GDC 2009: Hamarosan bemutatkozik a CryEngine 3

Link másolása
A Crytek bejelentette, hogy a Game Developers Conference kiállításon felfedi a CryEngine 3-as számú verzióját. Az idei GDC-re március 23-27. között kerül sor.
A Crytek bejelentette, hogy a Game Developers Conference kiállításon felfedi a CryEngine 3-as számú verzióját. Az idei GDC-re március 23-27. között kerül sor.

A CryEngine 3.0 immáron nem csak a PC-t, de az  Xbox 360-at és a Playstation 3-at  is támogatni fogja, illetve teljes mértékben használható lesz MMO fejlesztésre, illetve kezeli majd a 9-es és a 10-es DirectX-et is. A motor tartalmazni fogja a Sandbox editort is, sőt az új fejlesztői beállítások és lehetőségek mellett minden korábbinál szebb grafikát ígérnek.

"Az új motor lehetővé teszi, hogy valós időben folyhasson a fejlesztés, biztosítva, hogy a csapat a legjobbat hozza ki magából, a legtöbb pénzt megspórolva. A mi megoldásunkkal már ma elkezdhetnek fejleszteni a következő generációs platformokra. A CryEngine 3.0 különbözik a múltban fejlesztett PC-s motorjainktól, és ugyanúgy különbözik a szolgáltatás is amit nyújtunk, hogy elképesztő játékokat fejleszthessenek segítségével. A CryEngine 3.0 új mérföldkő lesz a teljesítmény terén, és ugyanúgy megvehető jogokkal fog majd bírni. Már régóta készülünk, hogy bemutathassuk a konzolos CryEngine 3.0-át, és biztosak vagyunk benne, hogy lenyűgözzük majd a részvevőket az idei GDC-n." - nyilatkozta Cevat. R. Yerli, a CryTek elnöke.
38.
38.
tommy93
37.
37.
Dcrysis02
Érezd a "szinte" erejét. ;)

Azért nem mondtam simán hogy minden pusztítható.

Nekem a csónak mindíg felrobban ha próbálok csinálni valamit.Így hagytam is régebben.Attól függ mihez képest félkész.A többi játékhoz képest?

"Kurva lelombozott"

Lelombozott?Vedd minimumra aztán nem fog ;)
36.
36.
crytek
Dcrysis02: "Szinte minden pusztítható"



Kurva lelombozott engem hogy pálmafát lődözöm mozognak a levelei,kidől a fa és még a földön is lehet tovább aprítani .Frankón robbannak a kocsik a faházak.



De amikor odaértem a part mentén lévő fából készült "csónak tartóhoz" amin volt egy motorcsónak az semmi lövésre robbantásra nem reagált ott állt rendületlenül.

Mai napig nem értem miért nem mindenre kiterjedő fizikát csináltak bele. Így azt mondom rá hogy félkész!
35.
35.
Subbass
en csaj anyit mondok hajra crytek remelem el fog meni a 9600gt men :)
34.
34.
Dcrysis02
Ja,és lehet hogy nem a Crytek találta fel a pusztítható környezetet,(ilyet nem is állítottam)csak még mindíg az ő általuk készített fizikai motor a legjobb.Szinte minden pusztítható.(imádom a házakat rombolni ;) )
33.
33.
Dcrysis02
32:Értelek én teljesen,csak az a baj hogy azért ragadt le mindenki a DirectX 9-es verziónál mert Vista exkluzív.Lehet hogy most az X javítás után már jó a Vista,de a Steam felmérése szerint(ami még mindíg a legterjedelmesebb)a felhasználóknak kb. 20-30%-a használ Vistát.És megint egy ideig tart míg mindenki meggyőződik arról hogy jobb-e mint az XP,sőt most már nem is fognak váltani,mert mindjárt itt a Windows seven,megvárják azt.Mellesleg a DirectX 10 nagyon sok változást nem hozott a játékba,nem érdemes szerintem csak azért átváltani,ellenben a DX11 most sok újdonságot fog hozni állítólag.
32.
32.
Gael
28:szerintem Oldm4n nem kimondottan a Crysis-rol beszelt,hanem az egyre jobban kinezo,amde egyre szarabb jatekokrol,ami a felhozatal kb 90%-at adjak.Teljesen egyetertek vele magam is,mint mindig.Kell a csicsa,de csak akkor,ha az alapok mar stabilan le vannak fektetve,azaz a jatek akkor is eladhato lenne,ha a graf kozepes marad.Nem tudom,hogy te hany eves vagy,es mikor kezdtel jatszani,de en az oskorban ugymond.Lattam az elejetol mai napjainkig az egesz fejlodest.Azt kell,hogy mondjam,hogy a Tech fejek szepen meg vannak vezetve,megpedig nagyon.A technologia elottunk jar,evekkel,es az utem egyre gyorsul.Teljesen feleslegesen.Te is a Dx11-rol,meg 10-rol beszelsz(az utobbirol mint lassan elmulo jelenseg)holott a mai gepek tulnyomo tobbsege meg Dx 9c-vel van felvertezve.Es ugy tunik,eleg sokan ki is tartanak mellette.Nem erdemes fenyevekkel elore gondolkozni,hagyni kellene az embereket,hogy maguk tegyek meg a lepest.A Crysis egy szep es eleg jo jatek,csak sokakat felhaboritott es vegleg elforditott a magas gepigenye.Ezert sokan hypoljak a Warheadet,ami valljuk be nem igazan kozeliti meg az alapmuvet sok szempontbol.De megy az otthoni vasakon,nem kell becsempeszni a jatekot a NASA-hoz,hogy megnezd.Es a rombolhato kornyezet is kiraly,meg miegymas,megha az messze nem a Crytech invencioja.Es a PC is mindig a konzolok elott fog jarni egy lepessel technikailag,ez is igaz,hiszen azert van.Jobb-erosebb munkaeszkoz.A konzol meg egy-ket evvel a pc elott fog jarni jatekfelhozatalban.Szoval,egyertelmuen igaz egy csomo dolog a kommentjeidben,kerdes,hogy erdemes-e ezeknek nekirohanni most,vagy varhatnanak meg vagy hat-nyolc evet?
31.
31.
Tokodboy
Konzolok meg simán bírni fogják ehhez semmi kétség, amiben max csak "butábbak" lesznek az a DX10-11 hibája, de ezt a hátrányt meg programozási trükökkel meg lehet oldani, de nem hiszem, hogy így lesz.
30.
30.
Tokodboy
#14

