Cápafiú és Lávalány kalandjai

  • Írta: pipi
  • 2005. október 6.
Robert Rodriguez, a Kémkölykök-trilógia író-rendezője új kamasz-kalandfilmje a fantázia világába vezet 3D technikával. Nézzük tehát hogy sikerült ezen alkotása.

Elöljáróban annyit mondhatok el, hogy sajnos nem túl jól. Bár nem vagyok már gyerek, de szeretem a szórakoztató és vicces fiataloknak szóló alkotásokat, mint például a nem oly régen bemutatott Charlie és a Csokigyár, ami úgy gondolom sokunk tetszését elnyerte. Tehát van arra példa, hogy ebben a műfajban is lehet jó és érdekes filmet készíteni, viszont a Cápafiú és Lávalány kalandjai borzasztó rosszra sikeredett. Már a címválasztás is elég bugyutának tűnik, ugyanis egy fiú akit cápák nevelnek fel, és egy lány aki éget, mint a tűz nem egy nyerő párosítás. Szuperhősök ide vagy oda ezek a szereplők tényleg nagyon bugyutának hatnak, amelyet a film igazol is. Az is elég furcsa, hogy Cápasrác, akinek egy gumiuszony van a hátán tud kung-fuzni. A kérdés már csak az, hogy a cápák mióta ismerik a harcművészeteket? De ne ragadjunk le ennél a kérdésnél, mert még ezer ilyen baromsággal találkozhatunk a filmben. Persze tudom, hogy ez tulajdonképpen egy képzelt alkotás, ahol minden megtörténhet, na de ennyi hülyeséget kitalálni azért már túlzás.

 

Nem értem tehát, hogy mi motiválhatta a rendezőt és egyben forgatókönyvírót, Robert Rodriguezt, amikor filmvászonra vetette ezen furcsa gondolatait, elképzeléseit. A másik sarkalatos pont a 3D technológia. Nagyon nem tetszett ez a megoldás, mert egyszerűen annyira rossznak és eröltetettnek hat, hogy az már szinte fizikai fájdalmat okoz a mozinézőnek.

Most egy pár szót ejtenék az alaptörténetről, bár nem hinném, hogy túl sok értelme lenne ecsetelni ezt a sok butaságot. Max egy 10 éves kisfiú, akit mindig kigúnyolnak az osztálytársai, mert egy álomvilágban él. Ebből kifolyólag nagyon nehézen talál barátokat az osztálytársai között, így kénytelen kitalálni magának Cápafiút és Lávalányt, akik szuperképességekkel rendelkeznek. Egy szép nap azonban a képzeletbeli barátok valósággá válnak és elcsábítják Maxot egy álomvilágba, ahol is különböző kalandokon mennek keresztül. Például közös erővel kell legyőzniük Mr. Electricet, a főgonoszt, aki árammal teli vezetékekkel próbálja likvidálni a főhősöket… Sok ehhez hasonló eszméletlenül nagy baromsággal találkozhatunk még a film során, ezért kizárólag csak erős idegzetűeknek ajánlom.  

 

Talán a pénzhiány vagy az idő szűkössége okozta ezt a csapnivaló alkotást, nem tudni, de azt tanácsolhatom senki ne vesztegesse arra az idejét, hogy megtekintse a Cápafiú és Lávalány kalandjait, hacsak nem mazoista. Persze lehet a 10év alatti korosztálynak elnyeri majd a tetszését, de véleményem szerint ez már nekik is túl sok a jóból.

Műfaj: amerikai akció, kaland, fantasy, családi
Mozipremier: 2005.október.6
Szereplők: Cayden Boyd, Taylor Dooley, Taylor Lautner, George Lopez, David Arquette, Kristin Davis
Rendező: Robert Rodriguez
Forgatókönyv: Robert Rodriguez
Operatőr: Robert Rodriguez
Vágó: Robert Rodriguez

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...