Játékokat állít le, dolgozókat küld el az EA

  • Írta: Daks
  • 2009. november 10.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts több játék fejlesztését is leállította most ősszel, jövő tavaszig pedig nem kevesebb, mint 1500 dolgozójától készül megválni.
Az Electronic Arts több játék fejlesztését is leállította most ősszel, jövő tavaszig pedig nem kevesebb, mint 1500 dolgozójától készül megválni.

Kemény éven, de még keményebb döntéseken van túl az Electronic Arts. A világ legnagyobb játékkiadója kénytelen átszervezni a válság miatt, embereket küldd el, játékokat állít le, és új piac felé nyit. 2010 márciusáig 1500 dolgozójától válik meg, a leépítés pedig olyan nagy csapatokat is érint majd, mint a Tiburon, a Redwood Shores, a Mythic és a Black Box. A dolgozók elküldése és az új munkafolyamatok megtervezése, illetve elindítása nagyjából 130-150 millió dollárjába fog kerülni az EA-nek, ezért cserébe viszont a tervek szerint évi 100 milliót takarítanak majd meg.

John Schappert EA fejes bejelentéséből megtudtuk továbbá, hogy több fejlesztés alatt álló játékot is leállítottak, ám hogy ezek pontosan mik voltak, azt nem árulta el. Azt viszont megtudtuk, hogy az idei év legsikeresebb címei a Need for Speed: Shift, a FIFA 10, a Madden NFL 10, az NCAA Football 10 és a The Beatles: Rock Band voltak, így ezek biztonságban vannak még egy jó darabig. A jövőre megjelenő NFS-t a Burnoutot is készítő Criterion csapat fejleszti jelenleg, illetve lesz megint Medal of Honor is, mely a pletykák szerint a COD-hoz hasonlóan szintén átköltözik a modern harcmezőkre.

Témába vágó érdekesség, hogy a kiadó tegnap 100%-ban megvásárolta a MySpace-re és Facebookra több játékot is készített Playfish-t. A cég a Restaurant City, a Pet Society és a Country Story címeivel vált híressé, a csekkre pedig nem kevesebb, mint 275 millió dollárt írt az Electronic Arts. Valamit tudhatnak!
14.
14.
ROLIBOYSZI
Igen az új Moha az jól jön majd reméljük azt nem érinti a válság de durva lehet modern harcban a moha
11.
11.
geri q
ez az EA mostanában miket művel... tonna számra gyártyák a játékokat. és nincs pénzük? nagyon soher lehet a vezető XD még szerencse hogy a VALVe nem teljesen az övéké :P
10.
10.
TOMCAT 84HUN
AKKOR NEM CSAK ÉN ESTEM A VÁLSÁG ÁLDOZATÁUL:(
8.
8.
Kyuubi
Pedig mostanában nem rossz az EA... Mirrors Edge és Brütal Legend 2-t a népnek!
8.
8.
Ajax
ez aztán odab*sz már elnézést a kifejezésért
7.
7.
Dagobert_bácsi
gondolom hogy örül az az 1500 dolgozó aki munkanélküli lesz!
6.
6.
ATi0021
Na ennek megint sok értelme volt. Adtak a Black Boxnak időt, pontosabban 3 évet hogy 2011-re elkészítsenek egy új NFSt. Erre tavaly kirúgásokkal összevonták a két részre osztott csapatot, és idén még rúgnak ki tőlük, egy részet Tajvánba küldik a Wordl Online miatt. Ha így haladunk mire elkészülne a játékuk, nem marad senki a csapatból. Megjegyzem pletykák szerint egy Underground 3 vagy Hot Porsuit 3 készül 2011-re, (U3 esélyesebb).



#5 - A Criterion megmondta, hogy nem Burnoutot készítenek, hanem saját első The NFSen alapuló játékot. A Criterion vezetője amolyan hatalmas áttörésként jellemezte az általuk megálmodott NFS-t. Criterionba még nem csalódtam szóval, kíváncsi leszek rá.
5.
5.
markus3
En csak attol felek hogy nehogy a dead space 2 fejleszteseit is lealitottak volna ..kar lenne erte es az ea redwood shores bol is lessz leepites es bizony a dead sapce t ok fejleszetettek...
4.
4.
kasy
Két év múlva már senki nem fog emlékezni, hogy itt bizony volt válság. (játék berkeken belül értem persze). Akkor meg, hogy ki tuja szolgálni a közönséget fel fog venni egy rakás embert.

Ezért hiába küld el mindenkit, vagy minimális összeget spórol meg vagy végül deficit lesz neki.
3.
3.
Kocsis92
nem ezekre a játékokra dobnak ki 275-öt, hanem a Playfishre, akik aztán majd a szép summából jobb játékokat termelnek, ha így csinálják hamar visszajön a 275 milla. Félek a Burnoutos NFS teljesen más lesz mint a shift, pedig a shift kifejezetten jó volt:) Madden folytatása alap, Dead Space 2-t akarok:D
2.
2.
brolin10
Hú hát ez az EA terjeszkedik az biztos.
1.
1.
fegaa
Jó lenne, ha a legrégebbi piacukat próbálnák meg visszaszerezni. Mert amit a PC-sekkel művelnek mostanság az kritikán aluli.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...