Mature besorolást kapott a Grand Theft Auto 4

  • Írta: Daks
  • 2008. március 20.
  • Érdekesség
Link másolása
M for Mature, azaz kizárólag 17 éven felülieknek árusítható besorolást kapott a Grand Theft Auto 4 a nemzetközi ESRB-től. A döntés nem meglepő.
M for Mature, azaz kizárólag 17 éven felülieknek árusítható besorolást kapott a Grand Theft Auto 4 a nemzetközi ESRB-től. A döntés nem meglepő.

Még több korábbi kép a galériában!

Az összes korábbi Grand Theft Auto rész is Mature emblémával lett ellátva, kivéve az első két rész, ők ugyanis még a Teen kategóriába tartoztak. Egy kakukktojás volt eddig, a Hot Coffee mod miatt a San Andreas-t utólag Adult Only kategóriába sorolták, ha még emlékeztek, ebben volt a letölthető programmal előhívható szexjelenet. A negyedik rész a következő dolgok miatt kapott felnőtt besorolást: részleges meztelenség, csúnya beszéd, erős szexuális tartalom, kábítószer és alkohol használat, vér, heves erőszak. Nálunk sajnos még nem veszik komolyan az ESRB besorolást, az Egyesült Államokban már például csak személyi igazolvánnyal lehet játékot vásárolni, valahogy úgy, mint itthon a cigivel szokás.

Eredeti Grand Theft Auto 4-re vágysz?
Rendeld elő a Gamekapocs webáruházból!
22.
22.
ACDC 4ever
19:

csak az a baj hogy belénk a rohadt kommunisták nevelték

az hülyeséget 50 éven keresztül, ők meg vígan élnek

mióta megvannak és maguktól lettek hülyék.
21.
21.
Optimus Prime
Hát ez nem nagy hír. Bár nem játszottam egyik GTA-vel sem, de a téma alapján várható volt az M besorolás. Ez ilyen stílusú játék és kész. Aki nem bírja, nem szereti úgyse veszi meg, akár van 17, akár nincs. De még mindig jobb, ha valaki virtuálisan tör-zúz, mint ha valóságban.



"Remélem nem jön el nálunk majd a német világ, aholis a vért zöldre kell színezni, márha egyáltatlán fröcsöghet"

Ezt még nem hallottam, pedig van pár érdekes rating módszer. És akkor mondjuk mi van, ha a tagnak eleve zöld vére van a játékban? :D
20.
20.
19.

ez már tényleg off, de teljesen igaz, hogy a magyarok ált férgek.

férgek, mert ha a másiknak sikerül vmi, annak képtelenek örülni.

sőt, ha tehetik, akkor inkább szétqrják a másik által elért dolgokat.

ezért tartunk itt.

a "nagymenők" ( én csak így hivom a kimatricázott swiftes, opeles, bmw-s stb kocsis,, vagy a havi nettó90e-t kereső, mindenkit lenéző, de talán épp ezért "nagymenő" barmokat ), önjelölt főnökök mindenhol, hangadók.. ez mind ide vezethető vissza.

sajnos errefelé tart ez az ország, de hát kit érdekel ez?

ha lehet prosztón, " magyarosan" is viselkedni akkor hajrá!! :)

néha szégyellem, hogy magyar vagyok. inkább lennék amerikáner ennyi erővel...............
19.
19.
girgosz
nah a tipikus olyan hír amire mindenki jön és elmondja az élet nagy okosságait. pff
18.
18.
ldavid
frissült a hivatalos oldal http://www.gta4.com/


18 új kép, két új rádió részlet, 4 új háttérkép
17.
17.
kei
19: ez egy drog középeurópának. Persze, hogy sem ott, sem itt nem hülye minden ember. De ők jobban élnek, remélem nem sokáig. Mármint nem rosszat akarok nekik, hanem magunknak jót. :) És az egyszerű ember azt mondja: jobban élnek, de biztos butábbak is. És jól meggyőzi magát.

Az USA majdnem a 40. a középiskolások értelmi szintjét nézve. Mi két hellyel vezetünk előttük. Nem túl nagy dicsőség ez az előny. Szóval vigyázni kell azzal, mikor lehülyézzük őket.
16.
16.
metafenomÉN
18: Csak annyira hülyék mint mi vagy akárki más. Csak éppen nem a mi gondjainkat nyögik így más hülyíti meg őket.

