Madagaszkár

  • Írta: Shifty
  • 2005. június 24.
Kedves állatkákkal egész estés animációs filmet készíteni: a biztos siker receptje. Mégis botlik a Dreamworks a legújabb próbálkozásával. Szerencsére vannak pingvinek...

A Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg és David Geffen nevével fémjelzett DreamWorks SKG a tavalyi évben lepte meg a nézőket a nagy sikerű Shrek második részével, mely ugyan nem hozta azt a szintet, amit az első után elvárhattunk volna, de tény, ami tény, nagyon jó lett a zöld ogre második kalandja  is, melynek DVD kiadása remélhetőleg már minden kedves rajongó polcán megtalálható.

 

Így hát a nagy sikerű alkotást követően kitörő örömmel fogadtam a hírt, hogy az SKG egy újabb egész estés animációs filmmel kíván kedveskedni a kicsiknek és nagyoknak. A Madagaszkárra keresztelt filmben négy állatkerti állat a főszereplő, akik úgy élnek  New York-ban, mint hal a vízben. Főhőseink egy „mindenki kedvence” oroszlán, egy idióta, de életvidám zebra, egy anyáskodó víziló és egy aggódó zsiráf.

Nos kezdetnek nem is rossz, lássuk mi sül ki belőle…

 

A film alaptörténete, hogy Marty, a „csíkos paripa” 10-edik születésnapját ünnepelve azt kívánja, hogy végre belekóstolhasson a szabadság ízébe, de sajnos ehhez a kollégái nem kívánnak asszisztálni, aminek az eredménye persze az, hogy Marty megszökik, hű barátai pedig követik. Ezzel el is indult a bonyodalom, melynek további elemeit nem kívánom elmesélni, de az egész végül odáig fajul, hogy a srácok eljutnak Madagaszkárig, ahol aztán kedvükre élhetnének szabadon, ámde…

…balul sül el a dolog, hiszen mégis csak vadonélő állatokról van itten szó, melynek eredménye az ősi ösztönök előbukkanása lesz. Ezzel a kis történettel nekem még semmi bajom nem is lett volna, de magával a kivitelezéssel már akadtak problémáim, tudniillik a Shrekkel ellentétben ez a film kimondottan kicsiknek szól, a poénok és a történet vezetése is erről tanúskodik, ami engem kicsit zavart. Emellett az egész film a felénél unalmassá és erőltetetté válik és ezt az egészet csakis a kis pingvinek oldják, akiknek eszement dumájuk van. Komolyan mondom az egész film vicces részeit- azt a körülbelül 15 percet- a pingvinek hozzák, akik aztán megszökve az állatkertből nehezen, de megtalálják helyüket a világban.

 

A film hangulatán talán az eredeti szinkron dob még valamit, melyben olyan neves sztárok vettek részt, mint Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer és Jada Pinkett Smith, és ez a nívós névsor kiegészül még a zenét jegyző Hans Zimmer-rel, aki véleményem szerint most közel sem alkotott valami maradandót :(.

Összegezve azt kell, hogy mondjam hatalmasat kellett csalódnom a DreamWorks-ben, mert aki képes egy Shrek szintű remekművel előállni az igenis alkosson más filmekben is hatalmasat. Kicsit összecsapott munkának érzem és tény ami tény, erre csakis 10-12 évesek vagy az, az alatti korosztály látogasson el, mert a velem egyidősek már nem fogják élvezni és inkább szenvedés lesz a vége.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...