vad Kendert növesztettél majd szétdaraboltad és kiszáritottad és cigit sodortál belőle úgy mint én.És ezeket a Vad Kenderes cigiket mikor adtad el a Árokszálásinak vagy a Körmendi rendőrfőkapitány Nagyságos úrnak jó pénzért úgy mint én.Jól hallotad még a rendőr főkapitány is kereskedik velem.Vagy mikor mentél fel pestre és kemény lakatos feltörő teknikával mikor tetté magadévá egy Opel Kadet gépjárművet úgy mint én.Mond csak hányan adósak neked mert nekem 20-an és mint jól meg is fohja fizetni adóságát.Mikor jelöltek téged Brazilia Negyed Vajdájává.Szerintem soha.
94.
SLi
#92: Ilyeneket fantáziáltál miközben a kerítésen túlról nézted ahogy buliznak a kortársaid és vártad hogy beengedjenek guberálni?
Nagyon várom, egyébként hogy majd a guberált pénzből vett belépőddel bejuss és megpróbáld elvenni a telefonom, rég röhögtem akkorát mint majd akkor fogok.
89.
Yolu
#60: Úgy gondolom nagyon is jogosan tettem amit tette.Ha én és barátaim nem takaritsuk el azt amit ti részegségetekbe othagytatok akkor arra a sok kincsre nem talált volna gazda.Tehát nem vagyok tolvaj közérdekű közmunkát végeztem a társádalom óvásának érdekében fizetség képpen meg megtartottam azt a 276 ezer forintot meg néhány apróságot.Ha akarom nem iszom el jövő évig ezt a vagyont és én is mint hivatásos vendég ott leszek a Balaton Soundon jövőre de akkor már nem kérkedhettek hogy nem lesztek kizsebelve meg hogy az Iphonetok nem lesz eltünve mert ki is lesztek zsebelve meg az Iphonetok sokkal jobb gazda kezében landol mint jómagam.Azok a bigék akik azoknak a nyomorult gádzsóknak a nyakukban nevetnek mindet megdöngetem valamelyik Wc-ben.És ha netán arra ébrettek hogy a gatyátok sincs meg a bigéiteknek meg már olyan nagyra tágitottam barlangját hogy a Balatoni béka is beleférne ne csodálkozzatok.Miért ittátok magatokat részwegre.Miért nem tangóztok egy pohár bor mellet akkor nekem sem kellene közérdekű munkát végezni.Megtartom az idei zsákmánylatot és jövőre aki ott lesz az találkozni fog velem mint olyan vendéggel aki becsületesen kifizette a belépőt.
86.
bema695
Idén szerintem jelentősen rosszabb volt a felhozatal mint tavaly. Így nekem nem érte meg az árát. Off: Azért durva, hogy az emberek többsége mennyire szűk látókörű...
83.
nukebomb
#80: voltam Knife Partyn, igen. nekem már egy kicsit túl erős darálást nyomtak... fél óránál nem nagyon bírtam tovább, mentem inkább a többi "rakás hulladékra", pl. Martin Solveigre, aki életem buliját keverte. :)
82.
nukebomb
#79: mondjuk szerintem az országban nagyon-nagyon sokan vannak, akiknek bőven van pénzük a jegyre, ennek ellenére tőlük semmiféle jó modort nem várhatunk el, csak sajnálkozva simogatnám meg a butus buksijukat, ha felérném őket az X6-os BMW-jükben. :) (ez persze most egy újabb sztereotípia volt. :))
akár Enyingről is átugorhatnak lazán az ott élő, méltán híres vállalkozó fiatalok. :)
81.
Lorthirash
Én azt ne m értem mi köze van ennek a gamekapocshoz? nem is értem az ilyen cikkeket hogy miért itt vannak?
80.
drakecsaj
Ezen a fesztiválon egyes egyedül a Knife Party érdekelt volna. Azért pedig nem fizetek ki még egy napijegyet se ha csak az érdekel, már pedig az érdekel. A többi egy rakás hulladék. Egyébként a tinik nagy része inkább apuci meg anyuci pénzéből mulatozik, és ebből a pénzből vett Ájfónnal is villog, mert az ugyebár nagyon menő. Nem is fosik a többség szája hogy elcsórják azt a fostalicskát, majd az ősök úgyis vesznek újat addig rinyálnak :)

Valaki ott volt a Knife Partyn?
