A Titokzatos Faültető Aktája

  • Írta: Avium
  • 2005. július 31.
Egy helyi rendőr szupertitkos beszámolója a rejtélyes faültetőről, melyet két ügynökünk egyenesen az FBI főhadiszállásáról lopott el...
Történetek az FBI titkos ügyeiből:
A faültető.

AZ IGAZSÁG ODAÁT VAN


Jelentés
a #32355 aktáról
Ügy állapota: megoldatlan
Bejegyzést végző neve: John Davis, tizedes, venturai rendőrség

A mai nap a szokásos módon kezdődött. Reggel felkeltett a feleségem, s már kávéval várt a konyhában. Nem tűnt nehéz napnak, gondoltam bereggelizek egy kis tojásrántottát, amit meg is tettem, majd elindultam szolgálati járművemmel be az örsre. A csöveseknek szerencséjük volt, jobb lábbal keltem fel, úgy tűnt ma megint csak ülnöm kell az irodában és fánkokat enni egymás után. Nem tehetek róla, ez a második hivatásom: a fánk gyár megkért hogy teszteljem a különböző ízű fánkjaikat. Ezen kívül a feleségem is megkért, hogy ne bántalmazzam brutális kegyetlenséggel azokat, akiknek nem tetszik az arca. Igaza van, nincs szükségem plusz papírmunkára, ráadásul megint koszos lenne a kezem, és köztudott hogy a vért nehéz eltávolítani az egyenruháról. A központba beérve a főnököm ideges képpel fogadott és hívott be az irodájába.

-John, vagy egy kis gondunk… -kezdte savanyú képpel.
-Már megint teleszarta a vécét Shepherd? Hívom a csatornásokat!
-Nem, ez még annál is rosszabb, mint amikor Shepherd nem bírja ki hazáig!
-Atyám, az aztán tényleg nagyon rossz lehet.
-A faültető az éjjel újra lecsapott! –sütötte le a fejét a százados.
-Csak nem?! Hiszen volt egy hasonló bűntény, tavaly januárban is nem?
-Igen, akkor elkaptuk a sarki McDonalds vezetőjét!
-Tehát nem szűntek meg a faültetések? Akkor…
-… akkor valaki másolja az előző bűnös tetteit!
-Egy faültető-másolóval van dolgunk!
-Ragyogó tizedes… hogy látja, van kapcsolat a két ügy között?
-Hát lássuk csak… így elsőre nem is tudom… várjunk csak, megvan! Mintha mindkettő fákat ültetett volna el közparkokba!
-Tényleg! Nem véletlenül tartom magát a legjobb nyomozónknak, büszke vagyok magára tizedes.

Egy kicsit elpirultam de az elérzékenyülést nem engedhettem meg magamnak. Hiszen rendőr vagyok és nap mint nap olyan veszedelmes ügyeken dolgozok, mint a faültető! A főnök kiküldött a helyszínre, hogy vizsgáljam meg a nyomokat. Rövid autóút után megérkeztem, amit láttam borzalmas volt… még most is nehéz beszélnem róla. Friss, fiatal és zöldellő fák szépen sorban egymás mellett! Mikor ezeket a sorokat írom még mindig bosszús haraggal érzek eziránt a szörnyeteg iránt.

A kollégák már elkerítették a tett helyszínét, sőt, mire én oda érkeztem megjöttek a Helyszínelők is Las Vegasból. Éppen vizsgálták a fákat ujjlenyomatok, hajszálak vagy más bizonyíték után. Kiderült ugyanis, hogy az elkövető bakancsa nyomot hagyott a sárban, s most Warrick Brown kollega éppen betont öntött bele, majd kivette a formát, hogy bevigyék a laborba. Magam is megvizsgáltam a helyszínt. A Helyszínelőkkel arra jutottunk, hogy az elkövető vagy ásóval, vagy kézzel áshatta a lyukat, melyben elhelyezte a fiatal fákat. Ez alapján tehát úgy döntöttünk, hogy 10 mérföldes körzetben mindenkit behozunk kihallgatásra, akinek piszkos a körme. Büszke vagyok magamra, hiszen ez az én ötletem volt! Ekkor érkezett meg a főnököm is, és azt mondta, szerzett egy szakembert, akivel szakmai jelentést íratott az ügyről: ez alapján a facsemetéket a mai nap folyamán még egyszer meg kell öntöznie, tehát ha itt maradok, és elvegyülök a tömegben, kivárhatom, amíg újra megérkezik, és lecsaphatok rá! Vártam. Ültem és vártam. Sétáltam és vártam.

Egészen éjjelig semmi különös nem történt. Körülbelül hajnali 3 órakor már teljesen kiürült a park, s én arra gondoltam, már nem lesz semmi. Ekkor azonban egy fagyiskocsi gurult be a parkba egyenesen felém. Megállt előttem, és egy kedves, 40 év körüli hölgy ült benne. Megkérdezte milyen fagyit kérek. Habár munkaköri kötelezettségeimben benne van, hogy nem tehetek ilyesmit, mégis rendeltem egy banános jégkrémet tőle, s ekkor feltűnt hogy a kocsi hátuljában pár ásó és egy öntözőkanna is ott van. Ezt szabálytalannak véltem, ugyanis szerintem az ANTSZ nem engedné, hogy a fagylalt mellett esetleg fertőző trágyát is látott ásó helyezkedjen el, ezért megkérdeztem mire kell neki.

