Happy Birthday Quake!

  • Írta: Shifty
  • 2004. június 23.
  • Érdekesség
Link másolása

Egy örömteli hírrel szolgálhatunk nektek! Szerintem senkinek sem kell bemutatnom a Doom vagy a Quake sorozatot és az azt elkövető egyéneket. Az utóbbi-azaz a Quake- 8. születésnapját ünnepli-tudhajtuk meg Romero bátyjus oldalán-. Milyen fura, igaz??? 8 év telt el az első olyan FPS megjelenése óta, amely lényegében változtatta meg az FPS fogalmát, hisz eddig az esztelen hentelést megfűszerezték a multiplayer móddal, ami olyan játékélményt nyújtott, hogy évekig-sőt még ma is- nem lehetett letenni a kicsikét. A Quake-t aztán követte a Quake II majd a Quake III, ami mint tudjuk minden idők egyik legnéápszerűbb interneten játszható játékká nőtte ki magát. Carmack akkor valamit megsejtett és degeszre kereste magát!

Ha már szülinapok akkor azt is említsük meg, hogy a nagy előd a Wolfenstein 3D idén májusban ünnepelte a 12. szülinapját.

Még élénken él az emlékezetemben az a Szent este, amikor megkaptam az első gépem és a masina beízzítása után a Wolf 3D várt. Akkoriban nagy szó volt az és lássatok csodát hova nőtte magát ki magát ez az ipar??? Ugye készül a Doom 3, amiről mindenki azt repesgeti, hogy augusztus 3-án boltokba kerül és készül a Quake 4 is. Meg aztán állítlag egy Return to Castle Wolfenstein 2 is készül- ez az RTCW folytatása lenne- így nem hiszem, hogy lesz okunk panaszkodni és ha az intróban azt látjuk, hogy iD, akkor garantált a siker is...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...