HWSW: Magyarországon nem lesz Sony PSPgo

  • Írta: Daks
  • 2009. augusztus 26.
  • Hardver
Link másolása
A Sony magyarországi hivatalos viszonteladója, a Sony Hungária Kft. biztosan nem hozza forgalomba hazánkban a PSP új változatát, a PSPgót - írja a HWSW.
A Sony magyarországi hivatalos viszonteladója, a Sony Hungária Kft. biztosan nem hozza forgalomba hazánkban a PSP új változatát, a PSPgót - írja a HWSW.

A Sony PSPgót idén júniusban, az E3 expón leplezte le a japán gyártó. Az új változat kisebb-nagyobb fejlesztései közé tartozik, hogy a Sony teljes egészében száműzte a gépből a 2004-es premier óta jelen lévő UMD (Universal Media Disc) meghajtót, melyet kizárólag a PlayStation Portable konzoloknál használtak játékprogramok és videofilmek terjesztésére. Az új modellbe az UMD helyett fixen beépített flash memória kerül, a szoftvereket, filmeket, zenéket pedig a PlayStation Store online áruházban vásárolhatják meg a tulajok.

Sándor Csaba illetékes menedzser szerint éppen ez a tartalomterjesztési modell teszi gyakorlatilag lehetetlenné, hogy az új PSP-változatot hazánkban is forgalomba hozza a Sony, a terjesztési rendszer legfontosabb láncszeme, a PlayStation Store ugyanis továbbra sem érhető el a magyarországi felhasználók számára.

Érdekel mi lesz a PSPgo sorsa? Szeretnél mégis egy ilyet?
Irány a Nagytestvér, ahol minden részletre fény derül!
36.
36.
Roger Ramjet
Azért, mert jelenleg nincs magyar LIVE és Store, az nem azt jelenti, hogy nem is lesz. A Fix TV-be meghívták tavaly a magyarországi MS vezetőjét és amikor rákérdeztek, hogy mikor lesz LIVE mo-n, azt mondta, hogy 2010 előtt nem várható. Minden cégnek van egy üzleti terve, hogy mikor mit szándékozik tenni és melyik évben.Minden évben a bevételekből elkülönítik ezt az összeget és ebből valósítják meg, amit szeretnének. Az, hogy jelenleg nincs az nem azt jelenti, hogy nem is lesz, főleg, ha az UMD lemezes gépet előbb-utóbb ki fogják vonni a forgalomból. Az MS-nél 2010-ig mondtak nemet a LIVE-ra, hogy ez később hogyan alakul azt még nem tudni.Nem szarják le Magyarországot, csak máshol gyorsabban megtérül a befektetés itt meg még nem.
35.
35.
szambotomi
36: én régebben vettem játékokat a psp-hez (volt kb vagy 6-7), de miután rájöttem h ami UMD-n pöppet szaggat, karin meg nem, azóta inkább letöltök
34.
34.
Sheodon
Hát, én nem is csodálkozom. Amikor mindenki kalózkodással szedi le, ami "neki jár", akkor én egyáltalán annak örülök, hogy behozták a gépeket. És ne jöjjön senki azzal a dumával, hogy nem telik játékra: 1-2 játékot alkalomadtán, amiben bízik, ami tetszik neki, meg lehetne venni nyugodtan. Ha ennek a morális értékeit kell magyaráznom, akkor az már rég nagyon rossz...

mo-n. (direkt kisbetű) nincs Store, vagy Live? Rohadtul nem tud érdekelni. Máshol van, és szerencsére azokat tudom használni. Csak gratulálni tudok, hogy az ország még ezt [is] elbaszta.
33.
33.
Fr33K
A Sonynak meg a MSnek a magyar piac nem túl érdekelt. Nem tudom hogy közületek ki foglalkozna egy olyan piaccal ahol min. 3* annyi a "zeraw" (:P) mint az eredeti....
31.
31.
godaime5
24:

Sőt, egyből író-olvasó lesz benne!
30.
30.
tommy93
31. Hát köszönheted is...Sonynak is meg Microsoftnak is.
28.
28.
tommy93
Nem kell feszengeni hogy MO-nak nincs store-ja és hülye szar Sony.Ugyan az a helyzet a Live-al is.
27.
27.
Raam989
24:

Ez ugye költői kérdés volt?
26.
26.
bence9
pont ezért építség ki, hogy lehessen és megtudjuk venni. live sincs nem is nagyon játszok liveos gameval mert egy kamu amerikai profilla valahogy nincs kedvem én rendes magyarra szeretnék.nem kell, hogy legyen magyar nyelv de laglább legyen.
25.
25.
KisJanesz
óóh hogy basszák seggbe magukat :@
24.
24.
godaime5
Most magyarországon direkt nem építik ki a PlaystationStore Online-t és a Live!-ot? Ez már nevetséges.
23.
23.
szambotomi
23: de vannak jó játékok, csak nekem magasak az igényeim :D

A FUEL teljes verziójával te is játszottál, és az nem kifogás, h csak azért, mert tesztet kellett írnod róla. A Damnation pedig...hát...arra a lövőcselre valóban elmentem, de csak 2% jött le mire rájöttem h az egy szar :D
22.
22.
Raam989
15:

Azért ne túlozz. Nem egy PS-es haverom van, és ők mondták, hogy előfordulnak gondok a PS-el is. Olvasófej tisztítás/csere, kontroller meghibásodás, CD beragadás. Konkrétan ők ezekre panaszkodtak.



szambotomi: nem én fajultam odáig, hogy letöltsem a FUEL teljes verzióját, nem én mentem el a Damnation lövőcselre, és nem én siránkoztam msn-en, hogy nincs semmi jó játék mostanában... 8)
21.
21.
westZsolt
Van benne valami,de mégse :D
20.
20.
ngage
Ezt a faszságot na mindegy, majd veszek PSP GO-t az ebay-en.........
19.
19.
White Tiger29
Nem tom nekem alapból nem tetszik az új PSP.1x Kisebb a kijelzője mint a rendesnek, 2x a formája valami borzalom.
18.
18.
Gael
Az,hogy sem a Sony,sem az MS nem hajlando lokalis digitalis kereskedesre,az minden jatekos baja.tokeletesen tukrozi a nemzetkozi megiteleset az orszagnak,legalabb is uzleti lehetosegek teren.Ez elobb utobb kihat mejd a PC-s felhasznalokra is,annal is inkabb,hogy erre fele torekszik minden komoly piaci resztvevo.Nevezhetjuk a jelenlegi digitalis kerekedeseket pre-alfanak a jovokephez hasonlitva.Ha pedig ez az eljaras zold utat kap,akkor lesznek pirosodo fejek otthon rendesen.
17.
17.
demon68
hát akkor tegyék már elérhetővé a PS Store itthon, mitől olyan lehetetlen az?
16.
16.
szambotomi
és nekem miért ne lenne mivel játszanom? :D
15.
15.
Nordes
A közeljövőben tervezem egy PSP vásárlását de nekem a mostani modell sokkal jobban tetszik mint a PSPgo. Én elsősorban az olyan letölthető tartalmak miatt szeretném beszerezni mint a Final Fantasy VII (amivel még nem volt alkalmam játszani) vagy a régi kedvencek mint a Wild Arms vagy a Resident Evil 1. Szerintem az angol store-ról ugyanúgy lelehet tölteni ezeket mint bármely más fizetős tartalmat és ha ez így van nem igazán érdekel, hogy itthon mit szerencsétlenkedik a Sony, legfeljebb külföldre utalom a pénzem.
14.
14.
kulcsargergo
Raam989: Nekünk PlayStation tulajdonosoknak, még költenenünk se ilyen problémákra, mert nincs is! És ezt nem azért mondom mert fikázni akarom az XBox-ot hanem ezek tények, és kész. Plusz a PSP Go szinte majdnem PSP szóval olyan sok mindenről mégse maradunk le. Ha meg valakinek nagyon kell annak meg ott az Internet és külföldről megrendelni és talán még olcsóbban is kijön az ember erről meg ennyit.
13.
13.
jeti93
13: Magyarul PSP GÓÚ lenne, de egyszerüsítették a gk-nál gó-nak.

Itt az esély az 500 kommenthez. GYERÜNK fanboyok!!!
11.
11.
Raam989
6:

És? Legalább van mivel játszanom, nem úgy mint neked a szuper pc-den. Ha meg elromlik, akkor pár ezer forintból megcsináltatom. Esetleg felhívom az ms szervizes Eszterkét. Ingyen. ;)
10.
10.
fojesz
Most jól megmondtad.



Ettől függetlenül amit írtatok, hivatalosan nincs itthon Store, ezért nem lesz PSPgo sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...