Penge - Szentháromság (Blade Trinity)

  • Írta: pipi
  • 2005. február 25.
Március 3-án kerül mozivászonra a Penge harmadik része, a Szentháromság, amit a Penge rajongók gondolom már nagyon várnak, de sajnos el kell keserítsem őket. A harmadik rész ugyanis nem sikerült a legjobbra. Szerintem…

Az 1998-ban megjelent első részt 2002-ben követte a folytatás, amely mintegy 150 millió dollárt hozott a Penge rendezőinek konyhájára, és valamilyen okból kifolyólag úgy gondolták, hogy megpróbálják folytatni ezt a sikerszériát és még egy bőrt lenyúznak a vámpíros történetről. Bár ne tették volna! Amíg az első két rész egész jóra és érdekesre sikeredett, addig a harmadik annyira silány és unalmas lett, hogy borzalom. A forgatókönyvíró és egyben rendezővé is avanzsálódott David S. Goyer próbált nagyon sok újdonságot bevetni a történet megírása során, de cselekményét tekintve szinte egy az egyben ugyanolyan, mint az első két rész.

A cselekmény lényege ennél a résznél is az, hogy vannak a vámpírok és van Penge. A vámpírok megpróbálják legyőzni Pengét, amihez minden lehetséges eszközt bevetnek. A harmadik részben például feltámasztják Draket (Drakulát), aki minden vámpír ura és immunis a fényre is, plussz még a rendőrséget és az FBI-t is Penge ellen fordítják egy ügyes húzással. Azonban mint tudjuk Penge is halandó lény, ezért ennyi gonosszal már ő sem bírhat el. Ennek kivédése érdekében kénytelen külső segítséget igénybe venni, ami most kivételesen nem a telefonos segítség volt, hanem egy másik vámpírvadász csapat. A csapat tagjai szintén azért küzdenek, hogy véget vessenek a vámpírok földi uralmának. A tagok között találjuk Hannibál Kinget és Penge korábbi segítőjének, Whistlernek a lányát is, akit Abigélnek hívnak. A vámpírvadász csapat sok új és hatékony vámpírölő fegyverrel rendelkezik, ami némi nemű újdonságot jelenthet az előző részekhez képest. Sőt rendelkeznek egy olyan vírussal is, amelyet megfelelően alkalmazva végérvényesen kiirthatják az összes földön élő vámpírt. A történet végét szerintem mindenki sejti. Penge hősies küzdelemben legyőzi a főgonoszt, Drakulát, megmentve ezzel a földet és az egész emberiséget. Na bumm… Nagyon meglepő volt nem?A Penge forgatókönyvírója a harmadik rész megalkotása során is próbált a jelen korban maradni megpróbálva ezzel még valóságosabbnak, és életszerűbbnek beállítani a történetet. David S. Goyer elmondása szerint a harmadik rész felfesti számunkra azt az ijesztő képet is, hogy mi lenne, ha tényleg létezne a vámpírok faja. Ugyanis a vámpírok tulajdonképpen egy az emberiséghez nagyban hasonlító fajnak tekinthetők, mert ugyanúgy élnek és szaporodnak, mint az emberek, csak ők kolbász és szalonna helyett vért lakmároznak. Talán csak egy nagy különbség van a két faj között: a vámpírok nem szeretik a fokhagymát :)

Összefoglalva az eddigieket azt mondhatom el, hogy a Penge: Szentháromság nem sok újdonságot hoz az előző két részhez képest, kivéve azt a néhány új szereplőt és fegyvert, akik és amik az előző részekben nem tűntek fel. A film megtekintését kizárólag fanatikus Penge rajongóknak és még azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a harcművészetekben és akciójelenetekben bővelkedő sztori nélküli akciófilmeket.

Szereplők: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Jessica Biel, Ryan Reynolds, Parker Posey, Dominic Purcell
Írta: David S. Goyer
Producer: Peter Frankfurt, Lynn Harris, David S. Goyer
Fényképezte: Gabriel Beristain, ASC/BSC
Látvány: Chris Gorak
Vágó: Howard E. Smith, ACE, Conrad Smart
Jelmez: Laura Jean Shannon
Zene: Ramin Djawadi, The RZA
Rendezte: David S. Goyer


Játékidő: 113 perc
Hazai bemutató: 2005. március 3.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...