79.
SLi
#74: Kár kiforgatni a szavaim egyáltalán nem ezt írtam. Ez nem propaganda oldal, a szerző a véleményét írta le, nem propagandált semmit.
Azt írtam akinek van pénze a viszonylag drágának számító jegyre attól joggal várható el, hogy tud viselkedni.
77.
nukebomb
#76: én kint voltam a Soundon, saját pénzből, saját fizetésből. nem voltam bedrogozva, és nem is néztek gáznak, mert magyar vagyok. nem vagyok lelki görcsös sem. a cikk írója szerintem is elvetette a sulykot, mert tényleg sznob-parádénak állítja be ezekkel a sorokkal a Balaton Soundot, holott szerintem abszolút nem az. nem az Armani és a D&G poló dívik, sőt, Ralph Laoren nyakkendő se volt senkin. szóval a cikk ezen része mindenképp szar. nincs se face control, se dress code a Soundon. és abszolút nem csak a "gazdag fiatalok" juthatnak el ide...
na de az állítani, hogy az összes fesztivál sznobizmus Magyarországon, meg a telefonom többet ér, mint a családom, és hogy olyan sanyarú sors és jövő elé nézünk, hogy már a szórakozás miatt is szégyellni kellene magát a magyarnak, szerintem elég hibás okfejtés...
76.
kontakt
#73: Nem pesszimista, se negatív. Realista, mert ez valóban így van.
El nem hinnéd mennyire meg vannak vezetve az emberek ebben az országban.
74.
Tocy
#72: Tehát a pénz teszi. Mert akinek van, az mind ápolt, törvénytisztelő, és olyan békeszerető, mint Mahatma Gandhi volt fénykorában. (Különösen Magyarországon, ahol az anyagi gyarapodás egyetlen feltétele a megfelelő, versenyképes kompetenciák elsajátítása, és semmiképpen sem az ismerősi/rokoni kapcsolatok összes szinten történő kihasználása, valamint a rendszer korruptságával és a jogi kiskapukkal való visszaélés minden elképzelhető módon.)

Te pedig ezt kajak elhiszed, sőt, helyénvalónak tartod, hogy ezt propagálják egy olyan oldalon, ahova tinédzserek százai-ezrei látogatnak napi szinten?
73.
nukebomb
#70: hm, te nagyon pesszimista és negatív emberke vagy. egyetlen szavaddal sem tudok egyetérteni, de nyilván én is magamból indulok ki.
72.
SLi
#69: Nem, itt nyilván nem erről van szó, hanem aki kicsengeti a nem éppen olcsó jegyet, attól joggal várható hogy ne legyen ápolatlan, nem akar balhézni, lopni, stb.
71.
Rabit Wars
#69: Épp az hogy te és a hozzád hasonló emberek a normálisak , csak ők többre tartják magukat az átlag emberektől a legtöbb és rájuk nézve szánalmas lelki nyomorékok ez miatt nem a normális embereknek kell szégyenkeznie, főleg nem vagyoni helyzet részről csak kevés ember van ezzel tisztában!
70.
Rabit Wars
Kár hogy azt nem veszik észre a társadalom bálványaitok szépen kihúzzák a zsebeitekből ,utolsó garasotokat és lízingelt életetek , minden fesztiválon gáz ha magyar vagy illetve nem vagy be szíva be drogozva , egy olyan országba ahol a diák hitel mélyre ásta a legtöbb tinédzser terveit se munka se karrier ,de azért járnak "szórakozni" emberek ilyen fesztiválokra mert az Trendi anyu apu pénzén mulatozni , iphone-notok többet ér mint a családotok kb. de hát szép jövő fele nézünk és ez nem csak a Balaton soundra igaz az összes fesztiválra Mo.-on sznobizmus ,de tükör előtt mind lelki görcsös ember lehet el kéne gondolkozni miért tart itt ez az ország ahol!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...