Undergound Fear bemutató

  • Írta: Daks
  • 2012. december 26.
  • nightmare in budapest, underground fear
A pinceajtó hatalmas robajjal csapódik be a hátad mögött, a fények kihunynak, néma csönd támad. Nem mozdulsz. Valaki van itt, nem látod őt, csak érzed. És tudod jól. Meg fog ölni.

Állítólag olyan illata van, mint a liliomnak. Halálod előtt tested békét lel, a megtisztulás édes másodpercei áthatják a szívedet, lelked se dühöng már. Nem haragszol senkire, búcsúzol szeretteidtől, a szemed lecsukódik, békében mész el. Vagy mindez csak mese lenne? Megnyugvás vár rád életed alkonyán, vagy szörnyűségekkel teli, kínkeserves szenvedés? Egy biztos. Kegyelmet itt hiába keresel, megszállott pszichopaták, őrült sorozatgyilkosok törnek rád a sötétből, a téboly lassan felemészt, mintha a falak is egyre közelebb lennének, ki kell jutnod.


A Blaha Lujza tér szomszédságában, a gyönyörű New York Palotától egy sarokra, a hetedik kerületi Barcsay utcában átélheted mindezt. A Nightmare in Budapest dohos pincéiben megérint téged a halál jeges lehelete, bezárnak egy labirintusba, a kijáratokat lelakatolják, te pedig a valaha volt legbrutálisabb, legvéresebb kelet-európai horrorfilm főszereplőjévé lépsz elő, játék ez csupán, színház és dráma. Önként jelentkeztél rá, félelmed leplezni mégsem tudod, izzadsz és szűkölsz, kegyelemért esedezel, anyádat akarod.


Három útvonalat járhatsz végig. Az Underground Labyrinth koromsötét pincerendszerében 400 négyzetméter rettegés vár rád, csapatod egyetlen elemlámpát kap csupán, a feladat kiszabadulni, mindez viszont korán sem olyan könnyű, mint hiszed. A megmeneküléshez szükséges eszközöket és támpontokat a mélység szörnyei rejtik, fejtörők és zárt ajtók állják utadat minden sarkon, harminc perced van megtalálni a kulcsot, ha nem sikerül, örökre a mélység foglya leszel, haszontalan barátaiddal együtt elnyel téged a halál.


Az Underground Colony egy második világháborús légópince groteszk világát tárja fel előtted. Belterjes vérfertőzések, mutációk, szörnyek és józan elmének rég hátat fordított, félőrült menekültek uralják ezt a sötét kolóniát, a létfenntartó berendezések leálltak, a káosz elszabadult. Helyre kell állítanod a rendszert, különben egyetlen túlélő sem marad, csapatodnak különféle instrukciókat és utasításokat kell követnie, magadra gondolj, senki másra.


A készítők interaktív horrorlabirintusként, mi rémálmunk megtestesüléseként tekintünk az utolsó programként bemutatkozó Underground Fear harminc-negyven perces előadására. Vártak már ránk - „itt a Gamekapocs” - harsogták megszállottan, hárman érkeztünk, Fojeszt és Ingent sosem láttam azelőtt sírni, most az életünk volt a tét. Tizennyolc helységen át vezet az út a szabadság felé, a belvárosi pincerendszer a horrorklisék legjobb értelemben vett tárházát vonultatja fel, csonkítás, vér, elmebaj, magadra számíthatsz csak, másra nem.


A fény- és hanghatások nyomasztó keveréke még csak a kezdet, hús-vér gyilkosok törnek elő a sötétből, akkor támadnak rád, mikor a legkevésbé számítasz rájuk. Éber légy és felkészült, különben utolér a végzet, hárman indultunk el a szellemi leépülés útján, számítva rá, hogy meztelenre vetkőztetve, beleinkkel a kezünkben lassan elvérzünk a jéghideg kövön, nem sok kellett hozzá, a halál ott loholt a nyakunkban, végig.


„Fojesz? Milyen név ez? Fajansz. WÉCÉCSÉSZE!” - visított fel röhögve a bohóc - „Téged hogy hívnak, te csíkos? Daks? Holland vagy? DACCS! - folytatta megszállottan. „Na és mi a neve a colosnak? Ingen? Van még levegő olyan magasan?” - felugrott, majd őrült köhögéssel ért földet - „Meg lehet itt fulladni, BÁZDMEG!” Szemünk sarkából néztük a legközelebbi kijáratot, Joker arcáról is lefagyna tőle a mosoly - „Hát Zoenn hol van? Nem jött?” - kérdezte még tőlünk forgó szemekkel, zavarba ejtő közelségben, ha azt hitted, hogy a névtelen halott leszel, tévedtél, mindent tudnak rólad.


