Mennyit is fogyaszt a videókártya?

  • Írta: Shifty
  • 2004. július 30.
  • Érdekesség
Link másolása

Gondolom sokak értetlenkedve állnak egy-egy villanyszámla láttán. Miért ilyen sok ez? Hogy lehet ez? Tesszük fel minden egyes alkalommal magunknak a kérdést. Nos a válasz pofon egyszerű: PC!

 

Számítógépünkben ugyanis vannak olyan eszközök, amik igencsak megnövelik az energiafogyasztást. A technika gyors fejlődése révén már nem csak a monitorokról van itt szó. A nagy teljesítményű processzorok és videókártyák is bűnösök lehetnek egy nagyobb összegű számláért. Vagyis jobb meggondolni, hogy este, hagyjuk-e a gépet menni vagy inkább kikapcsoljuk. Erre a megállapításra, amúgy az Xbit Labs csapata jutott hosszas kutatómunka árán.

 

Ez az egész egy cégnek nagyon nem tesz, illetve tehet jót, ugyanis a srácok az ATI kártyáit tesztelték és gondolom azért a tesztek láttán sokan elgondolkodnak azon, hogy megéri-e olcsóbb kártyát venni, ami aztán majd többet fogyaszt. A tesztben a mai csúcsteljesítményű ATI kártyák mellett a régebbi ATI VGA-kat is tesztelik az arcok.

10.
10.
Shifty
Akkor is elérhetetlen a számunkra:D
9.
9.
InGen
Tévedés, azok a kezdeti pletykák voltak. A Geforce 6800 bőven beéri 1 tápcsatlakozóval és egy 350 W-os jóminőségű táppal.
8.
8.
Malfoy
melyik kommentem nem látszik?a 3-as?az azért lett olyan mert véletlenül megnyomtam a mehet gombot..
7.
7.
Shifty
jójó scak azért mégis furcsa...mind1 ez van:)

Vmi lehet a levegőben mert Malfoy kommentje sem látszik:D Az én hírem is eltűnt ma...
6.
6.
Myko Alto
Malfoy! Nem látszik a hozzászólásod! Figy Shifty, tökmindegy tesztelik-e vagy sem, az összeg nagyjából ilyen mértékű, max egy kicsivel több!
5.
5.
Malfoy
oh bazz ..ez mi volt az előbb?:D

Na szóval:Ezért csodálkoztam el ezen a híren,mert én még nem nagyon panaszkodtam ilyen gondok miatt,az Ati meg főleg nem híres erről..persze azért nem biztos hogy így beszélnék ha lenne gf 6800-am.
4.
4.
Shifty
Csak azt nem értem a Gef kártyákat miéer nem tudták tesztelni...mindenesetre érdekes...lehet vége az esti töltögetéseknek:)
2.
2.
Myko Alto
Ha jól emlékszem, akkor egy normál (relative) pc egy teljes napi áramfogyasztása olyan 100 forint körül van... az egy hónapra már rögtön 3 rongy körüli összeg!
1.
1.
Malfoy
Hát igen,de ne feledkezzünk meg az Nvidia zászlóshajójáról,a Gf 6800 Ultráról sem,mert az meg már kifejezetten egy áramzabáló szörnyeteg..alapból 420 Wattos tápot ajánlanak hozzá...az x800 XT-t meg 230 Wattos barebone-okban is tesztelték gond nélkül...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...