MMO játék fejlesztésébe kezdett a NASA

Link másolása
A szórakozás és oktatás nevében az Egyesül Államok űrhivatala, a NASA MMO készítésére adta a fejét. A játék az Astronaut: Moon, Mars, and Beyond címet viseli.
A szórakozás és oktatás nevében az Egyesül Államok űrhivatala, a NASA MMO készítésére adta a fejét. A játék az Astronaut: Moon, Mars, and Beyond címet viseli.

Mint már a cím is elárulja, a Mars lesz a játék fő színtere, és ha minden igaz, a játékos maga dolgozhat majd egy űrállomáson, vagy egyéb objektumokon különböző, kreatív és egyéb képességfejlesztő feladatokat ellátva. MMO lévén a csapatmunkára is nagy hangsúlyt fektetne az űrkutatási hivatal, ezzel is fejlesztve a – várhatóan többségében majd fiatal – játékosokat.

Arról nem tudni, mikorra tervezik a játék elkészültét, de nyilván nem holnap fog megjelenni. A bejelentés szerint nem is csak maga a NASA dolgozik a projekten, három külső fejlesztő is bekapcsolódna a munkálatokba, sőt, az sem kizárt, hogy az űrkutatási hivatal csupán az „inspiráló” lenne, akik az információkat, adatokat, terveket szolgáltatják a fejlesztőknek, így a munka „érdemi” részéből akár teljesen ki is maradhatnának.

Érdekesség, hogy a munkát nem az adófizetők pénzéből finanszíroznák (legalábbis állítólag), szponzorok és adományok útján szeretnének tőkéhez jutni, a terméket pedig nem utolsó sorban amerikai és európai oktatási intézményekben is hasznosítanák.A végkifejlet még igencsak kérdéses, de kíváncsian várjuk, mit kaphatunk majd kézhez.
20.
20.
dareal
21 volt egy hasonló projekt, de azt leállították és indult ez.
19.
19.
AKI94
Még semmi biztosat nemtudunk ugyhogy nemkell mondani hogy jó vagy szar :)
18.
18.
JcGross
Ezt mintha már egyszer elsütötték volna. Sztem tavaly vagy 2 éve.
17.
17.
laca009
király holdon meg a marson kell majd ufokat ölni xD
16.
16.
dareal
18: senkinek? elolvastad, hogy mit írtam? pénz szaga? hogy érted? ingyenes (lefogadom, hogy mivel már tudod, hogy ingyenes, nem is szar :))
15.
15.
Mathia$
11: Jóólvan de ezzz... senkinek se tetszik idáig.

Ráadásul pénz szaga van nem játék...
14.
14.
FeroxX
lesz benne gyilok ? nem.. ja akkor szar



(ironia)
13.
13.
dareal
azért ez nem igaz mindenkire, lévén akkor a wow és a többi népszerű mmo nem lenne népszerű :)

az mmo piac 2 fő részre bontható, sandbox és themepark. a themepark a leginkább elterjedt, a kiadók legnagyobb örömére. egy themepark mmo-val jóval kevesebbet kell foglalatoskodni, mivel jóval kevesebb a lehetőség, egy sandbox esetén - mivel a legtöbb mindent játékosok csinálnak - elég sok emberi erőforrást emészt fel a javítgatás/foltozgatás (mivel a játékosnak jóval több a lehetősége, jóval több és nagyobb a csalások aránya és azok milyensége is). de pont az a réteg, akik azért játszanak mmo-val, hogy meló után TV helyett egy mmo elött punnyadjon, azok egy része jóval jobban szereti a mélyebb tartalmakat, mintsem 234234234 alkalommal campelni a Lord of the Noob raid instát, sokkal inkább azon van a hangsúly, hogy a playerek által használt tárgyakat egy másik player készítse el (ráadásul azt úgy, hogy az ahhoz szükséges anyagok beszerzése se úgy nézzen ki, hogy most kell 5x tier3 tiber wood stb, hanem annak a timber wood-nak is meglegyen a saját statrendszere, azon belül is legyenek alfajok és legyen _különbség_ a különböző minőségű anyagokból készített tárgyaknak, lévén ez is egy olyan tartalom, ami nagyon sok embert leköt (van olyan mmo, ahol speciel semmi mást nem csinálnak a playerek, csak craftolnak, csak craftról és anyagok beszerzéséről szól az egész))

