A Nintendo stratégiájára vált a többi gyártó?

  • Írta: fojesz
  • 2008. március 26.
  • Hardver
Link másolása
Billy Pidgeon, az IDC elemzője úgy gondolja, hogy a Nintendo Wii sikere nem csak a jelenlegi, de a következő konzolháborúra is hatással lehet.
Billy Pidgeon, az IDC elemzője úgy gondolja, hogy a Nintendo Wii sikere nem csak a jelenlegi, de a következő konzolháborúra is hatással lehet.

Kezdetben minden egyes eladott PlayStation 3 után 240 dollárt bukott a Sony, míg a Microsoft 125 zöldhasúval lett rövidebb az Xbox 360-ak eladásakor - ők a játékokból és egyéb szolgáltatásaikból szeretnék megszedni magukat, amivel nem is lenne probléma, azonban ha szemünket kissé arrébb fordítjuk, láthatjuk a konzolháború jelenlegi legjobbját, a Wii-t: a Nintendo olcsó gépe rendkívül sikeres, és a cég egyáltalán nem bukik pénzt a konzolokon, sőt még profitál is belőlük.

Pidgeon úgy véli, hogy ez az óriási siker hatással lehet a következő generációs konzolokra, így szerinte a jövőben a rivális gyártók is az olcsó gépekben gondolkodnak majd. "A Sony és a Microsoft ugyan nem fog belebukni kurrens üzletpolitikájába, viszont 2011 környékén már nehéz dolguk lesz, ha továbbra is a hardcore játékosok kegyeiért fognak küzdeni jobbnál-jobb technológiai fejlesztéseikkel." A PlayStation 3 a legerősebb konzol mind közül, azonban szerinte lehetséges, hogy a jövőben nem készül már a korához képest ilyen nagy teljesítményű gép.
24.
24.
latya01
venybaby..te meg törődj a saját dolgoddal..és ne másoknak adj tanácsot!!!!
23.
23.
latya01
sajnos nincs wiim..és nem is tervezek beszerezni egyet...amúgy mi a halál az a kucu???...gondolom valami sértő szó akar lenni...
22.
22.
Vikitiki


latya01

ezek szerint te is eggy kucu wii-s vagy

:)))))
19.
19.
latya01
szerintem a Wii lefog csengeni..nem lesz képes szembe szállni a next gen-el..a fejlődés útjába nem állhat..főleg ha több játék lesz..azért veszik még többen a wiit mert a ps meg az ms méég nincs felfuttatva...ez az én véleményem.lehet, hogy nem így van..amúgy Vikitiki..te egy hülye p*cs vagy:D:D..elnézést..de muszály volt..kimondanom a nyilvánvalót!!!
18.
18.
Vikitiki
17.
17.
Vikitiki


amd33

eggyet értek az elhizott kucuknak való hogy mozogjon már valamit a disznója és a wii-t veszik neki a szülők

.))
16.
16.
amd33
Pontossan wii egy fos csocsós gyökereknek való, egy game van aamit kipróbálnék rajta a red steal semmi ms fos az egész 13 éves kortól lefelé ajálható:DNa és ráadásul drágább mnt a x360 hát röhely mégha fizetnének se vennék wii-t:D
15.
15.
kroojoe
WII szerintem nem a PS3, X360 ellenfele, nem Next Gen!

Ha ez a lesz az üzletpolitika akkor az a konzolok fejlesztését hátráltatná...

A Sony PS2,PS3 után nem engedi meg magának a lemaradást prémium márka révén...
14.
14.
columbo
marhaság persze igaz hogy kezdetben rohadt sok veszteséget hoznak a konzolok, de később miútán olcsobb leszz a technologia akkor meg kaszálnak. a ps2 is veszteséges úgy az első 15-millióig, aztán meg nyereségesen eladtak 90et! plussz a játékok milliárdos bevételei, ezek útán nehezen tudom elkébzelni hogy sony inkább újra kiadná a ps1-et:)

Bár ha jol értem a cikket azt mondja hogy sem az x360 sem a ps3 nem fog akkora síkert elérni mint szerették volna, és wii meg mindent megdőntve nyer na akkor tényleg lehet ebben valami.
13.
13.
Aramisz93
#10: Sokat biztos nem fizetnek érte, mivel legnagyobb részben a ő technológiájuk. Lehet, hogy nem ők találták ki, de övék a nagyobb részesedés.=)
12.
12.
fojesz
És persze a Blurayt sem kisker áron szerzik be, de akkor is drága beépíteni.
11.
11.
fojesz
Természetesen ez egy túlzó példa volt, azonban nem csak ez a lényeg: ott a Cell, a GPU is - ezeknek is megvan a maguk borsos ára.
10.
10.
coderman
7: És szerinted a Sony kisker áron szerzi be a blu-ray olvasót a gépeibe? :D Ne legyél már ilyen naív :D
9.
9.
Gula
opsz "ev" ez kimaradt :D
8.
8.
Gula
ha nintendón múlna minimum 10 múlva járnánk pl a gears of warnal és ez idegesit
7.
7.
fojesz
1: Igen, ez van szerinted. Nem kell komolyabban utánaszámolni a dolgoknak: mennyi is a volt a PS3 megjelenésekor egy Blu-Ray lejátszó? Jah, hogy kétszer annyi, mint maga a gép?



2: Az "olcsó gép" itt elsősorban azt jelenti, hogy olcsóbb előállítani - a Sony-val és a Microsofttal szemben a NIntendo nem bukik pénzt a konzolokon. Amerikában és Japánban egyébként jelentősen olcsóbb a gép, mint Európában. Végül pedig a Nintendo azért nem csökkent árat úgy, mint az MS vagy a Sony, mert egyszerűen nincs rá szüksége.
6.
6.
Vikitiki
ki a szaRnak kéne wii akkora fos az egész nem is értem hogy lehet azt megvenni

:))))
5.
5.
Aramisz93
#4: Azért hülyeségeket nem kéne írni...már miért az összes közül a wii a legdrágább...a wii az egyik legolcsóbb...egy árban van egy xbox360 premiummal
4.
4.
maxigas
PSTOMI veled is max 1-et értek a wii a legdrágább az összes közül!!
2.
2.
pstomi
"Nintendo olcsó gépe" Már bocs de szerintem a Wii porfátlanul drága. 35-40 000 ft között kéne lennie. kész röhely de az xbox 360 10 000 ft-vel olcsobb mint a wii. teljesitményben meg 8-szor annyit tud mint a wii.
2.
2.
maxigas
Osztom a véleményed coderman!!!Mind full milliárdos és sir a szájuk hogy igy veszteség meg úgy ...altatnak mindenkit oszt jól megszedik magukat.Nincs ebben az iparban máltai szeretetszolgálat csak jó marketing.
1.
1.
coderman
Még hogy pénzt buknak a konzolokon a gyártók! :D Röhej, szerintem a vételár harmadából kihozzák... Nem hiszem hogy a microsoft is orrba szájba csökkentené a box árát, ha olyan veszteséges lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...