Véget ért a Duke Nukem Forever fejlesztése

  • Írta: Ghost
  • 2009. május 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Véget ért a Duke Nukem fejlesztése, ám ezúttal nem a megjelenés következik, hanem a projekt törlése, köszönhetően a pénzügyi világválságnak.
Véget ért a Duke Nukem fejlesztése, ám ezúttal nem a megjelenés következik, hanem a projekt törlése, köszönhetően a pénzügyi világválságnak.


Már több, mint 12 éve készül Duke legújabb kalandja, amely a sokatmondó Forever alcímet viseli. Úgy tűnik, hogy a fejlesztés már véget is ért, ám ezután nem a megjelenés következik majd. A kiadás joga a Take Two kezében van, akik mindeddig pénzelték a 3D Realms által fejlesztett játékot, ám a gazdasági világválság őket sem kerülte el, így megszüntették a projekt pénzelését. E szomorú hírt a fejlesztők a saját fórumukon közölték. Sajnálatos, hogy ezt a játékot is elérte a végzete, ám így legalább vége a az ígéreteknek, mert ennyi beleölt pénz talán soha nem térült volna meg. Ég veled Duke!

Érdekel mi történt az elmúlt 12 évben?
Olvasd el Daks összefoglalóját a rekordfejlesztésről!
49.
49.
DanielRock
A fenébe már... annyira szétrúgnék pár disznósegget... Ég veled, Duke!
48.
48.
LonGleY
Dehogy készült! Néha vakartak valamit két szippantás közben.

Nyilvánvaló volt, hogy sosem készül el, csak végre volt arcuk hozzá, hogy kimondják.
47.
47.
Malackutya
Nem hiszem el! Ennyi várakozás után,ilyenkor feladni...amikor már ennyi pénz van benne. Nem azt mondom hogy a sírógörcs kerülget,de még kis srác koromban toltam először a 3D-vel...és jó lett volna újra belemerülni egy kicsit. De a remény hal meg utoljára. Minden esetre ez egy nagyon lehangoló hír számomra:(
46.
46.
kasy
#46; A 3D Realms saját tőkéből finanszírozta a dolgot, ami egy fejlesztőcégtől ugyebár ritka. Szóval ne a kiadót hibáztassuk, szándékosan nem kértek az ő lovéjukból.

#50; Higgadtabban.
45.
45.
Mathia$
49: EZT MONDTAM ÉN IS!!! MIVEL GAMESTARON ÍRTÁK HOGY A PROJEKT NEM LETT TÖRÖLVE! és még azt hogy a 3drealms kiiktatása nem akadályozza a game megjelenését!

Ugye akik nem tudnak visszaolvasni! -.-"
44.
44.
megalonagyix
attól hogy a cég bezárt még megcsinálhatja más... mondjuk ha egy Valve vagy egy ID kézre venné a dolgot... :D
43.
43.
bledzer
HAHA... lehetett gondolni... én már kb 5 éve lemondtam róla.. mostmár nyugodtan alszom...:D
42.
42.
Sohi
Válság ide vagy oda, szerintem el se kezdték fejleszteni, legalábbis nekem már egy ideje ez a sejtésem. Mi történt eddig, kiadtak két-három képet? Huzták a mézesmadzagot. Engem személy szerint már idegesített ez az állandó huzavona.
41.
41.
klemid
Abba nem gondoltatok bele hogy a sorozatgyártás is money?Nem ingyen fogják kiadni 1.000.000. példányban.A válság tönkre tette ennyi.Egy lehetőség van az hogy eladják más cégnek.
40.
40.
Thiboor
Ne legyetek már ennyire naívak. Ha valóban 12 évig foglalkoztak volna a játék fejlesztésével, akkor ez nem történik meg. Pláne, ha mostanra be is fejezték. Üzleti szempontból megközelítve a kérdést nyilvánvaló, hogy egy kész projektet -aminek ekkora kultusza és rajongó tábora van- nem fognak lehúzni a WC-n. Ha valóban a válság lenne a dolog hátterében, annál inkább érdemes lenne kiadni, hogy legalább a befektetett költségeket fedezzék.



