Ubisoft: másolásvédelem helyett online hitelesítés

  • Írta: fojesz
  • 2010. január 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Taktikát váltott a Ubisoft a PC-s kalózkodás megelőzésére: a jövőben nem a brutális másolásvédelmet, hanem az online hitelesítést erőltetik inkább.
Taktikát váltott a Ubisoft a PC-s kalózkodás megelőzésére: a jövőben nem a brutális másolásvédelmet, hanem az online hitelesítést erőltetik inkább.

A hírhedt StarForce hosszú távon inkább a felhasználóknak okozott fejfájást, mintsem a kalózoknak, talán éppen ezért döntött úgy a kiadó, hogy a jövőben inkább az online hitelesítés útján próbálják megakadályozni a PC-s kalózkodást, ahogy azt a Valve is szorgalmazta az utóbbi időben. A jövőben megjelenő Ubisoft-játékokhoz Ubi.com-hozzáférés és állandó internetkapcsolat szükségeltetik majd, játszani ugyanis csak úgy tudunk majd, ha a program elindításakor csatlakozunk a kiadó rendszeréhez és ott hitelesítjük magunkat a jelszavunkkal.

A kapcsolat játék közben is él majd, sőt a mentéseinket is a Ubi.com fogja tárolni. A kiadó szóvivője szerint mindez több szempontból is előnyös lehet a játékosok számára: nincs szükség a játék lemezére indításkor, a mentéseink nem vesznek el és bármennyiszer, bármennyi különböző számítógépre telepíthetjük majd a játékunkat. És hogy mi van azokkal, akiknek nincs állandó internetkapcsolatuk? Nos a Ubisoft szerint már a legtöbb embernek van állandó internetkapcsolata. A rendszer a The Settlers 7: Paths to a Kingdom tegnap elstartolt bétájában mutatkozott be először.
26.
26.
Xbandoo
Jah és még valami kiváncsi vagyok mennyit költött eddig az Ubi ezekre a védelmekre...

Lehet már 2x ekkora bevétele lenne ha egyszerűen csak elérhető áron kínálná a játékait.

Mondjuk a harmadáért :D...
25.
25.
Xbandoo
Ez ilyen macskaegér játék. Igazából semmit nem nyernek vele. Biztos, hogy egy bizonyos algoritmus szerint fog várni egy bizonyos algoritmus szerint előállított kódot a játék, odaseneki pont ugyanígy működnek a keygenek, csak ott neked kell beütni :D. Ha feltörik akkor ez még meg is lesz spórolva.

A célmappát meg mennyibetelik módosítani egy mentésfájl másolásakor?

Ahhoz az ubisoftnak nagyobbat kell köpnie, hogy kifogjon a kalózokon.

Igazán akkor fogják tudni, csak megoldani ezt, ha az ubi szerverén fog futni a játék és te a csak a megfelelő acc-kal tudsz csak belépni oda. Amíg viszont a felhasználónál van telepítve a cucc, addig max. nehezíteni tudják programozózsenik dolgát.

SZVSZ.
24.
24.
pityke0211
Én már szívtam ezzel. Az EA Classics kiadású játékok is ilyenek, igaz ott csak első indításkor kellett net. K**va anyjukat, mit kajtattam kölcsön usb-s netért!
23.
23.
hedzsooo
#19: íEn ugy emlekszem, h volt off-line mod is a GTA4-ben, de lehet tevedek.

Szerintem is okorseg amugy, amit a UBI kitalalt, persze +ertem a helyzetuket, de mas +oldast kene talizniuk...
22.
22.
Kyuubi
#4: Én arra gondoltam hogy pl mobilnet, és akkor mondjuk ha megvan a 8 giga adatforgalom egy hónapba, akkor utána (pl T-Home-nál) minden gigáért 10 ezer forintot kell fizetni. Az a 8 giga meg pillanatok alatt betelik ;) De ez csak egy példa...
21.
21.
zgreen
#17 A Diabllo nem Bllizard os game?
20.
20.
Matt8888
Hát ez lol lesz mert ezzel csak a hackereknek adják szinte kézbe a játékot de nem gáz.
19.
19.
geri q
#18: a Steamnél bannolnak dinamikus ip-vel? -.-' gondolod nem lesz accod? ezt ugy elcseszték mint a gta IV-nél ott is csak nettel lehet gémelni...
18.
18.
mocs4k
Dinamikus IP, és akkor bannolhatnak...



