Óriási reklámkampánnyal jön az új Red Dead

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A Rockstar már úgy beszél a Red Dead Redemptionről, mint a valaha készült legambiciózusabb projektjéről, éppen ezért a marketingen sem fog spórolni.
A Rockstar már úgy beszél a Red Dead Redemptionről, mint a valaha készült legambiciózusabb projektjéről, éppen ezért a marketingen sem fog spórolni.



A játékvilágban talán a Call of Duty: Modern Warfare 2 a legjobb példa arra, hogy a jól kidolgozott, drága reklámhadjáratok idővel kifizetődnek: a tavaly ősszel megjelent FPS-ről gyakorlatilag csak az nem hallhatott, aki befogta a fülét - akkoriban még a csapból is az Infinity Ward játéka folyt.

A Rockstar is hatalmas reklámkampánnyal készül a Red Dead Redemption kapcsán. Bár a "vadnyugati GTA" egyébként is jó játéknak tűnik, botorság lenne a kiadó részéről, ha a gyenge marketingen úsznának el az eladások. Neil Stephen, a Rockstar egyik menedzsere szerint a TV-reklámokra szánt pénz jó részét már a játék megjelenése elköltik, a cél ugyanis az, hogy a Red Dead Redemption mindenki szemében AAA-s címként maradjon meg.

A Rockstar most először fog a mozikban reklámozni: olyan film elé vágnak majd be a Red Dead-előzeteseket, mint a Robin Hood, az Iron Man 2 és a Prince of Persia, ugyanis ezen filmek közönségei fogékonyak lehetnek a játék megvásárlására is. A filmszínházak pénztárainál bluetooth-vevővel felszerelt poszterek várják a sorban állókat, akik különféle - egyelőre meg nem határozott - tartalmakat tölthetnek majd le a játékhoz. A Rockstar emellett olyan cégekkel kötött megállapodást, mint a YouTube, a Microsoft, az IGN, a GameSpot és a LoveFilm, amelyek további videókat és Xbox Live-os extrákat nyújtanak a felhasználóiknak.

Stephenék remélik, hogy az óriási reklámhadjárat eredménye sok-sok eladás lesz, már csak azért is, mert a jövőben még inkább építenének a Red Dead-szériára. Vajon a Redemption túlszárnyalhatja a Grand Theft Auto IV sikerét?
18.
18.
Tilla25
Úgy látszik le kell egyet foglalnom. Túlságosan sokan akarják megvenni. Még a végén nem marad egyetlen darab sem a raktáron.
17.
17.
vytros
Bmeg nehogy már minden RDR topicban el kelljen magyarázni, fordítom a 12. postot:



NEM A REVOLVER FOLYTATÁS, két teljesen különböző történet. Főszereplők: anno: Red most: John Marsten



És sry a capsért.
15.
15.
Davidhux
Ez nyerő játék lesz több szempontból is
14.
14.
Slik
Remélem itteni mozikban is menni fog, nagy öröm fogna el :D
13.
13.
mnmn1
#12:

Red Dead Redemption is a sandbox-style action-adventure western video game developed byRockstar San Diego, due for release on April 27, 2010 for the Playstation 3 and Xbox 360. It is the spiritual successor to 2004's Red Dead Revolver.





A Spiritual successor, sometimes called a Spiritual sequel or a Companion piece, is a successor to a work of fiction which does not directly build upon the storyline established by a previous work as do most traditional prequels or sequels, but nevertheless features many of the same elements, themes, and styles as its source material.

12.
12.
HorvathD
De azért jó hogy lesz hozzá multiplayer
10.
10.
HorvathD
a red dead redemption a red dead revolver folytatása.Olvass vissza GK-n,és valahol írják azt anno hogy a revolvert folytatják.És ez lett a folytatása.
10.
10.
Jocilus
Én az 576-nál olvastam,hogy semmi köze nem lesz hozzá.
9.
9.
Jocilus
Miből gondolja mindenki azt,hogy ennek van vmi köze a Revolverhez??Már pedig én úgy tudom,hogy egyáltalán semmi köze nem lesz.



Egyébként nálam is tuti vétel a játék.
8.
8.
mnmn1
#8: a COD MW2 eladásait biztos h nem éri el
7.
7.
HorvathD
Szerintem a Rockstar elég "nagyember" ahoz,hogyha azt mondják jó játék akkor az jó játék.Mindenképp bekerül a kosárba.
6.
6.
joati
#7: Márpedig el fogja érni , mivelhogy kuriozum és a játékosok nagyon éhesek erre a műfajra . Az hogy a GtA motorja , fizikája köszön vissza még plussz vásárlókat fog jelenteni szerintem.
5.
5.
galmat
oopps. :D :D sorry. Kicsit összekavartam valamivel. Itt a tavasz, nehéz koncetrálni. :D Attól még tartom, hogy nem éri el eladásokban a két említett címet. :)
4.
4.
hakydakillah
4. ez nem az első része lesz :-)
3.
3.
galmat
A GTA és a Call of Duty sorozat már bejáratott sikerszéria, amelynek minden következő tagják milliók várják miután végigjátszották az aktuális részt.



A Re Dead Redemption ezzel szemben egy új sorozat, ha sikeres lesz, de rögtön az első rész biztos, hogy nem fogja meghaladni a COD:MW2 vagy a GTA 4 eladásait.
2.
2.
mnmn1
én reklám nélkül is megveszem az 100%

1.
1.
Salamon&Ubul
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...