ATI parázás

  • Írta: InGen
  • 2004. július 30.
  • Hardver
Link másolása

Hölgyeim és uraim, az nVidia úgy néz ki lassan visszaveszi vezető pozíciót a leggyorsabb grafikus kártyákért folytatott kemény küzdelemben. A Geforce 6800-as kártyák ugyanis a Shader Modell 3.0 támogatásának köszönhetően Far Cry alatt az új, 1.2-es javítócsomaggal sokkal jobb eredményeket és szebb képet érnek el az ATI kártyáknál. És ha ez még nem lenne elég, akkor a tegnapi HardOCP teszt ékesen bebizonyította a korábban is terjedő szóbeszédet: a Doom 3 is jobban fut az nVidia Geforce 6800-asán, mint az X800-on.

Az megkezdte az ellenlépések előkészítését. A Far Cry problémát azzal próbálják orvosolni, hog erősebb támogatást kértek a fejlesztőktől a Shader Modell 2.0b verziójára, a Doom3-hoz pedig a driverek újraírásának kezdtek neki. Teljes mértékben újrakódolják az OpenGL megjelenítéséért felelős algoritmusokat, azonban ez sajnos nem most fog bekövetkezni, erre még hónapokat kell várnunk, az nVidia addig pedig örül, és úgy néz ki az FX sorozat gyengélkedéséből végleg visszatért a mamutcég.

12.
12.
Malfoy
Ebben lehet hogy igazad van,ugyanis nekem sima monitorom van,de ott tökéletesen működik!Persze ha TFT-t használsz,akkor lehet hogy más a helyzet.Lehet hogy csak azért volt ilyen(sőt,valószínű),mert a gyártó cég elrontotta a kártyát.Erről meg ugye az Ati egyáltalán nem tehet..
11.
11.
Avium
figyelj nekem viszont pl szamit a monitorom epsege is. ez a szerencsetlen 0 kilometeres kolcson ATI kartya meg amig nem melegszik be addig vibral a TFT kepe.. ami TUTI h nem hasznal neki.. a Gef-el sose volt ilyen bajom! es mastol is hallottam mar ezt h az ATI-k nem annyira TFT barat kartyak.. es nemerdekel ha megeszi amig baratsagosabb a masik ceg..
10.
10.
Malfoy
És még annyit hozzátennék,hogy azért,mert a doom3-at a geforce kártyákra optimizálták,az nVidia még nem előzte meg az Ati-t...
9.
9.
Myko Alto
El kell könyvelni, hogy az ATI jelenleg megeszi az Nvidiát. Ezt nekem is elég sok ideig tartott megemészteni, ugyanis a Riva128-tól vagyok Nvidia imádó!!!! :)
8.
8.
Malfoy
Avi!Nem tudom hogy hol voltál az elmúlt 1 évben de az Ati amellett hogy megelőzte az nVidiát,a drivereit havonta frissítgeti.Ezt saját tapasztalatból mondom,mivel Ati kártyával rendelkezem.Két hónapja vettem a gépem,és azóta érdekes hogy pont kétszer cseréltem drivert rajta...Ja és nem tudom hogy mi ez a parázás azzal hogy pixeles a telepítő varázsló,mert egyrészt nem olyan,másrészt meg ki nem szarja le ha mégis???Amúgy ha már a képminőségnél tartunk,az Ati kártyáknak 500-szor szebb 2d-s képe van..(a 3d-s teljesítményről meg nem is beszélnék most ha lehet....)
7.
7.
Avium
EMi nalam nem csak ez volt donto.. nekem az ATI kartyak driver telepitese is santit picit.. ronda mint a bun.. egy 3d kartyatol nem egy iszonyatpixeles hatterkepu teleito varazslot varna.. a masik meg h az Inno az ugyfelszolgalataval meggyozott arrol h toluk kell vasarolnom!
6.
6.
Myko Alto
Heh, gyerekek, ez csak egy dolog, amit amiben jobb az Nvida, az összes többiben megeszi az X800 reggelire! Tessék elolvasni a részletes cikket a prohardware oldalon!
5.
5.
Avium
asszem a nVidia modelleknel fogok maradni azon belul pedig Inno :)
4.
4.
Malfoy
ja,és a doom3-ról:még jó hogy jobban fut a geforce kareszokon,ha azokra lett optimizálva...
3.
3.
Malfoy
hmm...nagy csata lesz videókártya fronton,előre látom...ez pedig egyértelműen nekünk jó.....
2.
2.
badguy
már látom lesz egy nVIDIA parázás hír is, mert a Half-Life folytatást meg mintha az ATI kártyájára optimalizálták volna... :)
1.
1.
InGen
Asszem elég a sok szöveges hírből, Shifty, dobj majd pár screenshotos hírt is:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...