PS3 nélkül nem lehetett volna Uncharted 2

  • Írta: Ghost
  • 2009. október 17.
  • Érdekesség
Link másolása
A Naughty Dog egyik fejese, Evan Wells elárulta, hogy a Playstation 3 remek hardvere nélkül nem lett volna ilyen az Uncharted folytatása.
A Naughty Dog egyik fejese, Evan Wells elárulta, hogy a Playstation 3 remek hardvere nélkül nem lett volna ilyen az Uncharted folytatása.

Ugrás a galériához


Jelenleg az Uncharted 2 a Playstation 3 egyik legjobb játéka, és ez a remek programozóknak és a Sony nagyszerű masinájának köszönhető, nyilatkozta Evan Wells. Elmondása szerint a konzol olyan tulajdonságokkal bír, amelyek nélkül nem tudtak volna ilyen játékot készíteni. Ilyen például a Blu-ray, amely a hatalmas kapacitásának köszönhetően megkönnyítette a játék tárolását, a Cell processzor, amelyet a programozók ügyesen kihasználtak, és persze a HDD, amelyre a szükséges adatokat felmásolhatják a játékosok. Wells szerint a jövőben is törekedni fognak majd arra, hogy még jobban kihasználják a Sony konzolját, kihozva abból a maximumot. A társigazgató természetesen köszönetet mondott a Naughty Dog programozóinak is, hiszen mit ér az erős hardver megfelelő szakemberek nélkül. Úgy tűnik, hogy a Playstation 3-ra is tudnak nagyszerű játékot fejleszteni, csak megfelelő tudás kell hozzá. Reméljük, hogy a jövőben több hasonlóan élvezetes játékkal látnak el bennünket a fejlesztők.
43.
43.
godofwar44
54 Már utánanéztem, mivel vhol olvastam, hogy (asszem) 320 gigás BD érkezik. Szerintem még egyenlőre felesleges lenne, de hát ők tudják:)
42.
42.
Horvi14
53: úgyvan :) én egyedül a Gears of War 2 miatt vok csak szomorú, de ez magánügy ....
41.
41.
Mathia$
50: már készül a 4,16 és 20 rétegű blu-ray lemez is amit a mostani olvasók is visznek, nem mese! nézz utána
40.
40.
Tyebeca
Idézet: "Úgy tűnik, hogy a Playstation 3-ra is tudnak nagyszerű játékot fejleszteni"????????

Eddig mit csináltak? Úgy látom valaki kimaradt a legnagyobb dobásokból ami PS3 ra készültek: Killzone 2, Motorstorm 1és2, Gran Turismo 5 Prologue ,Resistance 1 és 2, Uncharted 1,Infamous,Heavenly Sword és még sorolhatnám. Ezek nélkül az életem közepén egy hatalmas lyuk tátongana.És csak örülni tudok annak hogy a megfelelő masinát választottam mert nem maradok ki semmi jóból.
39.
39.
Sir-Vival
Szerintem az, amit Wells mondott, nem elfogult duma, normálisan válaszolt - szerintem egyszerűen csak az igazat mondta. Valaki linkelte itt az 5 érves cikket : akkor még az volt a fő ellenérv, hogy a gép drága. Most egy árban van egy Elite-el, (vagy prónak hívják).



Az 5 érv meg még megmaradt. Nemhogy annyival vezet a box, emennyit a ps3 megjelenéséig eladtak - de ebből már hozott is a Sony gépe. Az, ami az eladásokban tapasztalható, véleményem szerint egy trend lesz.

A karácsonyi szezonban minden régióban át fogja venni a második helyet a Playstation 3, kivéve Észak Amerikát.



Az necces terület, és lehet, hogy soha nem lesz meg, de ettől még lehet 2. a ps3 2016-ra... :)

38.
38.
godofwar44
46

bencsizy



De a Blu-Ray főcélja az volt, hogy überelje a konkurens Microsoft és Toshiba által fejlesztett HD-DVD-t, ami szerencsére sikerült. Eredetileg DVD lett volna a gépbe, csak aztán a japánok belenyomták a Blu-Rayt. Ezért késett egy évet. Mivel ha a DVD olvasó maradt volna, akkor a Sony nem nyerte volna meg a formátumháborút és így nem a saját technológiája lett volna, magyarul: fizetnie kellett volna a HD DVD olvasóért+lemezért(ami még drágább gyártási körülényeket okozhatott volna). De szerencsére ez nem így történt:)



DVD9 a PS3-ba? Ha az Xbox 360-ra össze tudják tömöríteni az Assassin's Creed 2, Tekken 6, GTA IV, Forza stb. játékokat egy db DVD-re(8,5 GB körül, míg a játék kb. 15 giga), akkor az a PS3-nál is ment volna. Az Uncharted 2-nél is max. két db kétrétegű DVD-re kellett volna rátömöríteni, aztán játék közben kicserélni.



