Szobafogság bemutató

  • Írta: InGen
  • 2013. március 4.
  • cooltúra, room escape, szobafogság
Mielőtt megkérdeznétek: nem, még mindig nem unjuk a szabadulós játékokat, és valószínűsíthető, hogy ez a közeli jövőben sem fog megváltozni. Ennek szellemében ezúttal a Szobafogság néven futó helyre látogattunk el.

Mindezt viszont némileg tartalékos csapattal, a Daks famíliánál otthon ugyanis bonyodalmak álltak elő az ajtó, a kulcs és a bejutás háromszögében, az egyenlet megoldásához pedig a középső elem hiányzott, így főszerkesztőnknek sürgős dolga akadt. Azonban míg ő a lakásába próbált bejutni, mi egy pincéből próbáltunk kijutni, lelövöm a poént: sikerrel. A tanulság, hogy mostantól Daks nélkül megyünk szabadulni.


Szóval, ahogy már írtam, ezúttal is egy belvárosi ház pincéjéről van szó, azonban belépés után kellemes meglepetés fogadott minket; míg a többi hasonlóval foglalkozó vállalkozásnak sikerült megtalálnia a lehető leginkább lepusztult, elhagyatott, lebombázott, vélhetően elég olcsó pincehelyiségeket, majd azokat berendezték a lomtalanításról összehordott kacatokkal, a Szobafogságnál más a helyzet. Frissen festett, hófehér falak fogadtak már az előszobában is, ahol kulturált körülmények között, vélhetően IKEA-kompatibilis bútorok társaságában tudtunk helyet foglalni egy lapostévé előtt, ráadásul még rágcsával és üdítővel is kínáltak minket. Sör is volt, de nem akartunk a feladatok megoldása közben bepisilni.


A rövid eligazítás után hasonló miliő fogadott minket a tényleges szobába történő belépéskor is: normális bútorok, modernebb szemlélettel berendezett placc tárult a szemünk elé. Készen álltunk tehát az elrabolt lány titkának felfedésére, és másodpercekkel a kezdés előtt a tetőfokára hágott a feszültség… Aztán 20 percig semmi. Abszolút semmi. Gyakorlott szabadulóként felforgattuk a szobát, mindenhova benéztünk, minden felemeltünk és kinyitottunk, de nem igazán akartunk előrébb jutni. Végül sikerült meglelni a továbbjutáshoz szükséges holmit, hogy aztán megint tetemes mennyiségűt szívjunk egy feladattal, amit egyébként nagyon okosan találtak ki a készítők, és amilyet máshol még nem láttunk korábban.


Innen aztán beindult a verkli és elkezdtük darálni a megoldásokat, csak helyenként akadtunk meg picit, segítséget se kellett sokszor kérnünk. Hogy aztán a végén ismét fennakadjunk egy picit, ahol véleményem szerint ismét belefutottunk egy potenciálisan tervezési hibába, amivel egyébként a szerencsétlenebbek akár el is lehetetleníthetik a saját kijutásukat, de a pálya tervezője nem ért velünk egyet ebben, úgyhogy be tudjuk ezt annak, hogy túlságosan videojátékos szemlélettel tekintettünk az egészre.


Végül a 20 perces lefagyásunk ellenére is annyira jó tempóban haladtunk, hogy még azt is megengedhettük magunknak, hogy a végső kijutáshoz szükséges széfet letiltsuk három téves pinkód próbálkozással, hogy aztán 5 perc múlva feloldjon, és próbálkozhassunk újra – addigra azonban már rájöttünk a számok helyes sorrendjére. Összességében tehát jó élményt nyújtott a Szobafogság, biztosak vagyunk benne, hogy egyszer ellátogatunk majd a másik pályájukra is, mely a „Párttitkár irodája” néven fut, tehát egészen frankón hangzik. Fojesz például rögtön az első szoba után ment volna oda is.


A cikk elején azt írtam, továbbra sem unjuk a szabadulós játékokat, s ez így is van, a Szobafogság is nagyon szórakoztató volt. Ugyanakkor nem tudok nem gondolni arra, hogy lassan ideje lenne tovább vinni ezt az egész koncepciót: több szobát összefűzni, vagy akár egy egész családi házat berendezni, komolyabb történettel, ami rendesen áthatja a játékmentet. S persze új, friss feladványokra és helyzetekre is szükség lenne, hogy ne mindig csak számokat kelljen kitalálni, és lakatokat kinyitni egy újabb kulccsal. Nagy jövő állhat még a stílus előtt, és aki friss játékosként most vág bele ebbe az egészbe, annyi lehetőség közül válogathat, hogy hónapokra megvan a szórakozása. De előbb-utóbb ez a sztenderd formula elfárad majd, és ez most már inkább előbb fog bekövetkezni, mint utóbb.

5.
kovacs.szabolcs
Van most egy igazán újszerű és izgalmas szabadulós játék, amit elvitelre lehet rendelni és otthon lehet lejátszani. Van belőle gyerek és felnőtt küldetés is!

Ez a LOGIKOFFER! Részlete itt: www.logikoffer.oldalunk.hu

Csak ajánlani tudom gyerekeknek szülinapi zsúrra vagy felnőtteknek baráti összejövetelre! Rendelni telefonon lehet: +3620 2130 588
4.
Scoo
#3: :D Írják csak nyugodtan. Az hogy születik cikk sose baj. Max nem olvassák el annyian. Bevallom, hogy ezt már én se olvastam el :) :P

Egyébként gondolom ezért a cikkért cserébe ingyen mehetnek be az ilyen helyekre, szóval én is végigjárnám az összeset :)
3.
thecook
Lehet, hogy ti tényleg nem unjátok, de a kommentek számából úgy látom, hogy mi igen!
2.
gatyamadzag
Utolsó bekezdéssel egyetértek, sokkal több is van ebben, mint ami jelenleg rendelkezésre áll.
1.
Daks
True story, míg InGen és Fojesz a kijutáson, addig mi otthon a bejutáson dolgoztunk, pedig imádtam volna. Végre egy olyan hely, ahol nem bokáig érő koszban, lomis cuccok között kell turkálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...