E3 2009: Nintendo konferencia LIVE BLOG!

  • Írta: Ghost
  • 2009. június 2.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo forradalmasította a játékipart, de vajon mivel készülnek idén? Mario? Zelda? Wii Fit Plus? Élő tudósításunkkal nem maradtok le semmiről!
19:13 - Véget ért a Nintendo konferenciája, amely szinte nyomába se ért a tegnapi Microsoft előadásnak. Persze nem is akkorát vártunk, de azért kicsit többet is mutathattak volna. Mindenesetre az újdonságok érdekesek, a Wii Motion Plus új lehetőségeket tár fel a fejlesztők előtt, a játékok folytatásai pedig már kellettek

19:11 - Feltűnt a Team Ninja és a Nintendo közös fejlesztése, a Metroid, amely egy sci-fi lövölde lesz, ígéretes történettel és remek hangulattal. Megjelenés 2010-ben.


19:06 - The Conduit bemutató. Úgy tűnik, hogy a Nintendo egyik legsikeresebb játéka lehet, ha az irányításával nem lesz komolyabb gond. Ezt követően Resident Evil: The Darkside Chronicles, amely szintén igéretesnek tűik. Harmadikként a Dead Space: Extraction trailere tűnik fel, amely nagyon hangulatos lett. Nagyon.

19:02 - Ismét Cammia Dunaway a színpadon, aki bejelentette következő Mario-játékát, a Super Mario Galaxy 2-t!


18:59 - Készül a Wii Vitality Senzor, amely a pulzust méri.

18:52 - Satoru Iwata lép a színpadra, aki elmondja meglátásait a játékosokkal és azok igényeivel kapcsolatban. Elmondása szerint az egyszerűségükkel hódítanak a Nintendo játékai, amelybe bárki belekezdhet, megfelelő előtudás nélkül is.

18:45 - Megtudtuk, hogy a Nintendo DSi eladásai elérték az 1 milliót az első hónapban, ami mérföldkőnek számít a másik két változat mellett. Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a játékos magának és a közösségnek is készíthessenek pályákat több játékban is, amely nagy móka lehet bárki számára. Nyártól képeket is tölthetünk fel DSi-ről Facebook-ra.

18:40 - Ismét Cammia a színpadon, aki elmondta, hogy James Patterson író legújabb könyvének játékváltozata is megjelenik a DS-re, amely egy interaktív novellaként fogható fel. Készül a COP is DS-re, amely meglepően jól néz ki egy kézikonzolra készült TPS-hez képest.


18:35 - A Square Enix is játékokat készít a Wii-re, pl a Final Fantasy The Crystal Bearers alcímmel ellátott epizódját, valamint a Kingdom Hearts is Wii-re költözik, természetesen Motion Plus támogatottsággal. Új Mario and Luigi epizód is készül DS-re, valamint új Golden Sun is készül, szintén a kézikonzolra.

18:31 - Reggie elmondja, hogy már a következő Tiger Woods, Virtual Tennis és Grand Slam is használni fogja a Wii Motion Plust, ahogy a Red Steel 2 is.

18:24 - A videók után élőben is prezentálják, hogy mire is képes a Wii Motion Plus. Egy ejtőernyős játékon, ami a Wii Sport Resort része, mutatják be a vezérlő új képességeit. Utána céllövészet következik, amivel szintén a vezérlő képességeit prezentálják. Eddig ígéretesnek tűnik, fejlettebb, mint elődje. Az utolsó sportjáték, amin bemutatják a Wii Motion Plus képességeit nem más, mint kosárlabda. Így van, ezentúl ez sem lehetetlen. Jól elszórakoznak a srácok, azt meg kell hagyni.


18:22 Reggie Fils-Aime lép a színpadra,aki bemutatta, hogy új funkcióval bővül a Wii vezérlője, amely a már sokat emlegetett Wii Motion Plus, amelynek segítségével még élethűbb lehet a játékok vezérlése. Ehhez egy bemutatóval is készültek, ami el is indult a kijelzőkön

18:14 - WiiFit bemutató következik. Kezdésnek elmondta Cammia, hogy mennyire népszerű a termék. Ezennel azt is megtudhattuk, hogy készül a WiiFit Plus. Az új edzésprogramok mellett 15 új játék is készül a kiegészítőre.


18:11 - Már láthatjuk is a jeleneteket az új Super Mario Brothersből, ami egyelőre nagy mókának tűnik mind a 4 játékos számára. Együtt kell végighaladni a különböző pályákon, de egymás ellen küzdve. A játék idén karácsonykor jelenik meg.

18:08 - Mario tűnik fel a kijelzőn, akinek új kalanjdait 4 játékos játszhatja. És igen, ezzel együtt elmondták, készül az új Super Mario Brothers.

18:03 - Egy Wii-t népszerűsítő reklámmal nyit a show. Cammia Dunaway lép a színpadra, aki elmondja, hogy napjainkra mennyire népszerűvé váltak a videójátékok. Elmondása alapján a Nintendonál mindig meglepetéseken dolgoznak, hogy ezzel kiszolgálják a játékosokat.


17:50 - Még kereken tíz perc és kezdetét veszi a Nintendo konferenciája, ahol nem számítunk akkora bejelentésekre, mint tegnap a Microsoft esetében, de valami naggyal illene előrukkolni a japán fiúknak és lányoknak.


60.
60.
Mathia$
62: A Metal Gear Solid 5 nem létezik!

