Fantastic Four

A szuperhősők korát éljük ismét, csak immáron nem képregény formában, hanem hús-vér alakban, méghozzá a filmvásznak világában!

A sort ugyebár megnyitotta az Batman, aztán az X-Men, majd jött Pókarc, Hulk és még sokan mások. Némelyik film egész jóra sikerült, de voltak olyanok is, amik eléggé siralmasra sikeredtek. Elég csak a Batman 3. és 4. részére vagya Daredevil c. filmre gondolni. JUJ! A hideg is kiráz tőlük, szóval hagyjuk is a témát. Beszéljünk inkább arról, hogy mi történik mostanság a mozikban…

 

…hiszen az elmúlt időkben már külföldön, most meg már idehaza is hódit az új Batman, akit személyesen Christian Bale alakít, aki az Amerikai pszichó c. filmben nyújtott alakításával hívta fel magára hollywood és a világ figyelmét. Igaz, a filmet még nem tudtam megnézni, de az egész világsajtó a film pozitiv fogadtatásától hangos.

 

Azt hittem, hogy ezzel az ügy le is van zárva, Batman ismét tündököl és megint ő uralja a szuperhősők flaszterját… igenám, de! És itt van egy de! Sőt, ha úgy vesszük, nem is egy de, hanem rögtön négy darab, hiszen nem másról beszélek, mint a világ egyik legjobban kedvelt és leghíresebb szupercsapatáról, a Fantastic Four-ról!!!!

 

Aki figyelmesen olvasta eddig a Gamekapocs oldalt, az már sokszor találkozhatott itt nálunk a filmről szóló hírekkel, képekkel, videókkal. Aki pedig nem, azok sem hiszem, hogy kimaradtak volna a külföldi médiaszórásból, mondjuk trailer (előzetes) formában tuti hogy beleütköztetek már! Nos, én már akkor elkezdtem gondolkodni azon, hogy vajh, mennyire fog sikerülni átültetni  filmre a négy fantasztikus képességgel rendelkező hőst és persze a legkeményebb főgonoszt, Dr. Doom-ot (Victor von Doom, és ahogy a régi magyar képregényekben fordították, Fátum Doktor). Nos, szóval hogy mennyire sikerült? Baromira!!!!!

 

Történetünk úgy kezdődik, hogy Dr. Reed Rechards és csapata (Benjamin Grimm, Susan Storm és Johnny Storm) Victor von Doom multimilliomoshoz fordul segítségért, hogy egy ürprogram keretén belül tanulmányozzanak egy galaktikus vihart. Természetesen feljutnak az ürállomásra, csak éppenséggel Dr. Richards elszámolja magát és ennek következtében a vihar váratlanul rázúdúl hőseinkre, még mielőtt felkapcsolhatnák az az ellen védő pajzsot. Csodával határos módón túlélik a katasztrófát és visszatérnek a földre. Ahogy kezdenek felépülni és jobban lenni, úgy jönnek elő azok a képességek, amikre szert tettek az űrben…

 

Azt hiszem, itt jött el az a pont, ahol abbahagyom a történet ismertetését, hiszen nem akarom lelőni, miről is szól a film és mik vannak benne. Inkább kitérnék arra, hogy a szinészek, akiket felkértek a szerepekre, legalább olyan jó (ha nem jobb) választások voltak, mint anno az X-Men részeknél. Részemről nagyon sok képregényt olvastam a Fantastic Four kalandjairól és merem állítani, hogy mint a csapat neve is, ez is fantasztikusra sikerült. Dr. Rechards, a vérbeli tudós (Ioan Gruffud, a képregényekben itthon Mr. Fantasztikusnak, Nyilnak hivták), Sue Storm (a meseszép Jessica Alba alakítja, Láthatatlan nőként volt ismert), Johnny Storm (Chris Evans formálja meg, nem is kis sikerrel, az Emberi Fáklya), Benjamin Grimm (Michael Ciklis domborít a Lény szerepében) és persze Dr. Doom (Julian McMahon testesíti meg az ultimate gonoszt, aki itthon Fátum Doktorként volt fémjelezve) mind-mind olyan hasonlóságot mutatnak a képregényfigurákkal, hogy az már félelmetes.

  

A film persze bővelkedik speciális effektekkel is, nem is kis számban, amiket nézve simán azon kaphatod magad, hogy tátott szájjal bámulod őket (már ha le tudod venni a szemed Jessica Albáról)! Minden a helyén van, ahogy annak kell lennie, a speciális trükkök remekül illeszkednek a rendes, igazi környezethez, egyszóval le a kalappal a készítők előtt. Ezek mellett a film még egy területen helyt áll, ami pedig a humor. Remek, testreszabott poénok hangzanak el a film alatt, amik szerintem nem erőltetettek, mint oly sok filmben és emiatt, no meg a hőseink emberséges mivoltjukból adódóan remekül illeszkednek az egészbe.


Azt hiszem, ennyi elég is kedvcsinálónak a filmhez. Remélem mihamarabb behozzák az itthoni mozikba is és akkor ti is megnézhetitek, majd pediglen eldönthetitek, hogy igazam van-e vagy nincs, amikor azt mondom, hogy az utóbbi évek egyik legjobb filmjével van dolgunk (persze a maga kategóriájában)!

 

Végezetül egy kis érdekesség. A képregények és oly sok szuperhős igazi atyja, Stan Lee is szerepel a filben, méghozzá egy igazi mellékszerep erejéig. Egy postást alakít, aki Dr. Richards-nak egy jóadag levelet ad át. :D

Cím: Fantastic Four
Rendezte: Tim Story
Irták: Michael France és Mark Frost
Szereplők: Ioan Gruffud, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Ciklis, Julian McMahon

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...