A Portal új javításában utalnak a folytatásra?

  • Írta: fojesz
  • 2010. március 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár a Valve már elszólta magát, hogy készül folytatása az igen rövidre, de legalább annyira zseniálisra sikerült Portalnak, azóta viszont nagy a csend a projekt körül.
Bár a Valve már régen elszólta magát, hogy készül majd folytatása az igen rövidre, de legalább annyira zseniálisra sikerült Portalnak, azóta viszont nagy a csend a projekt körül.

Az eredeti játékhoz a minap új javítás jelent meg, ezúttal azonban nem szokványos frissítésről van szó. A telepítés után új achievement várt a játékosokra, amelyben 26 különböző helyen kell zajos rádióadást fogniuk a Portal kezdőszobájában található, immáron működő rádió segítségével. A dolog pikantériája, hogy a rádió még jó helyen sem tiszta dallamot játszik le, hanem zajt, ami bevált módszer a szteganográfiában (Google, a barátod) különféle üzenetek titkosítására.

Az okosabbak különféle programokkal a játék könyvtárában található fájlokból kinyerték az eldugott képeket, egyikükön egy telefonszámmal, ami egy kirklandi BBS-hez (amolyan kommunikációs szoftver) vezette el őket: ide beütötték a morze jelekkel kódolt felhasználónevet és jelszót, ami a GLaDOS 3.11-es verziójának rendszer-visszaállítójához adott hozzáférést. Itt több ASCII képet találtak - ezeket láthatjátok fent. Ezek alapján a legtöbben a Portal folytatásának készültére tippelnek, de a szintén fent látható két robotról azt is feltételezik, hogy Combine szuperkatonák lehetnek, ami egy Half-Life folytatásra enged következtetni. Akármi is legyen az igazság, minket nagyon kíváncsivá tettek!

15.
15.
Horvi14
14.
14.
Massiv
#12: Annyira nem nagy a szakadék a két játék között, hogy az utalás már megtörtént a Half-Life 2: Episode Two-ban, ahol értesültek Gordonék arról, hogy megtalálták az Aperture Science (Portalban ugyebár ennek a kutatócsoportnak a laborjaiban rohangászunk) hajóját, a Borealist, melyben valamilyen találmány lehet elrejtve, elfeledve, ami segítheti az embereket a combine-ok elleni harcban.
12.
12.
McDuff
ha vmien módon belegyúrnák a portalt a half life-ba vagy fordítva,vagy csak utalnának rá vmien szinten,az elég zura volna,sztem símán megfér a 2 játék együtt,nem oan nagy a szakadék a 2 között:)
10.
10.
Kyuubi
Ezen most meglepődtem. Nem kicsit komoly :D
9.
9.
megalonagyix
óóóó de klassz. legjobb achievement... újra végigvittem a Portalt (legalábbis azt kell hozzá csinálni, minden pályán külön rádió van)
8.
8.
logoffmeister
Na igen. EZ reklám a javából :) Sokat is mond meg nem is, ezzel felkelti nagyon is az érdeklődést. Szerintem még látni/hallani fogunk róla a közeljövőben.
7.
7.
fojesz
#6: Mire gondolsz? Ez a videó lassan másfél éves. És karácsonyi. :)
6.
6.
laca009
akkor erre mit mondtok xD www.aperturescience.com ez az update óta van így állítólag :)))
5.
5.
fojesz
Zseniális húzás volt szerintem, azért mégiscsak ötletesebb, mint simán fellőni egy teaser oldalt.
4.
4.
asdwarr
de te jóisten...valve-ék mekkora istenek, hogy a legnagyobb kockáknak ilyeneket találtak ki?:D:D mert gondolom nem véletlen volt, és itta kockát nem sértésként írtam;)
3.
3.
laca009
ez aztán nem semmi én azt hittem hogy csak egy ilyen hülye javítás a hogy a rádió zavartá vállik az utolsó pár másod percben az első pálya kamrájában... xD de ez durva most azonnal neki állok és keresek :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...