Mi csak egy Metal Gear Solid Rising nevű játékot ismerünk.
59.
59.
thynice
A Metal Gear 5 az nem ps3 exkluzív, mert PC-re is kiadják
58.
58.
Mathia$
Nem mutattak sokat, ez a hozzászólókon is látszik :)



60: Majd várjál a ps3 exklúzív mgs5ig :P xD
57.
57.
K.G.
56: Én még most is azt mondom, hogy az MGS (és főleg a 4) nem túl jó. Half Life 2 az én szememben is sokkal többet ér. Kétlem, hogy a Risinggal megváltják a világot, bár biztos használ neki, hogy kicsit nyugatosítják. (nem az én ízlésvilágom, főleg a fura ellenfeleken és Raidenen akadok ki, ahányszor csak meglátom) Nem a ps játékok a rosszak, csak ez. :) Uncharted 2őt nagyon irigylem példádul. Ha lenne lóvém ez lenne az a játék, ami miatt vennék pst. GoW sem vonz. De nincs lóvém, marad a box, ami úgy néz ki ráerősít így a generáció finishében. Kíváncsian várom, most mit fog mutatni a Sony. Még negyed óra.

De szép nagy off lett. Nintetndo pedig nálam leszerepelt. Kicsit érdektelen, unalmas volt a prezentáció és kevés hardcore játékot tudtak felmutatni. Bár náluk ugye inkább a casual közönség a vevőréteg.
56.
56.
Giga0509
56: jah jó,akkor mér nem azt írtad? félreérthető volt xD sztem nem szar az MGS4,de biztos nem vennék miatta ps3-at...3 játék van amit bevallok h hiányzik,MGS4,Killzone 2,God of War 3.Világéletemben ps-es voltam de vhogy a 3 nem fogott meg,sokkal inkább az Xbox.
55.
55.
Giga0509
55:szted...sztem meg igen :) 1ébként a saját kommentedre írtál...

na de sztem itt haggyuk abba,nincs értelme folytatni...
54.
54.
Petike x
55 az 50-re válaszolt, a Sonyt is elírtam természetesen.
52.
52.
Petike x
46: Szerintem meg rohadtul nem összehasonlíthatóak. Mindkettő stílusnak hatalmas rajongóbázisa van, és nem te vagy én fogjuk eldönteni hogy a világ másik fele hülye és nem tudja mi a jó.



Ahogy már írtam, nem személyes érzésből mondom ezt, éngem egyik se érdekel, de tisztelem a Nintendót abban amit csinál. És a Microsoftot is, de szerintem ez az egész generáció most annyira nem jött össze nekik mint ahogy beállítják.
52.
52.
klemid
54: Nem kifejezetten rád gondoltam hanem az átlag Xboxosokra. Elhordják mindennek a PS-es játékokat de bezzeg ha jön Xbox-ra....
51.
51.
Giga0509
53:nem mondtam h szar,azt mondtam h HL2 sztem sokkal jobb nála...de mgs4 még mindig jobb mint a super mario brothers xD
50.
50.
klemid
50: Jaj most ne verd már magad a MGS-ra.xD Amikor PS-en volt a 4 az bezzeg szar vol...
48.
48.
klemid
48: Sony még nemis volt te szerencsétlenség...
48.
48.
Giga0509
48:microsoftról beszéltünk,nem a sony-ról...nah mind1
46.
46.
shyfter
Biztos mert jóval fejlettebb mint a PS Eye.
46.
46.
Giga0509
47:de ez jobb lesz,hidd el :)

46:és a játékok? szted a super mario meg ezek jobbak pl: Halo3:ODST-nél? vagy MGS:Rising-nál? kétlem...
45.
45.
Petike x
45: Akkor most számold szépen össze hogy hány új, sikeresnek ígérkező játékot mutattak be ott, és hányat itt.



És a Wii Fit+ is számít.



Én PC játékos vagyok, egyik iránt sem vagyok elfogult, de tény hogy idén a Nintendo sokkal többet nyújtott a maga célközönségének, mint a Sony a sajátjának
44.
44.
klemid
a PS Eye-nél már régen volt ez a kontroller nélküli jáccás ugyhogy nemtom minek vagytok oda ennyire.
43.
43.
Petike x
44: Azt amelyiken te vagy a kontroller nélküli játszást mutatták be játékok nélkül? Ja, az sem volt semmi... vagyis hogy éppen az volt :P
42.
42.
Giga0509
41:te neked mi bajod van ember? szted ez lekörözte a MS-ét? úristen...
40.
40.
Kocsis92
na megyek megfürdök hogy aztán újult erővel koncentráljak a sony-ra:D
40.
40.
damien!!!
41: Lekörözte z MS-t???? Láttad azt a konferenciát???
38.
38.
Petike x
Szerintem simán lekörözte a Microsoftot, a Sonyt majd meglátjuk...
38.
38.
damien!!!
Hát tényleg nem volt igazán semmi. Kiváncsi vook a Sony konferenciájára. Talán majd megközeliti az MS-ét.
37.
37.
klemid
Ez nagyon .... volt. Vagyis inkább unalmas. Több ien játék lenne rá mint pl. a Resident Evil akkor még megis venném...
36.
36.
ATi0021
A tavalyi bemutatójuk tetszett, de az idei szerintem is unalmas. Talán majd a Sony konferencia. Kár, hogy olyan későn kezdik. Inkább kezdték volna azt 18-kor.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...