Körmeidet arcodba mélyesztve számolod rohadt kis életed utolsó napjait, a halálra felkészülni nem lehet, az elkerülhetetlen minden percben egyre közelebb kerül hozzád. Két-három főtől indul az Underground Fear horrormeséje, az átlagos létszám öt, a maximum pedig nyolc-tíz. A belépésért fejenként 1900-2900 forintot kell fizetni, míg az Underground Labyrinth, illetve az Underground Colony előadások csoportonként 13800 forintba kerülnek, diákkal mindenből vonj le 20%-ot. És ha tudsz, köss békét Istennel.

26.
26.
K2 The Highest
Jó lehet, de sajnos nem szabad ilyenre mennem :D
Elém ugrik valami koma aztán reflexből eltöröm valamijét :D Mondjuk Daks tesóval meg Cash-el szívesen bemennék zúzni :D A kést kikapnám a haver kezéből aztán fel is tolnám a valagába :D De az ExitTheRoom fasza lehet. Oda viszont kizárólag egyedül mennék, ha lehet.
25.
25.
game dawe
24.
24.
giga321
#19: Én ebben reménykedek remélem szétparázhatom az életemet mert megmondom őszintén úgy istenigazából én még nem ijedtem meg úgy igazán keményen hogy rettegtem utána. Mondjuk a Tükrök c. film után 2 napig nem mertem tükörbe nézni :D Szóval erre tuti elfogok menni csak be kell szerveznem vagy 3 embert , egyedül a halál mer bemenni oda :D
23.
23.
Yoman
#17: kipróbáltam az Uderground Fear-t és a House of Horror-t is, mindkettőnél csak az alap programot, semmi extra... sajnos olyan sorrendben próbáltam ki, ahogy leírtam, mert az Uderground Fear szó szerint iszonyatosan jó hely, horror rajongó vagyok, emellett tisztában voltam a ténnyel, hogy csak egy előadás és a legtöbb helyzetben hidegvérű maradtam, de volt, ahol igenis berezeltem... ezzel szemben a House of Horror eléggé silány hely, igaz, lehet, hogy, ha nem ismerem a másik helyet, akkor még élveztem is volna, de eléggé gagyi volt, főleg, hogy még siettettek is, holott időben megérkeztünk, illetve még várnunk is kellett, ezt azért említem, mert az Underground Fear-ből sikerült negyed órát késnünk, még éppen bevállaltak minket és nagyon hangulatos előadás volt, változatos és rémisztő az első perctől... ez volt kb 25 perc és talán még siettünk/siettettek minket, de nem volt feltűnő az előadáson, remek volt, ezzel szemben a House of Horror-ban 30 percet ígértek nekünk, de 6, azaz HAT perc alatt végigmentünk az egészen... mindkét helyen négyen voltunk, így ez se lehet az ok a különbségre...
ja és, ha a dolgozók olvassák... KEEP IT UP, LUDWIG!!!! :DD
22.
22.
Freed
A hentesfickó az nagyon üt!!! :-D Ne máááááár. Ez iszonyat nevetséges. Mi félnivaló van ebben??!...Amúgy csak a poén kedvéért! Mi lenne ha egy nagyobb darabb egy olyan 2m magas 150kg-os csóka megy be és annyira beparázik hogy aki szembe jön vele azt agyonveri??? :-D Na az lenne a horror! :-D
21.
21.
Freed
El nem tudom képzelni hogy mi ebben a félelmetes???! Most ne egy átlag embert nézzünk aki bemegy és még életében sem látott horrort vagy erőszakot. (azok persze hogy besz@rnak) De nem tudom.Próbáltam felfedezni benne a borzalmat, a félelmet. Néztem a videót, olvastam a cikket, de valahogy akkor sem hatott meg. Az a bohócmaskarás fazon meg szerintem minden csak nem félelmetes! Inkább nevezném idegesítőnek...Vagy a cikk írója nem tudta átadni az érzést vagy túl hülye vagyok hozzá, de most akkor az a bohóc kifigurázta mindenkinek a nevét ill rikácsolt meg köhögött ill. röhögött??? Hát nem tudom de nem tűnik túl megrázónak!
19.
19.
zsoze
sokan mondják "én nem félek, kemény vagyok ,már kiégtem na ezek az emberek pisilik 2.jára össze magukat ha nem szoktál hozzá a stresszes helyzetekhez a váratlan kiveri a biztosítékot ..
18.
18.
Theodor
#17 Pécsen, a House of Horror volt, ahol mi voltunk, de mielőtt bementünk volna beszélgettünk a jegyárus sráccal, h egyáltalán mire is számítsunk, mert csak sejtéseink voltak :D Aztán a srác mondta h előtte 2 héttel volt fent Pesten, az Underground Fear alkotta pincében és azt tette hozzá, h ő ott szó szerint az életéért menekült és ha tényleg ilyen kalandokat keresünk akkor menjünk Pestre. Pedig aztán a srácnak nem tudtak újat mutatni, mivel tudta mi vár rá és ennek ellenére :D Számomra elég volt a siófoki élmény, de egyszer mindenképp érdemes kipróbálni :D
17.
17.
zsmester
Nem mindegy, hogy House Of Horror (Budapest és Siófok) vagy Undergound Fear :) Két külön cég :) csak a foglalkozás azonos. Írták, hogy ez a jobb, az a jobb, de szerintem csak az tudna dönteni, aki mindkettőn volt s minden műsort látott.
16.
16.
kamgecam
ilyen Győrben is van!
Garantáltan beszarsz mikor ott vagy élőben,nagyon beteg!
15.
15.
bodortamas1
Igazából nem értem, hogy ebben mi a félelmetes. Hiszen tudod, hogy ez csak megjátszás, és semmiképp sem vagy veszélyben... Akárhogy nézem, számomra ez nem félelmetes. Max. örülök, hogy szemtől szembe találkozom néhány ismerős arccal :D De szerintem nem félnék... Ha lehet fényképezni, akkor meg nem is sietnék a meneküléssel :D
14.
14.
Jinbobo
#7: egyszer tuti időt szentelek rá és elmegyek, kíváncsi vagyok rá milyen fából faragtak:) Sajnos nem pesti vagyok, és még csak nem is lakok hozzá közel... de ha a közelben laknák már tuti elmentem volna.
13.
13.
xanatos0911
#8: Inkább felettiek. Egyébként 14 év felett lehet menni, az ilyesminek utána lehet nézni a hivatalos weboldalon szinte mindig.
12.
12.
Theodor
Én nyáron voltam, mondjuk nem fönt Budapesten, hanem Siófokon haverokkal és a barátnőmmel. 2 4es csoportra váltunk, úgy vetettük magunkat bele a félelembe. Szinte az összes horrorfilm-szereplővel találkoztunk az útunk során. Végén már rendesen rohantunk úgy féltünk, üldöztek minket, szemből láncfűrészes közeledet és még sorolni lehet. Hatalmas élmény volt Siófokon is, még akkor is h kisebb méreteket ölt, mint a pesti :) Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni ;D
11.
11.
latyaa
Én is mennék erre. De csak fizukor :) mondjuk a jegy árakkal kicsit szemezgetek...
10.
10.
giga321
#6: Én is így vagyok ezzel. Például én filmektől soha nem ijedek meg úgy látszik már kiégtem. Persze a horrorjátékok megint más mert ott te irányítod a karakter jobban beleéled magad. 54-es a rekordom hogy legalacsonyabb pulzus de mivel itt te éled át személyesen a dolgokat tuti beparáznék. Muszáj elhívnom pár embert erre.
9.
9.
xxxgamer4ever
"anyádat akarod."
"Fojeszt és Ingent sosem láttam azelőtt sírni,"
"Körmeidet arcodba mélyesztve számolod rohadt kis életed utolsó napjait"

