Elkészült a Metal Gear Solid: Peace Walker

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A Peace Walker utolsó sajtótájékoztatóján Kojima azt is bejelentette, hogy a múltkori Assassin's Creed-poén nem átverés volt, hanem tényleg benne lesz a játékban.
A Peace Walker utolsó nagy sajtótájékoztatóján Kojima többek között azt is bejelentette, hogy a múltkori Assassin's Creed-poén nem átverés volt, hanem tényleg benne lesz a játékban.



A Metal Gear Solid: Peace Walker a hónap végén jelenik meg Japánban (itt júniusig várni kell rá), a minap pedig a boltokba kerülés előtti utolsó nagy sajtótájékoztatóra is sor került Tokióban. Kojima itt ragadta meg az alkalmat és bejelentette: a Peace Walker végre elkészült, de tényleg.

Több meglepő újdonságot is felfedtek a készítők. Az egyik legérdekesebb, hogy a játékban Snake a Monster Hunter világába is ellátogat majd (valószínűleg egy bónuszpálya keretében) Felyne-ék társaságában. A cél természetesen a szörnyvadászat lesz, viszont a Metal Gear Solid hőse a saját eszközeit is használhatja majd amellett, hogy a Monster Hunter fegyverei is a rendelkezésére fognak állni. Természetesen a játék ezen része is játszható lesz kooperatív módban.

A másik nagy meglepetés, hogy az április 1-jei videóban bemutatkozott Assassin's Creedes fícsörök is bekerülnek a játékba. Altair és Ezio jellegzetes ugrásával (leap of faith) Snake is egy szénaboglyában landolhat, amivel mozogni is tud: ha elég közel kerül az ellenfélhez, rejtekhelyéből előbújva egy határozott mozdulattal végezhet vele. Természetesen ide is befér majd a haverunk, akivel kooperatív módban játszunk.

Reklámból is lesz egy kevés, viszont úgy gondolom, elfogadható tálalásban. Elszórva találni a pályákon ehető Doritos chipseket, AXE dezodorokat, Pepsi és Mountain Dew üdítőket, melyek mindegyike gyógyító hatással bír. A Uniqlo japán ruhagyár gúnyáit is magunkra ölthetjük majd,  a korábbi iPodra emlékeztető kezelőfelületet leváltja egy Sony Walkman, illetve japán újságokkal és manga képregényekkel is összefuthatunk. Mindennek tényleg lesz valós párja a való világban: a Sony Peace Walkeres Walkmannel készül, a Doritos-zacskókban és a Pepsi-üvegeken kódokat találunk a játékbeli extra karakterekhez, a Uniqlo polói mellé pedig a Peace Walkerben is kapunk egy polót. A Square Enix (mely egyébként nem csak videojátékokkal foglalkozik) Peace Walker-figurákat dob majd piacra: ha minden igaz, az összes főszereplő kapni fog egy műanyag alteregót.

Természetesen néhány komoly mondatot is hallottunk a játékról. Kojima a Costa Rica-i helyszín kapcsán elárulta, hogy a hidegháborús hangulat miatt esett a közép-amerikai országra a választása: a cél az volt, hogy olyan érzésünk legyen, mintha bármikor kitörhetne az atomháború - noha a játékban nincsenek nukleáris fegyverek. Előkerült az a kérdés is, hogy miért pont a PSP-re készült el az új Metal Gear Solid játék: mint tudjuk, Kojima igazi ötödik részként tekint a Peace Walkerre, s elmondása szerint a fiatalabb generáció miatt célozta meg a kézikonzolt. Egyúttal azt is megjegyezte, hogy ilyennek kell majd lennie egy jövőbeli MGS-nek, mikor a hardver kevésbé számít majd, mint a játékélmény. A mester azt is megerősítette, hogy a játékot fel lehet majd telepíteni a PSP memóriakártyájára 300 és 800 megabájtos formában: a procedúra nem lesz kötelező, de a töltési idők lerövidítése miatt ajánlott.
5.
5.
Mathia$
Ez volt az a nagy bejelentés amit ígért?!!

Ezt komolyan én 100%ig biztos voltam hogy benne lesz a játékban... nekem nem mondott semmi újat :(
3.
3.
Horvi14
hát kojima bácsi nem szokott viccelni :D a 4 am a leg epicebb játék amivel valaha játszottam :D
2.
2.
thelegendary
De kéne eyg PSP.....

bár a 4et se fejeztem még be.... :P
1.
1.
adam183
Na ez jó lesz! Kár, hogy nálunk csak júniusban lesz játszható, de jobb mint a semmi ;) Várom szeretettel! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...