Beszámoló a japán Final Fantasy XIII premierről

  • Írta: fojesz
  • 2009. december 17.
  • Hír
Link másolása
Tegnap reggel, 7 óra óta kapható Japánban a Final Fantasy XIII - ahogy az a 1Up tudósításából is kiderül, a szigetország lakói nem okoztak csalódást.
Tegnap reggel, 7 óra óta kapható Japánban a Final Fantasy XIII - ahogy az a 1Up tudósításából is kiderül, a szigetország lakói nem okoztak csalódást.

  

Tokióban két nagyobb launch partyra is sor került, az egyik a legnagyobb műszaki cikkekkel foglalkozó áruház, a Yodobashi Camera szervezésében, míg a másik a Square Enix hivatalos, sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvénye volt. Már bő egy órával a kezdés előtt pontosan 137 fanatikus ácsorgott az eseménynek helyt Shibuya előtt, nem is véletlenül: az első 100 szerencsés maga is részt vehetett a Square Enix ünnepségén.


Hatkor engedték be a tömeget, rövidesen pedig kezdetét vette a buli: a színpadon Sayuri Sugawara elénekelte a játék főcímdalát, majd Yoichi Wada, a kiadó elnöke tartott rövid előadást. Miután köszönetet mondott, hogy a résztvevők feladták a terrorizmus elleni harcot (apró utalás arra, hogy Japánban a Square adta ki a Modern Warfare 2-t), megdícsérte a Final Fantasy-t fejlesztő csapatot a játék gyönyörű történetéért és világáért. A bemutatót három - számunkra nem túl ismerős - sztárvendég és a játék producere, Yoshinori Kitase zárták, akik a sorozat alapvetéseiről és saját élményeikről folytattak rövid diskurzust.


Végül a játékosokon volt a sor: az üzletek hivatalosan is megnyitották kapuikat, megkezdődött az őrület, a rajongók kapkodtak a játék egy-egy példánya után. Akadt olyan fanatikus, aki két napja táborozott az üzlet előtt, hogy saját Final Fantasy-s PlayStation 3-hoz jusson (egyúttal saját rekordját is meg akarta dönteni, a PlayStation 3 megjelenésére 24 órát várt), s volt olyan is, aki elsősorban a buli miatt jött el az eseményre, elvégre ő nem hiányozhat Tokió egyetlen fesztiváljáról sem. Még környezetvédő jegesmedvével is lehetett találkozni, már akit érdekelt egyáltalán bolygónk klímája, miközben a kezében ott pihent a Final Fantasy XIII, melynek megjelenésére nekünk márciusig kell várnunk.
11.
11.
zola2000
11: Mi? Hiszen a Square-Enix címek közül a final fantasy jön a leghamarabb, alig pár hónap, és itt is van, de hol késnek a Level-5ös Square-Enix címek?!
10.
10.
MatNob
Szerintem az a durva, hogy mi még nem állahtunk sorba. Egyáltalán minek kell várnunk? Egy fekete pont a Square enix-nek.
9.
9.
Mathia$
#9: de azért elég durva hogy több mint 2 millió kelt el belőle 24 óra alatt csak ps3ra és csak japánban :)
8.
8.
Asher
#3: Nem, mivel 1,8 milliót szállítottak ki meg 200k bundle Ps3.

Az meg, hogy a DS9 jobb-e nem a számok döntik el.
7.
7.
Batri
#6: ő nem a játékra gondolt...

5: általában csak japánban szoktak lenni ilyen limited bundlek, anno a Yakuza 3 is kapott (ami ugyancsak nagyon pofásan nézett ki)
5.
5.
Lachgas
Az EU-ba is kapható lesz a final fantasy-s PS3?
4.
4.
naruto88
szerintem ez mindent üt, megértem az embereket
3.
3.
zola2000
Kíváncsi vagyok, hogy ebből is elmegy e 2 nap alatt 3 millió, mint nyáron a Dragon Quest IXből, mert szerintem ez nem lesz olyan siker, a DQ9 jobb játék lesz, ha kijön errefelé is, bár lehet ezt is beszerzem...
2.
2.
suigetsu
Én nem szeretem ezt a játékot.

De azért lehet h fontolóra veszem a megszerzését



1.
1.
Killerbee
Semmi sator vagy valami?:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...