Amikor itt volt egy amerikai csere diák azt monda ránk magyarokra, hogy kimentünk egy páran hozzájuk U.S.A.-ba cserediák ként és azok persze hogy jó fejek voltak gáz embereket csak nem küldünk ki. Mikor ő jött ide Mo-ra aztán kicsit meglepődött minden magyar (vagyis a legtöbb) jó fej jó humorú, okos... (pedig elég nagy mellénye volt amerikai tudására, ami azért nem volt alaptalan stabil szaktudása volt büszke is lehetett rá) és a végén azzal ment haza hogy baromira szeretett itt lenni, de tényleg. De az őszinte véleménybe az is bele tartozott, hogy Sosem érti meg milyen hülyék a magyarok, hogy mindig keseregnek akármi van, de amit sosem értek meg bennetek az a dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitás. Örülj neki ha honfitársad sokat elért és segítsd, dolgozz azon hogy te is elérj ennyit. Ezt persze hosszú beszélgetések alatt mondta el és sajnos igaza volt mi is hülyék vagyunk csak mi más sz@rtól...
(Ui.: azt is belátta hogy ők is hülyék nem volt egy elvakult amcsi )

15.
15.
amd33
hát amerikéba kell is a besorolás nehogy megvegye valami 14 éves aztán meg nagypapa puskáját elvéve mennek haverral lövöldözni az autópályára amien hülyék és elő is fordult már ilyen náluk a gta3-om során!Extra hülyék az amerikaiak az tény:D
14.
14.
kei
Szerintem meg nagyon is sok sérült van. Persze, ők akár egy légytől is hülyék, nincs szükségük ehhez játékra.

Az ilyen hírek erre a legjobb tesztek. A normális lelkű emberek csak megvonják a váluk: "persze, hogy felnőtt tartalom, hiszen egy bűnözővel kell gyilkolászni". A másik véglet pedig személyes támadásnak veszi ezt. És aztán jönnek az olyan postok, hogy "meg kéne veretni XY ügyvédet, mert be akarja tiltatni a kedvenc játékom"



Az egésznek az a titka, hogy az őrült legtöbbször azt hiszi magáról, hogy normális. :)

13.
13.
skiz0
Igen, de ez az itthoni színvonal... ;) Azért ne keverd össze más országokkal Magyarországot.. :D
12.
12.
kenny22
ez a besorolás tiszta olyan, mint itthon az hogy 18 éven aluliak nem ihatnak szeszt és nem cigizhetnek... 8-9 éves kis pöcsök ott szívják az utcán a cigit...
11.
11.
metafenomÉN
13:

Bácsi a GTA IV -et kérem ...

Nemadom!

De anyunka lesz már nagyon várja.

Ja izé ittvan tessék...



10.
10.
Dcrysis02
Bácsi,a GTa IV-et kérném!Nem adom,!.....Akkor a Crysis-t.Azt sem adom,!........Akkor a Sims3-at.Azt sem,!..............de bácsi miért nem?Mer nem adok!Imádok kereskedő lenni :)))))
9.
9.
skiz0
Nah meg így van, csomó országban már az M besorolást sem engedik, vagy csak esetleg némi "enyhítéssel" - pl. zöld vér, s egyéb hangulatrongáló szutykok...
8.
8.
skiz0
ldavid azért ez erős tévedés...mondjuk tényleg ciki, ha AO-t kap egy gamma, de nem csak ezért van az ESRB...Amerikában valahol tényleg komolyan veszik, és tényleg igazolnod kell a személyi igazolvánnyal a korodat - akárcsak az alkoholos italoknál elkérik ugyanúgy a személyidet, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy 21. életévedet betöltötted már - de persze kint Amerikában is ugyanígy megkerülik ezt a fiatalok, tehát ha azt nézzük a besorolásnak annyira nagy értelme nincs is talán. Lenne, de más kérdés, hogy sz*rik rá mindenki.. ;) Végülis tényleg az AO/nem AO dologról szól az egész ilyen játékok esetében.
7.
7.
tjames
Remélem nem jön el nálunk majd a német világ, aholis a vért zöldre kell színezni, márha egyáltatlán fröcsöghet. Élvezhetetlenné teszik a játékokat.
5.
5.
d15a5t3r
Még Vin Diesel is fighting-ol kocsiból kihajolva XD

4.
4.
Vincenzo
Az egésznek semmi értelme szerintem mert ha egy ember alapon normális(mentálisan) akkor egy GTA tól nem fog megkattanni...viszont ha alapból van vmi elmezavara akkor más is előhozhatja belőle és más miatt is lövöldözhet, stb...
3.
3.
ldavid
az ESRB besorolás nem arról szól, hogy ki veheti meg a játékot, hanem arról hogy AO lesz vagy nem

mert ha Adults Only-t kap, akkor az eladások alaposan megcsappannak, ugyanis az ilyen minősítést kapó játékok rengeteg amerikai üzletlánc polcain egyáltalán nem találhatók meg
2.
2.
Hablaty
Ki gondolta volna! Pedig olyan aranyos kis játék!
1.
1.
Chocho
Hát nem tudom... Én sem voltam még 17, mikor GTA-zni kezdtem a 3. résszel és nem lettem őrjöngő pszichopata.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...