De most nem értem, ezt minek vitatjuk, bár lehet, hogy én hoztam fel, az überelést, de attól még nem kellett volna ragozni. Szerencsére a 25(egyrétegű)/50(kétrétegű) GB méretű Blu-Ray lemez a PS3 lemeze. Ezért fér rá akár tömörítetlenül is a játék, ezért a PS3 a legokosabb teljes értékű Blu-Ray lejátszó és ezért hasznos a Sonynak, mivel egy idő után pénzt kaszál a Blu-Ray technológiájából(ha addig nem fejlesztenek ki egy olcsóbb formátumot a konkurensek, de remélem, hogy nem).
37.
37.
Mathia$
48. komment, 43nak ment :)
36.
36.
Mathia$
46: Azért ne mondd hogy elképzelhetőnek tartanád hogy ps3ba DVD9 lejátszót pakoltak volnam amikor már ps2be benne volt? :)
35.
35.
bencsizy
43:

Blu-Ray. Azért kellett csak a lemez, hogy überelje a HD-DVD-t."

Nem. Ha nem lenne a Blu-Ray, akkor az UNCHARTED 2 most 5 lemezen jött volna!!! (A 25 GB minden bájtját kihasználta a Naughty Dog!!!!) :)
34.
34.
godofwar44
30

Azért túlzásokba ne essünk szerintem! Mielőtt kijelentenéd, nem. Nem vagyok Xbox fan, mivel PS3-mam van és az is marad, számomra az a tuti.

Tény, hogy a PS3 egy nagyon jó gép, de szerintem azért nem fogja megnyerni ezt a nextgen(hetedik generációt), mert túl későn fog megnyílni. Eladások szempontjából is inkább a Wii+az Xbox 360 van elől(de inkább a Wii). A programozók is inkább az utóbbi 2-höz fordulnának szívesebben, mert a PS3-at nehéz programozni, mivel a Cellt kell rávenniük, hogy segítsen az RSX-nek a számolásban és ez rendkívül nehéz(habár most már kifejlesztették a Crytek a CryEngnine 3.0-át, amivel maximálisan kihozható a PS3 ereje viszonylag könnyen). Tény, hogy vannak profik is, mint pl. a Santa Monicai Stúdió vagy itt a Naughty Dog, de ez csak pár a sok közül, akik a Sonytól kapják a támogatást, nem saját pénzből fizetik. A Sony is inkább az időtállóságra tervez:

http://www.pcguru.hu/pcguru/hirek/Crytek_A_Crysis_2_kimeriti_majd_a_PS3_kepessegeit


Igazából az itt a legnagyobb baj, hogy amikor kijött a PS3, nem kellett a népnek, hogy miért?

1. Akik már játszani akartak, azok inkább az 1 éves Xbox 360-at vették, amire már volt jó pár játék és a nagyobb részük még ma is azzal tolja.

2. Blu-Ray - nincs flashelés, drága gép. Azért kellett csak a lemez, hogy überelje a HD-DVD-t.





Eléggé nagy anyagi bukás volt a PS3, ami azért már manapság(hál'istennek) nyereséget termel, de ki tudja, hogy mikorra hozza vissza azt a sok belefektetett összeget(jó, nemcsak PS3-a van a Sonynak, de akkor is, nem 10$ a veszteség). A két cégóriás kijelentette(Sonyról és MS-ről beszélek), hogy 2012-ig nem lesz új konzolgeneráció. 3 év alatt szerintem nem fogja feltörni magát a PS3 az első helyre, ahol a Nintendo Wii 2-3x-os eladással übereli, mint a 360-at, mint a PS3-at.