Itt az a nagy helyzet, hogy a fejlesztők és a kiadó is belátták, hogy ezzel a projecttel már nem tudnak mit kezdeni. Ők maguk is belefáradtak a folyamatos hazudozásaikba, igérgetéseikbe. Gondolom idő közben azt is belátták, hogy nem tudják teljesíteni a játékosok elvárásait a játékkal szemben és bármilyen játékot is készítenek valamilyen szinten csalódás lesz. (Amit ugye az ember elvárna ennyi idő után egy ilyen fejlesztőcsapattól.)



A legjobb játékot akarták megcsinálni, de szerintem 4-5 év után fel is adták. Annyira gyorsan fejlődtek az enginek, hogy nem tudták tartani a lépést. A folyamatos motorcserék, fejlesztések eleve nem sok jót igértek. Beleuntak, mi is a várakozásba. Jobb is így. Csak ne áltatták volna az embereket még +5 évig.
39.
39.
klemid
35:A GK-n volt hírnél hogy nemsok van már.Ami kb. fél év lett volna még fejleszteni.
38.
38.
HATRED
hát én nagyonremélem hogy van valahol az egyik fejlesztő gépén egy "végleges" változat ami telepíthető és az valahogy felkerül 1 torrentre vagy akárhova mert azért én kipróbálnám. még ez előző a manhattanes vmi az sztem elég szar volt viszont az a nagyon régi duke nukem 3d vmi ilyesmi nah éna zon nőtten fel az ősrégi gépünkön és az király volt. hát igazán sjanálom hogy csak így vége...
37.
37.
aBen
38: Nézd meg, hogy mikor lett feltöltve a videó...

Fúú, de kibírták vna még egy kis ideig a fejlesztők...

(jelenjen meg mint a STALKER régi alfái :D)
36.
36.
iPot
37# igazad van

Én azért sajnálom a fejlesztőket... kitudja milyen lett volna ha kész lesz, sajnos már nem tudjuk meg.
35.
35.
OldM4n
http://www.youtube.com/watch?v=ORBkaPOrEQA A majdnem késztől eléggé messze van... nem csoda ha törölték. Remélem egy feljövő ruszki fejlesztőcsapat egyszer csak megcsinálja. :((((
34.
34.
FeroxX
úgyis csalódás lett volna ha megcsinálják, így legalább örökké a mítoszok és legendák közé kerül ez a gamma :) pont oda ahová mindig is tartozott ;)
33.
33.
k_mark93
Ez az egész egy nagy vicc!!!Döntse el mindenki h sír e vagy nevet,én inkább nevetek xD,bár azért együtt érzek a fejlesztőkkel...
32.
32.
gerappa
Szerintem ha tényleg csak pár hónap fejlesztés lett volna hátra nem törölték volna. 12 év pénzelés után pár hónapot még kibírtak volna. Szerintem még évek lettek volna hátra.
31.
31.
klemid
Álliítólag csak pár hónapnyi munka volt hátra...
30.
30.
Daffit
Lehet, hogy tíz éve várnak egy világválságra, hogy bevallják, már régen nem csinálják, csak nem merték megmondani a rajongóknak. Persze a világválság miatt, pfűűű, ha kijönne, nagyon sokan lennének akik megvennék, az tuti.
29.
29.
Teuton
30# ott a pont. Ha kész lenne, csak ki kéne zavarni, lehet hogy nem térülne meg, de talán sokaknak örömet szerezne, meg persze annyival is csökkentenék a veszteségeket...

(Szerintem még az artwork-ökön sem léptek túl)
28.
28.
LordPeti12
Ne Nee Neeeeeeeee!!!!!!!!!! Ez nem lehet :( remélem nagyon hogy valaki felkarolja a srácokat és befejezik a játékot.
27.
27.
demon68
hát akkor vagy az kamu, hogy befejezték, vagy az, hogy nem adják ki (gondolom az első), mert ha befejezték volna, csak annyi dolguk lenne, hogy kiírják dvd-re, aztán zsebreteszik a pénzt.
26.
26.
klemid
Legalább vmi gameplayt adjanak ki hogy mien lett volna...
25.
25.
Baluka
azta!!:D azért ez kicsit erős....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...