The Matrix Online

  • Írta: InGen
  • 2004. július 27.
  • Hír
Link másolása

Igencsak sok ideje fejlesztik már ezt a játékot, mely nem kis zökkenőkön kényszerült keresztül menni annak érdekében, hogy egyáltalán eljusson jelenlegi szintjére. Mint tudjuk a Mátrix játék jogokat először az Interplay vásárolta meg, és a Shiny kezdte fejleszteni, de mivel a cég becsődölt, az Interplay tönkrement, kérdésessé vált, hogy mi fog történni a játékkal. Jelentem, a hírek szerint minden rendben van, ugyanis a Warner nagyon gondosan kezeli a játékait az Enter the Matrix óta.

Szerződéseibe beépített egy olyan változó tényezőt, mely szerint a licenszért fizetett összeget befolyásolja az, hogy a fejlesztők által készített játék milyen értékeléseket kap a nagyobb lapoknál. Minimum 70%-ot kell elérni, különben a jogokért fizetendő pénzösszeg igencsak megnő. Ennek a fejében a fejlesztő is rúgdosni fogja saját magát, a Warner pedig örülhet, mert nem fordul elő többet az ETM-hez hasonló eset. Ezt úgy látszik felfogta a Matrix Online új fejlesztője, a szintén nagymúltú Monolith, akik az EON digital segítségével végzik a munkát.

A játék remekül néz ki, igaz ezt eddig is tudtuk. Minden jel arra mutat, hogy a művészeti tervezők és a programozók remek munkát végeztek, erről meggyőződhettek a képek megtekintésével is. A karakterek kinézetét, és öltözködését nagyon sokrétűen szabhatjuk testre, és mint tudjuk, kinézetünk igencsak fontos a Mátrix világában :). Ki ne szeretné kipróbálni a Morpheus-féle bőrkabátot, esetleg Neo papruháját egy elegáns harcban? A fiúk egyre inkább tolják a harcrendszer megvalósítását is, mely igencsak innovatívnak igérkezik, természetesen a bullet-time implementációval együtt érkezik a dobozba. Nagy szabadságot ígérnek az ütközetek során, melyben végrehajthatunk mindent, amit a filmekben láttunk, akár fegyverrel, akár fegyver nélkül is.

Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy minden rendben zajlik a fejlesztés körül, és a játék talán tényleg megjelenik november 16-án, habár nem tudom, hogy nem e kellene egy bétateszt előtte, mint a többi nagy MMORPG-nél. A The Matrix Online egyébként is igen erős mezőnybe érkezik az SW Galaxies: Jump to Lightspeed és a World of Warcraft megérkezésével.

Nekem már csak egy kérdésem van: szép grafika, jó szisztematika, okos dolgok, minden ami ma kellhet. De hogy lesz ebből játék?

Kiadó: Warner Bros.
Fejlesztő: Monolith / EON Digital
Megjelenés: 2004. november 16.
Screenshotok: galériánk

1.
1.
Shifty
Annyira nem vonz ez a dolog, de az kétségtelen, hogy csinos darab lesz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...