Szal, hogy végre a végére érjek:

100%-osan a PS a kedvenc konzolom(mivel van 2-m, 3-mam és P-m is), de én nem azért szeretem őket, mert generációt nyernek, hanem mert annyira jók(exkluzív, teljesítmény stb.)



Szerintem a 7.generációt a Wii nyeri, utána (lehet) az Xbox 360, végül a PS3. Ez mindig is így volt, mióta megjelentek, nem tudom, hogy mi változtatna ezen.
33.
33.
Tylon_Stone
PS3 nélkül nem lehetett volna Uncharted 2. Ez természetes mivel csak PS3-ra jelent meg XD
32.
32.
HomoLudens
38: Ja csak produkálna már végre nyereséget a SONY... mert én nagyon szeressem, és a válságban voltak olyan pletykák hogy nem megérős nekik új konzol fejlesztése, mert túl kockázatos....
31.
31.
Lachgas
Részemröl a számitógép nem játékra való, hanem h dolgozzak ´s netezek rajta!
30.
30.
Dcrysis02
.....

Most komolyan, ennyi ütődött egy hírnél hogyan lehet? Néha már fáj a fejem mikor itt olvasgatok. -_-
29.
29.
HomoLudens
20,21: Előre is jó játékot mindketőtöknek nem fogjátok megbánni. :) Mindkét említett játék nagyon jó vagy jó lesz az tuti. Ha GoW3 ban lesznek annyira jó ötletek mint 1-2 ben akkor hát akkor én azt nem fogom elhinni. mikor azt hiszem az első részben mekgjelnt Kronosz hátán a templommal hát az nagyon tetszett.

UC2 ről meg már most eltudom mondani hogy ez aztán játék, szingli és online is nagyot üt!



pjoco: LOL :D
28.
28.
Mathia$
A Konzolháborút a ps2 nyerte az elöző generációban és mivel még most is gyártják ezért megint csak nyert :D majd ha lemegy 50dolcsira az ára xD
26.
26.
klemid
Énis nyomtam 1x PC-n és a PS3hoz képest olyanok rajta a játékok mintha butítva lennének pl.: COD4, FIFA stb...
25.
25.
Daigoro
25: teljesen igazad van, a konzolvilág ilyen... ami az egyik előnye az a másik hátránya, nemtudod ez most honnan jön de muszáj leírnom: Amit igazán sajnálok, az a GTA IV DLCk hiánya a PS3ról... kár értük, tényleg
24.
24.
Mathia$
23: processzor szempontjából biztos sokkal gyengébb, de a vidikari bőven elég. Dehát aki jól fejleszt ps3ra az nem tud ugyanúgy boxra, és ez általában fordítva is igaz sajna...
23.
23.
Mathia$
19: Szerintem ez még annál is kevesebb... EZ GYURKA!!!!!!!!!!!!!!
22.
22.
Daigoro
Mindenki fikázza a PS3at, a legjobb konzol a világon. Imádom egyszerűen.

Én nemtudom mennyiért vettem a PCmet... (100 alatt volt bőven)

És örülök hogy van, mert legalább internetezhetek és MSNezhetek, ezenkívül másra nem használom, maximum GTA SA vagy Getting Up... aztis néha.

Aki normálisan akar játszani az konzolon játsszon, és egy dolog: nemértem hogy a Killzone 2re, a God of War 3ra és az Uncharted 2re hogy lehet azt mondani hogy hulladék, ez nonszensz, ezek szinte az eddigi legjobb PS3 Exlu játékok, Várjuk csak azt a március 2010et, mert büntetni fog... biztos.



Az Uncharted 2höz visszatérve, muszáj megszerezni, nemvagyok Fanboy, de szerintem a második ok amiért ez nem jött ki Boxra az az hogy: túl gyenge hozzá az Xbox.
21.
21.
biolencse
Néhány agyament megjegyzéstôl eltekintve végre értelmes kommenteket lehet olvasni, még olyan kényes témában is, mint a PC vs konzol. Egyébként pedig sajnálom, hogy hozzám csak késve érkezik az U2 anyagi okok miatt, de addig pótolom az elsô részét.
20.
20.
Mortician
20: Nekem az a GOW3 megjelenésekor lesz esedékes... :)
19.
19.
batyo85
Jövő hónapba veszek egy ps3-at ,és pont ez miatt a játék miatt döntöttem úgy hogy a box mellé kell egy ps3.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...