De én is arra tippelek, hogy fel fogják törni mint annak a rendje...

De nem hiábavaló a próbálkozás! Kijön a játék, és szerintem kb. egy fél évig legalább nem lesz feltörve... Nevetségesnek tűnhet, de már ezzel megnyernek maguknak egy csomó vásárlót!

Remélem az új prince of persian még nem lesszi ilyen cucc, vagy mehetek a Tesco-ba árut pakolni...
17.
17.
HomoLudens
Nem hiszem el hogy egy vinyó partíción ne lehetne egy virtuális cimet létre hozni és egy kis progival offline is úgy érzékeli a gép mintha folyamatos kapcsolatban lenne... .

Egyébként genya rendszer bukjon csak meg. Hogy diabloznék így unalmas konferenciákon előadásokon???
16.
16.
Slik
Szerintem is feltörik, ma már a hackereken nem nagyon lehet mivel kifogni :)
15.
15.
kukac450
#14: igaz..jobban szeretem a kalózverziókat, de az eredetiknek se voltam soha ellene...több szempontból jobb (pl.: multiplayer ha kell CD-Kulcs akk nem csak magyar szervereken, hanem külföldin is lehet játszani)...erről ennyi
14.
14.
Hiroky
Nah és aki hétvégi kis házába elviszi a gépét és játszani akar 1et? Vagy lanparty haverokkal ahol nincs mindenkinek netkábel vagy wifi?

Vagy alapból telefonálós a nete ahol elég keveset lehet netezni ,ha olcsók akarunk lenni? Lehet mindezt meg lehet cáfolni, de nekm akk se tűnik jó megoldásnak..
13.
13.
elite_hun
#11: Ne zavarjon hogy a cikkben írják hogy állandó kapcsolat kell majd.
11.
11.
Exinor
#9: Ez a 21.század, olyan nincs.



Ilyenkor a cégek szemével nézve ez a legjobb megoldás, mert ma már mindenhol van internet ahol számítógép is, az hogy nálunk van olyan, hogy órákig szar a kapcsolat, mert valami csinálnak a szolgáltatónál, nem igazán fogja meghatni őket, mi (Mo) az eladásainkkal nem igazán érdekelhetjük őket.

Gondolom csak amikor ment az ember, meg amikor elindítja a játékot lesz egy netes ellenőrzés, nem fog kelleni folyamatos kapcsolat.

A másik meg, hogy mindent fel lehet törni, ha megéri, akkor fel is fogják.



11.
11.
Exinor
#10: Vagy modem, router MAC alapján.
10.
10.
Prophet
#8: IP alapján is bannolhatnak.
9.
9.
anomynus
Annyi baj legyen! A Settlers úgyis tuti vétel. Csak mi lesz, ha elmegy a netem, monjuk 3 napra? Simogatom a dobozt?

8.
8.
elite_hun
#7: És midet bannolják? Az accountodat? Csinálsz ujjat. A játékodat? Megcrackeled újból.
5.
5.
elite_hun
Egyébként nem vagyok biztos benne hogy működni mert a steamnél is megoldották hogy lehessen játszani singelben. Úgy hogy a telepítő teljes egészében kihagyja a steamet
4.
4.
elite_hun
#3: Manapság már akinél van gép van net is. A korlátolás meg nem gáz mert végül is nem online játszik tehát nem lesz ping meg nem tud laggolni
3.
3.
Kyuubi
Hát igen, azért elég sok embernek nincs nete, vagy adatforgalom korlátos. Szal ez kicsit köcsögség.
2.
2.
zgreen
ja de akinek pont nincs?:S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...