Az bíztos, hogy a PS3 még a DX 1-t sem tudja....

DX MS fejlesztés, SONY nem használhatja, a PS3 OPENGL-t használ
29.
29.
crytek
Szegény Crytek Cryengine 2 is kb keményen 5 cégen belül talált gazdára akik megvették.

A Far Cry alat lévő Cryengine 1-et meg a Far Cry on kivül az Aion fogja használni azt kész.



Jön az Unreal Engine 4 azt fogja majd minden fejlesztő cég venni ennyi.
28.
28.
Dcrysis02
26:Sajnálom hogy te így látod,de szerintem a "csicsának" is van némi köze a játékélményhez,egy szimpla okból.Ahhoz a "csicsához" hozzátartozik a teljesen pusztítható környezet ami kicsit dob a játékon.Lehet a Crysis "csicsás"(magyarul szép)de ne mondd hogy nem hozott magával új dolgokat.
27.
27.
OldM4n
18: Nem, amíg nem mondod ki, hogy JEHOVA!
26.
26.
OldM4n
Kedves Dentis!



Látom, te is észrevetted, amit én is egy-két éve már észrevettem: Nevezetesen azt, hogy ELFOGYTAK AZ ÖTLETEK! Szívás, mert ugye a piac (és benne a vásárló) könyörtelen, főleg, hogy helyzet van, (No Comment) íme a feladat: Mindent kiadtak, amit érdemes kiadni, és neked, mint gazdasági igazgatónak az a feladatod, hogy meghatározz egy irányvonalat, amerre el kell menni ahhoz, hogy a Vállalatnak (a részvényeseknek) PÉNZE legyen a Vállalatból. Hogy teszed A Terméket eladhatóvá? Több módszer is létezik, ezek egyike a CSICSA. Csillog villog, húsz nyelven beszél, jár hozzá beépített szotyitartó, DX31-et támogatja, Pixel Shader 55.23-t natívan... Az emberi természet olyan, hogy ösztönösen a csicsásabb terméket válassza. (Ennek törzsfejlődési okai vannak, ne menjünk bele) Ezért nyomják a CSICSÁT mint a barom. Mert minden kiadó minden igazgatója nagyon jól akar élni BELŐLED. Hogy szemetet kapsz? De hát szép... vagy ez neked nem elég???
24.
24.
felegyi
18# Bocs ha félreérthető volt, de nem neked szántam :)! Azóta kitöröltem Mathias egyik kommentjét, a rendszer ilyenkor meg csúsztat egy sorszámot XD!
23.
23.
19.

