Gyűrűk Ura: A Király visszatér

Tolkien fantasztikus remekművéből Peter Jackson készített egy monumentális trilógiát, ami most a végéhez érkezett. Az előző két részből megismert szereplők, a kedves és szeretetre méltó hobbitok, a rejtelmes Gandalf, a bátor Aragorn és még sok más társuk megpróbáltatási még koránt sem értek véget.

Rendezte: Peter Jackson

Főszereplők: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Austin, Liv Tyler, Sean Bean, Cate Blanchett, Andy Serkis, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Christopher Lee, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monoghan, Miranda Otto

 

Három Gyûrû ragyogjon a tünde-királyok kezén,
Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kõ,
Kilencet halandó ember ujján csillantson a fény,
Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelõ,
Mordor éjfekete földjén, sûrû árnyak mezején.
Egy Gyûrû mind fölött, Egy Gyûrû kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen,
Mordor éjfekete földjén, sûrû árnyak mezején

 

Tolkien fantasztikus remekművéből Peter Jackson készített egy monumentális trilógiát, ami most a végéhez érkezett. Az előző két részből megismert szereplők, a kedves és szeretetre méltó hobbitok, a rejtelmes Gandalf, a bátor Aragorn és még sok más társuk megpróbáltatási még koránt sem értek véget. Frodo és Samu utolsó erejüket összeszedve próbálnak eljutni mordor tüzes poklába, a Végzet hegyére, ahol az egy gyűrűt próbálják megsemmisíteni, nehogy a gonosz Szauron kezére kerülhessen. Eközben a háború folyik középföldéért, ahol rég elfeledett szövetségek emberek és elfek között újra élednek, ahol az összefogás és barátság mellé a bátorságból merítenek erőt, hogy kegyetlen és véres harc árán is, de megvédhessék népüket és szülőföldjüket.

 

Minden egyes főszereplőnek megvan a maga sorsa, aminek be kell következnie, nem kerülheti el senki. Van, akinek sorsa barátság (Gimli és Legolas), van akinek a királlyá válás (Aragorn), de van olyan is, kinek dicsőséges halál (Theoden). A keserves, kilátástalan harcok közepette csak egy vékony hajszálnyi remény tartja a hitet és kitartást mindenkiben, ami nem más, mint Fordo küldetése, kinek szerepül jutott a leghálátlanabb feladat, elpusztítani az egy gyűrűt.

 

Peter Jackson ezen alkotásáért nem kevesebbet, mint 11 darab Oscar díjat söpört be, ami nem mindennapi teljesítmény. Persze, nem kis munka volt Tolkien fantáziavilágát fimvászonra álmodni, de azt hiszem, nyugodt szívvel kijelenthetem, remek munkát végzett ő is és mindenki, aki a film elkészítésében részt vett.

 

Ez a dvd teljes mértékben kötelező darab, nem hiányozhat egyetlen Gyűrűk Ura rajongó polcáról sem! Ugyan ez még csak a moziverzió dvd-s megjelenése, de mint az előző két résznél, ennél is október-november környékére várható a bővitett, négy lemezes extra változat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...