Leszerepelhet a PSP Go a drága játékok miatt?

  • Írta: fojesz
  • 2009. december 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A Traveller's Tales egyik munkatársa úgy gondolja, hogy könnyen a PSP Go és az általa bevezetett új üzleti modell végét jelentheti a letölthető játékok magas ára.
A Traveller's Tales egyik munkatársa úgy gondolja, hogy könnyen a PSP Go és az általa bevezetett új üzleti modell végét jelentheti a letölthető játékok magas ára.

Ugrás a galériához

Jon Burton állítása szerint rendelkezik az újgenerációs PSP-vel, de egyszerűen nevetségesnek tartja, hogy a LittleBigPlanet UMD-kiadása például 20 százalékkal olcsóbban beszerezhető az Amazonon keresztül, mintha a PlayStation Networkről vásárolja meg letölthető formában. Ráadásul az UMD-lemezek esetében él a lehetőség is, hogyha nem tetszik neki a játék vagy befejezte, eladja másnak. Burton úgy gondolja, ha ez így megy tovább az a PSP Go és az általa bevezetett üzleti modell halálát is jelentheti. Véleményével nincs egyedül: sokan panaszkodnak még a játékok magas árára, továbbá az is meglehetősen kiábrándító, hogy számos kiadó ki sem adja újdonságait letölthető formában. Egyelőre úgy tűnik, hogy mellényúlás volt a PSP Go a Sony részéről, amit nem csupán a piacnak, de saját magának is köszönhet.

31.
31.
keiji maeda
hát nem tudom kinek a számológépe hogy számol de én ha kiszorzom a dollárt ami a neten umd-be 5000 a store-n olyan 3000 de mindegy amugy meg nekem semmi bajom a psp játékokkal azért szerintem ne csődöljön be mindig is lesznek krtikusok meg eggyet ben értő emberek mindennel kapcsolatban amugy meg ne hisztizzenek a külföldiek az átlag fizetésűk 2x annyi mint a miénk ez nekik zsebpénz . gondolom a Traveller's Tales egyik munkatársa sem szegény gyerek :D:D
30.
30.
winhate
Majd ráérős időmben telebőgőm a párnámat....
29.
29.
rapfan
Nekem lenne egy kérdésem a témával kapcsolatban!

MIÉRT AD KI FELESLEGESEN EGY ILYEN GÉPET A SUNYI,AMIKOR ALIG VAN HOZZÁ JÓ JÁTÉK!!!!!!bocsika,csak nem értem ennek a logikáját!nekem amúgy az 1000es széria van meg (ami szerintem jobb a többi géphez képest),sőt még szoktam (rendszeresen) warezolni is hozzá :))) nekem sem tetszik a gép

28.
28.
bbankrablo
Drágább is, csúnyább is, minek kéne ez?
27.
27.
ibenny
Remelem is, hogy ez ennek az uzleti modellnek a veget jelenti..pusztuljon mind, aki ilyen gusztustalanul uldozi a warez-t..Elkepeszto ez a tendencia, ahogy mindenhol egyre ellehetetlenitik a fogyasztokat, akik nem hajlandok baromi dragan megvenni a cuccaikat. Bizom benne, hogy nagy bukta lesz ez nekik.
26.
26.
Darius87
Nem tudom...nekem alapból nem volt szimpi ez a kezdeményezés bár az tény, h ez az az irány amerre tendál az ipar.



#26 Elméletileg olcsóbban kéne a letölthető verziót árusítani, mert a gyártási folyamat hiánya (nem csak egy játékra gondolok) óriási anyagi bázist szabadít fel és a Te általad említett adatbázis, fogyasztás, rendszergazdák, stb., az összes PSP-re megjelenő játék forgalomba helyezését fedik míg a gyártás az 1 adott játékra emeli a tarifát szvsz. Szóval most ezeket a költségeket az összes játék árába be lehet építeni így eloszlik és ezáltal egy játékra levetítve kevesebb az általunk kifizetendő költség.
25.
25.
Spider925
#24 szerintem azért mert az UMD-t 1x legyártják aztán meló letudva, nem kell többet vele foglalkozni (most 1 adott játékról beszéljünk, szóval 1 példányban) míg az új rendszernek, a nap 24 órájában onlinenak kell lennie, hogy letudja valaki szedni a PSPre a játékot. tehát már több kiadás, ráadásul, ez egy bonyolult adatbázissal jár, meg miegymással, oda kell 1 rendzsergazda is ha nem több azokat is megkell fizetni, meg amennyi áramot benyel a cucc. szóval :)
24.
24.
Aramisz93
#22: De azért a két ravasz lényegesen jbob megoldás mint a R2 L2 billentyűk.
23.
23.
Sundesz
A MM az egyik legdrágább ilyen bolt, mocskosul magas árak vannak ott. Jobb helyen 70e Ft az új PS3 és a joy is 10 körül megáll. Mert hülye azért nem vagyok, ezért nem vásárolok az MM-ben.
22.
22.
Krekk
#18: Az a boxos joy lehet, hogy vezetékes volt (mivel gyanus lenne ilyen ár az MMben), de mégha vezetéknélküli is, egyszerű a válasz: a Dualshock több okból drágáb: 1, nem olyan régóta van még mint a box joya (eleve a ps3 frissebb, és csak jó egy-másfél év mulva jött a dualshock), így valszeg drágáb még az előállítása