-Hát, tudja, csak a kocsimat kell néha ütlegelnem vele, mert nehezen indul. Olyankor rásózok egyet, s rögtön röfög a motor.
-S azt a vödör vizet mire hasznája kérem?
-Kedves biztos úr, ez az autó már a forradalmian új vízhajtásos technológiát használja, és ha tankolnom kell, csak belelötykölök a tankba némi vizet, és már mehetek is tovább.
-Értem… nos tudja jó hogy erre járt, mert éppen egy olyan embert keresek, aki titokban fákat öntöz éjjel. Nem látott errefelé valakit, fagyis néni?
-Nem sajnos, de hátra megyek apróért, addig kérem várjon itt.

Ezzel eltűnt a kocsi hátuljában. Egy kicsit sokat kellett várnom rá, és mikor visszajött kicsit földes volt a keze, elmondta, hogy észrevette, hogy a hátsó sárvédőre felakadt valami gyom, és ha már hátrament, leszedte azt is. Nagyon szépen megköszöntem neki a fagyit, majd tovább ment. Mire visszafordultam azonban, szörnyűséges dolgot láttam: minden fa meg volt öntözve! Frissen, lacsakosan ott álltak, velem pedig forgott a világ.Felhívtam a főnököm, kudarcot vallottam, emiatt bizonyosan repülök a rendőrségtől.

-MAGA IDIÓTA! –ordított a főnököm. –A faültető nem csak hogy megöntözte azokat a fákat, párhuzamosan egy másik helyen is ültetett! Gondoljon bele maga eszement! Hova fogunk így elérni? Ez a vadállat holnapra a rendőrőrsöt is körbeülteti fákkal? Azért maga vállalja majd a felelősséget! Magának kell megmondani a több száz, itt dolgozó, családos embernek, hogy már a rendőrség előtt is friss, új, zöld fák állnak!
-Szégyellem magam főnök. –dadogtam halkan, szégyenteljesen.
-Már mindegy, elvették tőlünk az ügyet. Nem tudjuk megoldani John. Hónapok óta ez megy. Ezzel nem bír el a helyi rendőrség. Az FBI átveszi tőlünk az ügyet. Holnap idejön két ügynökük, legyen maga is ott és igazítsa el őket!
-De uram...!
-Ne vitatkozzon velem rendőr! Azt teszi ami a parancsa!
-Értem uram...
Aznap éjjel a padon aludtam. Reggel megérkezett a két FBI ügynök.

-Mulder ügynök vagyok, ő pedig itt a társam, Scully! –kezet ráztam a férfivel és a nővel is.
-Scully, te is láttad azt a különös fényt, amikor beléptünk a park területére? –kérdezte a magas, fekete öltönyös Mulder.
-Láttam Mulder, azok a szentjános bogarak voltak. De erre a faültetési rejtélyre kell hogy legyen tudományos magyarázat! –válaszolta a nő.
-Nem hiszem Scully! Nézd meg… ezek a fák! Ha felülről nézed meg őket… olyanok, mint egy csillagtérkép, vagy inkább mint egy.. genetikai terv!
-Mire célzol ezzel Mulder? Ezt nem írhatom bele a jelentésembe!
-Ezeket a fákat idegenek ültették Scully! És a kormány megint próbálja elrejteni előlem a valódi okokat. A titkos kormány keze van ebben érzem… ők tudják miért ültettek az idegenek fákat ide az éjjel! De nem akarják, hogy mi megtudjuk.
-Ez ellent mondd minden racionalitásnak Mulder, ez, ez őrület!
-Ki más ültetne titokban éjjel fákat egy közparkba Scully, ha nem idegenek?
-Mulder abba bele se gondoltál hogy mivan, ha ezek a fák MAGUK az idegenek!?
-Scully ne rugaszkodj el a valóságtól, már hogy lehetnének a fák idegenek?
-Igazad lehet Mulder, tényleg elragadtattam magam. Mit tanácsolsz hát?
-Kérünk hivatalos engedélyt Skinner-től a fák kiásatására, és az FBI laborában való újra ültetésre.
-Ez egy jó ötlet. Az ottani felszerelésemmel tüzetesen átvizsgálhatom a fákat, és ha véletlenül nem találnánk logikus magyarázatot, még mindíg jók lesznek az FBI központ téli fűtéséhez tüzelőfának.
-Pontosan erre gondoltam én is Scully.

Mulder és ügynöktársa miután megkapták az engedélyüket, kiásták az összes fát és elszállították a központba. Hosszas hetek teltek a vizsgálattal, de végül kudarcterhesen be kellett látniuk ez egy olyan X-Aktás ügy amelyet ők maguk, a legnevesebb ügynökpáros se tudnak megoldani. Az akta lezáratlan maradt, a titokzatos faültetőt továbbra is az ismeretlenség jótékony leple fedi. Talán ha majd egyszer szemtanú is lesz... talán akkor majd kiderül az igazság.

Akik a bejegyzést életük árán ellopták az FBI központból:
Avium & InGen

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...