SW: Musical Journey DVD bemutató

  • Írta: Shifty
  • 2005. május 21.
A csütörtöki premiert megelőzően már hetekkel ezelőtt elérhetővé vált a John Williams által komponált filmzene, ami mellé egy érdekes DVD-t is mellékelt Lucas, mely a Musical Journey címet kapta...

Már hónapokkal ezelőtt kitört a Star Wars láz. Számos videó, kép, információ került a birtokunkba, igaz Lucas mindezt remekül építette fel. Kis dózisokban adagolta a médiaanyagokat, melyek lényegében az ég egy adta világon semmit nem árultak el a filmből. Habár az alaptörténetet mindenki tudja, ennek ellenére számos érdekes infóval leszünk gazdagabbak és így végre beteljesedhet számunkra is a Star Wars saga.

Lucas 1977-ben rendezte meg az első részt, amit aztán követett 1980-ban a Birodalom visszavág, majd 1983-ban a Jedi visszatér. Hosszas hallgatást követően tért vissza a rendezőzseni, így aztán 1998-ban újra leporolta a történetet és úgy döntött teljesen befejezi a 30 éve elindított meséjét. A 98-as Baljós árnyak és a 2002-es Klónok támadása az előző részek szépségét ugyan nem tudta visszaadni, de sokak állítása szerint szükség volt az ilyen hangvételű két részre, hogy aztán a befejező epizódban totálisan a székbe szögezzen minket Lucas papa.

Mint a cikk elején is említettem már hónapokkal ezelőtt lesátoroztak a rajongók a mozik előtt, sorra kerültek ki a videók, a csecsebecsék és természetesen a harmadik rész filmzenéje is, amit ezúttal is az a John Williams követett el, aki az eddigi részek muzsikájáért is felelt. A 15 számot tartalmazó cd igazán meggyőzőre és hatásosra sikerült. A hallgató a film megtekintése nélkül is átérzi a film hangulatát; a szomorúságot, a haragot.

Lucas és Williams azonban nem állt meg itt és kidobtak egy DVD-t, Musical Journey címmel, mely a Star Wars zenei történetét öleli fel, egészen a kezdetektől. A DVD nem bővelkedik semmi extrában, így csak a játékadaptáció trailerét tekinthetjük meg, ami a Revenge of the Sith címet kapta-jajj de meglepő- és kizárólag konzolra jött ki. Ezenkívül a már említett soundtrack is felkerült a korongra, továbbá maga a film, ami kicsit több, mint 1 órásra sikeredett. A múviban egészen a kezdetektől jutunk el az utolsó és egyben befejező részig, mely ugyebár a Jedi Visszatér volt. Mindenki számára a már jól ismert zenék csendülnek majd fel, melyek a képi anyaggal párosulva alkotnak egy egészet, amiről látszik, hogy semmit nem bíztak a véletlenre, igazán profi munkával állunk szembe. A megfelelő hanganyaghoz a megfelelőbb képeket válogatta ki Lucas és így együtt nagyon komoly hatással vannak a nézőre.

Az egyes részeket a Palpatine szenátort megformáló Ian McDiarmid konferálja fel, ezzel is elővetítve, hogy mire is számíthatunk.

Összegezve azt kell hogy mondjam remek ötletnek tartom ezt a DVD-t, melyre hosszú idő után úgy tudok gondolni, mint ami valóban a rajongóknak készült és nem arra ment ki a játék, hogy minél több pénzt zsebeljen be az SW atyja. Egyszóval kedves rajongók, kötelező megszerezni és megtekinteni. Végezetül mellékelem a részek címét, melyek között felfedezhettek egy ismerős nevet „ A Hero Falls-t”.

Íme a lista:

Chapter 1: A Long Time Ago ("20th Century Fox Fanfare" / "Star Wars Main Title" from all of the films)

Chapter 2: Dark Forces Conspire ("Duel of the Fates" from The Phantom Menace)

Chapter 3: A Hero Rises ("Anakin's Theme" from The Phantom Menace)

Chapter 4: A Fateful Love ("Across The Stars" from Attack of the Clones)

Chapter 5: A Hero Falls ("Battle Of The Heroes" from Revenge of the Sith)

Chapter 6: An Empire Is Forged ("The Imperial March" from The Empire Strikes back)

Chapter 7: A Planet That Is Farthest From ("The Dune Sea Of Tatooine" / "Jawa Sandcrawler" from A New Hope)

Chapter 8: An Unlikely Alliance ("Binary Sunset" / "Cantina Footage" from A New Hope)

Chapter 9: A Defender Emerges ("Princess Leia's Theme" from A New Hope)

Chapter 10: A Daring Rescue ("Ben's Death / Tie Fighter Attack" from A New Hope)

Chapter 11: A Jedi Is Trained ("Yoda's Theme" from The Empire Strikes Back)

Chapter 12: A Narrow Escape ("The Asteroid Field" from The Empire Strikes Back)

Chapter 13: A Bond Unbroken ("Luke And Leia" from Return of the Jedi)

Chapter 14: A Sanctuary Moon ("The Forest Battle (Concert Suite)" from Return of the Jedi)

Chapter 15: A Life Redeemed ("Light Of The Force" from Return of the Jedi)

Chapter 16: A New Day Dawns ("Throne Room / Finale" from A New Hope)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...