2, A ps kontrollerében komolyabb technológia van. Egyrészt Bluetoothon keresztül kommunkiál, a négy akció gombban van nyomásérzékelég (a boxxosoknál ilyen nincs, ott csak a stickeket, meg az alsó két analóg kar nyomásérzékeny, ezek persze megvannak a psben is)

3, a dualshockban van mozgásérzékelés funkció

4, Az MM egy fura hely, ott gyakran össze-vissza vannak az árak (pl máshol csak 3e különbség van a két távir közt...)
21.
21.
Aramisz93
Ez a PSP go meg valami iszonyat ronda dolog. A kicsúsztatható képernyővel mé gnem is lenne gond az praktikus. De ezeknek a gomboknak a formái. Szörnyű. Ha kinyitod ugy néz ki mint a középső konzol az autókban a szellőzőkkel.
20.
20.
Aramisz93
#18: Olcsóbb az előállítása.
18.
18.
suti_88
voltam multkor az MM-ben...elhűlve látom, hogy X360-as Controller - amilyen nekem is van - 7990Ft....míg a PS3 Dual Shock 15.000Ft felett van...kipróbáltam a PS3- ott az MM-ben...hát mondanom sem kell, a Box-é sokkal kényelmesebb..akkor mire ez a magas ár?



Továbbá azt olvastam valahol, hogy a PS3 Slim nem csak hogy új kiadás, de elvileg olcsóbb is mint a régi...89.900ért nagyon oclsó mondhatom...



nekem olybá tűnik, hogy a Sony azt hiszi, azt csinál amit akar, megpróbálja rákényszeríteni termékeit a játékosokra....nem?
17.
17.
Horvi14
ezér van nekemis 3000-es :P sztem eza Go hülyeség. elég nagy baklövés sztem. meg nemis teccik
16.
16.
soap
szerintem nagyon ronda!!!!!! Nekem a háromezres és a kétezres széria szebb és amúgy jobban is tetszik.
15.
15.
klemid
#14: EZ így is van. Vagyis PSN az van csak Store nincs ahonnan a játékokat lelehetne tölteni. Attól független külföldről hozhatnak be MO.-ba.
13.
13.
elite_hun
Ez a hír már volt egyszer nem? Vagy azt máshol olvastam volna? :O
12.
12.
Gabesz0311
#2

Hogyne lehetne kapni...:D
11.
11.
Gabesz0311
...Hát szerintem elég ergya lett ez a gép.Nagyon mellényult a Sony.Nemértem,hogy miért kellett kivenni az UMD-t ebböl a kis gépböl.



Na mind1 igy is ott van a 3000-res vagy a 2000-res széria :D
10.
10.
Krekk
Azért én még nem írnám le a gépet. Látatlanban tényleg elég könnyű szídni, de ha a kezedben van, elég jó kis gép. A kissebb kijelző (és ugyanakkor azonos pixelszám) miatt a kép élesebb, szebb. A kontrasztaránya elképesztő. A sima pspn és a gon egymás mellett futtatva ugyanazt a játékot, vagy képet, weboldalt nézve ez egyértelműen látszódik. Még hosszasan lehetne sorolni az erényeit. Maga a gép, szerintem jóféle, egyedül valóban a játékokkal van gond. Angol sotreon mondjuk az lbp-t megkapod 6500ért, míg us storeon 10500. Nem kis különbség, jó helyre kell menni. A 6500 szerintem már korrektnek mondható. Viszont valóban nem lehet használtat venni, adni és nincs semmi kézzelfogható:( Remélem a Sony ki fog erre találni valamit hamarosan. Most még szerintem úgyis a technomiániásokat célozza meg és ha jobban elterjedt, akkor várhatunk javításokra.
9.
9.
fojesz
Ez még a jövőben megtörténhet, igazából az eredeti PSP, sőt a PS3 is jóval később kezdett beérni, mint vártuk.
8.
8.
bencsizy
#5: De a Logitech készíti a külsö meghajtót nem?

És 1-2 hónap múlva azt halljuk, h a PSP Go hatalmas bevételt jelent, megelözi a DS és Wii eladásokat! xDDDD
7.
7.
bzsp
ezt beszívta a sony. nem is tom, h mire számítottak.
6.
6.
fojesz
#1: Is-is. :) Inkább arról van szó, hogy így idővel egyre több hiányosságra, baklövésre derül fény.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...