egy sandbox mmo lényege, hogy a játékban elérhető lehetőségek mindegyike olyan szinten kidolgozott, hogy akár egyedüli játékként is megáll a lábán, az adott részek is rengeteg embert lekötnek)



na, a lényeg, hogy ez ízig-vérig sandbox mmo lesz, épp ezért nedvesedett be jó pár mmo fan bugyija (lévén a sandbox mmo játékokat kb 1 kézen össze lehet számolni, sajnos)
12.
12.
dareal
13: ne hidd! nagyon sok kiéhezett játékos van, akiket jóval jobban érdekel(ne) egy mmo-ban egy jó diplomáciai rendszer, valamint olyan felépítés, ami a szociális részét kihegyezi. a szociális oldalát viszont nem lehet leprogramozni, egy mmo-ban a jó szociális lehetőségek megteremtéséhez, egy jól működő gazdasági rendszerhez az ezek köré épülő rendszereket kell jól megcsinálni, ha ez adott, akkor a szociális és a gazdasági rész nagyjából rendben van, onnantól már csak a közösségen múlik.





szóval, szerintem lesz piaca, bőven. személyes észrevétel, hogy nálunk az egész guild rá van izgulva, valamint az mmo közösségi oldalakon - ahova járni szoktam - nagyon nagy százalékban ettől várják az újboli sandbox mmo mekkát. sokunk számára egy themepark mmo 2-3 hónap, utána dög unalom, ellenben egy sandbox mmo-val évekig elvan az ember.
11.
11.
Optimus Prime
Valaki szeret engem odafent. :) Na, nem az égre gondolok, inkább a NASA-ra. Egy ilyen jellegű játékkal elszórakoznék, és még érdekes és fejlesztő hatása is lenne. Ergo: totál bukásra van ítélve. XD



#4: LOL
10.
10.
Takuma Sato
Hát ha stratégiai lessz, akkor biztos nem fog kelleni, de ha más stilusu, akkor akár még érdekelne is. De majd meglátjuk mit hoznak kibelöle.
9.
9.
dareal
azért, mert számodra valami nem tetszik, az egyből felesleges bélsár. csipázom ezt a mentalitást :)
8.
8.
Mathia$
Mégegy felesleges sz*r....

7.
7.
dareal
7: pénz pénz és pénz.

anno már az AA-nál és érződött, hogy a pénz nem számít :)

bővebb infók itt:

http://www.mmogames.hu/index.php?ind=news&op=news_show_category&idc=44
6.
6.
dareal
6: szerintem 100%, hogy ingyenes lesz.
5.
5.
dareal
2: valóban a nasa keretein belül megy a fejlesztés, ua a célja, mint az america's army-nak.

egyébként roppant érdekes lesz, mivel pont azon elemek kapnak hangsúlyt, amik a tömeg-themepark mmo játékokból hiányzik, vagy elhanyagolható.

személy szerint nagyon várom (meg kb a guild nagy része :))



az open béta az év végére várható.
4.
4.
Dcrysis02
Khrkh...Houston,..we have a problem. :)

Kíváncsi vagyok kik azok a fejlesztők akik segítenek nekik.MMO?CryEngine 3.0 FTW!

A játék futtatásával mindenesetre nem lesz gondjuk XD

http://img7.imageshack.us/img7/7918/147111maincolumbiacomp2.jpg




3.
3.
Delagrus
Ez egy hónapos hír :O

Ha nem több.
2.
2.
tjames
Nasa és MMO.... :) Majd pont a Nasa fog játékokkal fogalakozni. Max a nevét adta hozzá, meg egy kis technikatörténeti támogatást szerintem.
1.
1.
Thiboor
"Arról nem tudni, mikorra tervezik a játék elkészültét, nyilván nem holnap fogjuk készhez kapni"



Ebben van 1 elírás. :)



De maga a hír mindenképpen érdekes.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...