Ezek voltak a legjobbak, de az egész cikk nagyon ütős... :DD
8.
8.
bodortamas1
Gondolom 18 év alattiak mehetnek csak :(
7.
7.
fojesz
#6: Mindenki ezt mondja. :)
6.
6.
Jinbobo
Én szerintem nem lennék megijedve, mivel tudtában lennék hogy csak egy megrendezett műsor része mindez, ráadásul nagy horror rajongó vagyok, de egy filmtől sem voltam még megijedve... Persze lehet ez ott megváltozna...Mindenesetre jó buli lehet! Grat a cikkhez!
5.
5.
Lacek896
"Fojeszt és Ingent sosem láttam azelőtt sírni" hát ezen szakadtam! :)
Remek beszámoló! Én is szívesen kipróbálnám persze nem egyedül.
4.
4.
Oliver S96
tavasszal tuti elmegyünk a haverokkal :D
3.
3.
giga321
ÚÚÚRISTEN ez k*rva jó lehet. OMG erre el kell mennem :D
2.
2.
mnmn1
Ez k jo lehet :D
Meg tavaly nyáron el akartam menni, de sajnos nem jott ossze.. :( Na majd legkozelebb.

Grat a cikkhez es meg egyszer Kellemes Unnepeket!
1.
1.
vuliem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...