én nem aggódnék ezen annyira.

valóban nem ártana, ha másról is szólna egy játék, mint a grafról. már most sincsenek olyan eget rengető különbségek csúcs és átlag között szerintem.

azért tolják a jobb grafot, mert ha nem tolnák akkor egy gyártó sem csinálna új vga-t, új procikat, gyorsabb ramokat, mert ez egy ilyen üzlet. attól még nem csak 3000$ gépeken fog futni a stuff.

még páran úgy járnak, mint az ea az nfs-vel, aztán majd észbekapnak a játékélménnyel is.
22.
22.
Dcrysis02
17:Hát ugye a Pc-s ipar mindíg egy lépéssél elöbbre van ezen a téren úgyhogy gondolom a next-gen konzolok már Dx10-esek lesznek mikor a PC a Dx11-be lép át.Vagyis marad szerintem a régiben ahogy most van.Csak már másik szinten.

21.
21.
Mathia$
19: ikzektlí!

Belegondolsz mi lesz 10 év múlva!
20.
20.
Teuton
19.
19.
Dentis 360
Nem tudom ki hogy van vele,de mind az next-gen konzolok és mind a DirectX-ek nyomatását ilyen gőzerővel én feleslegesnek tartom.Gondoljatok bele,milyen hihetettlenül szép játékok vannak már!A Crysis-nak is vannak olyan képei,hogy nem tudod eldönteni ez a valóság vagy csak virtuális.Ráadásul akkor most megint mindenki ruházhat be másra...Inkább a hangulatra és a játékélményre gyúrhatnának.Persze ezen a téren sincs gond a játékok java részével,de én ezt fontosabbnak érzem...
18.
18.
tjames
#17: Kövezz meg na! :) bár a hibám elismertem, azért csak büntess!!! :)
17.
17.
felegyi
5# Lehetséges hogy a konzolok miatt fog csúszni (csúszni? előre van eltervezve) a Dx10, hiszen ha kiadnak egy új konzol generációt ami 2 évvel később jönne mint a Dx10 akkor minden lelkiismeret fulladás nélkül eltolják a megjelenést (ez reális)!



15#Te hova figyelsz? Vannak effektek amiket a Dx10-ből nyertek ki és átrakták a 9-be... nem az egészet, csak néhányat. Tehát részben (2/10) Dx10-es effektusok is megtalálhatóak lesznek a konzolos verziókban! Amúgy is nem nagy szám a Dx10, még a 9-ből sem hozták ki a maxot.
16.
16.
Mathia$
16: így van!

Nekem már nem sokat kell erre várnom, a God of WarIII épp megfelelő lesz :)
15.
15.
tjames
#14: Teljesen igazad van, így pontos. Én csak vázoltam ami hirtelen eszembe 5lött.

Az hogy "inkább egyszerűbb, mint erősebb" azt meg nem tudom. Én azért várnék már végre egy nagyobb fejlődést. Vagyis nem nagyobb fejlődést, csak legalább a ma még egyik másik játékban felbukkanó újításokat összegyűjtő játékot. Egyik játékban a fizika jó, a másikban az árnyákkezelés, megint másikban a közvetlen fény, a dinamikus fény, vagy épp a textúrák részletessége....megint másikban a pálya nagysága akadás nélkül.... vagy egy másikban a hangok...esetleg a megjeleníthető NPCk száma.... vagy az AI

Példákat is tudnék mondani...de jó lenne ha végre ezen jó tulajdonságok egy játékban tudnának összpontosodni, sőt, továbbmegyek: általánosodhatnának már a mai játékokban alltúgedör. Mert ma még olyan játékok is vannak, mint Fall of Liberty, vagy Legendary....amik valljuk be őszintén, qrva égő 2009-ben. Ezektől már azért tovább kéne tartani.

Szóval szóbokrétám lényege, hogy ha minden mai újítást egyben tudnánk látni végre, az állunk így is leesne. S akkor valszeg nem kéne már tényleg túl nagy újítás :)
14.
14.
Mathia$
14: akkor a ps3 simán visz dx10-t nem?

GranT5 bizonyíték lesz rá?
13.
13.
Dcrysis02
13:Csak egy kicsit javítók,kollega :)

Az Xbox a DirectX 9/c egy feljavított változatán fut,és van pár DirectX10-es effekt beleiktatva.Nem az egész,de pár dolgot ha jól olvastam igen is tud az a verzió.

Viszont nem hinném hogy az új motorral olyan vizuális különbséget látnánk mint a CE2 volt a CE1-el szemben.Arról következtetek erre hogy Yerli elsősorban azt hangsúlyozta hogy egyszerűbb lett a motor kezelhetősége,és jobban teljesít egy kicsivel,valszeg jobban kihasználja az erőforrásokat.Nem hinném hogy olyan nagy lépést tettek volna.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...