Pachter: több X360-exkluzív cím vándorol PS3-ra

  • Írta: fojesz
  • 2010. április 27.
  • Érdekesség
Michael Pachter, neves játékipari elemző reggel felébredt, megitta a kávéját és megjósolta, hogy a Gears of War, a Splinter Cell és a Mass Effect is bemutatkozhat majd PS3-on.
Michael Pachter, neves játékipari elemző reggel felébredt, megitta a kávéját és megjósolta, hogy a Gears of War, a Splinter Cell és a Mass Effect is bemutatkozhat majd PS3-on.Pachter nemrég nyilatkozta azt, hogy az Epic már megbánta a Gears of War Xbox 360-as exkluzivitását, mert a PS3-as játékosok kihagyásával nagy bevételtől esik el - a kijelentést az Epic fejese, Mark Rein azonnal cáfolta. Kedvenc elemzőnk a minap mégis ezt a gondolatot fejtegette tovább, s egyúttal reagált Rein válaszára is: szerinte természetes, hogy akkor nem bántak meg semmit, hiszen az adott helyzetben jó üzletet kötöttek, ő mégis úgy véli, hogy a Gears of War 3 utáni részek már multiplatform címek lehetnek, hacsak a Microsoft nem fizet többet.

Érdekesebb és kevésbé egyértelmű a Mass Effect esete. Az első részt még a Microsoft forgalmazta, a folytatást viszont már az Electronic Arts, így azóta gyakorlatilag adott a lehetősége annak, hogy valamikor az Xbox 360-on kívül más konzolokon is bemutatkozhat a Bioware szerepjátéka. Pachter szerint erre valószínűleg idővel sor kerül majd. Az első játékot nem hozzák ki PS3-ra, hiszen a jogokat nem tudták magukkal hozni az EA-hez, s az elemző abban sem biztos, hogy a második megjelenhet-e más platformon - abban viszont szentül hisz, hogy az újabb részek már PS3-ra is megjelennek majd.

Végül a harmadik nagy jóslat a Splinter Cell: Conviction PS3-as átiratára vonatkozott. Bár a játék Xbox 360-exkluzív, régóta hallani pletykákat, hogy mégis lesz másik konzolos változat, ezen a fejlesztők is morfondíroznak néha egy-egy nyilatkozat során. Pachter szerint legalább hat hónapot kell várni, és bemutatják a PS3-as játékot is - mindezt azután pár nappal, hogy a Ubisoft a Twitter-csatornáján cáfolt minden korábbi PS3-as pletykát.

Rossz hír, hogy Pachter az Alan Wake-ről nem jósolt semmi jót - állítása szerint az továbbra is Xbox 360-exkluzív marad, nem valószínű, hogy valaha mejelenik PlayStation 3-ra.
78.
78.
01lampa
box ra egy Heavy Raint el tudnék viselni xdxd
75.
75.
PutyPuruty
Akkor ha PS3-ra vándorol pár cím jó lenne ha 360-ra is
74.
74.
Lachgas
#71: mert te vagy mr. tökéletes ...
73.
73.
koffein
multiplatformer vagyok tehát HÁHÁ
72.
72.
givi6
felkelt, és kávét ivott.... egyszercsak arra gondolt, hogy ps3//Gears of war, és azzonal felírta!: PS3+ GEARS OF WAR ülnek a fa allat, és...

Ez hülyeség, nekem box-om van, és a gow a kedvenc játékom, kész történelem a játék, ne hogy már tönkre tegyék!!

Bár a microsoft milliárdokat szerzett a box-al, csak okoz gondot lefizetni valakit..........
71.
71.
CJgabor
#58: te is ötös voltál magyarból...
70.
70.
CJgabor
ebből a versenyes-szarakodós-exkluzívos g*ciségből van elegem... ezért nincs (és nem is lesz) konzolom... mert az egyik azt akarja, h csak az ő platformján jelenjen meg a gamma... KÖNYÖRGÖM! HA JÁTSZANI SZERETNÉK, NEM MINDEGY HOGY MELYIK KONZOLT VÁLASZTOM! EZ NEVETSÉGES! a f*szért nem lehet egy játékot minden konzolra kiadni... sok nyomi. ezért maradok a pc-nél inkább :) nagyon idegesít már ez a hajsza. még ha engem nem is érint... tényleg csak arra jó h az emberek fikázzák a másét a fórumokon....
69.
69.
silentzsolt
Egyik kutya, másik eb!!

Pont ez jutott eszembe az egészről.

Sokan elfelejtik, hogy pont a sony kezdte ezt az agresszív üzletpolitikát.

Az áldozat a sega lett (meg majdnem a nintendo is) Az MS csak eltanulta és tovább fejlesztette.

Nekem van szerencsém mind két géphez. A boy 2006 óta hibátlan a PS3 beadta a kulcsot 2 év, 4 játék után (!!!!!). Nekem legjobban a 23 ezer forintos javítás fájt (fejcsere és ugyan azt a szart tették vissza, míg a boxba lehet jobb minőségű fejet rakni). A három ledes hibákat (forrasztás) már a PS is produkálja (sárga led)

Konzekvencia: Egyforma sz@r!!!!!!
Csak a gamereket tudják megosztani akik fórumokon osztják egymást. (ez a legszebb)

Mindkét cég tele van zsével és tuti betartanak egymásnak. Lesz új cím amit magukhoz édesgetnek (nagyobb összegekért) És újra lehet egymást marni!

Peace és üdv Zsolt!

68.
68.
Mathia$
#61: már a ps3 sem vesztéseges :)

Volt a hír a gk-n a 40nm-s új RSX chipről és bizony elkezdődött profittermelés már a konzol-eladásokból is.

Ha az Ms ügyeset akar erre válaszolni, akkor tényleg kiadnak ők is egy újragondolt precízebb olcsóbb boxot, vagy szimplán árcsökkentés lesz. Bár sztem már biztos a slim box eljövetele.
67.
67.
Táltos, mint az a gagyi tévéjós.

most így el is képzletem, majdnem lefordultam a székről a röhögéstől! :D
66.
66.
Blint19
"Rossz hír, hogy Pachter az Alan Wake-ről nem jósolt semmi jót"XD Mintha valami látó lenne a hapsi! :) Ám adja az ég, hogy igaza legyen!
65.
65.
Motig
nemtom de spec tutomal a UE3 engin is ugyan azért van x360 többségbe mert nehéz ps3 ra nyomni...(vagy csak én tévedek? de akkor a valve is téved bizonyos szemszögből)
64.
64.
klemid
Mit sírtok ugysem ti fogjátok eldönteni...
62.
62.
Horvi14
miaz h a GoW3 utána részek? :((((((((((((((((
61.
61.
Sir-Vival
#41: Szerinted a SONY egy vesztességes cég? LoL! :D A játékrészlegük negyedéves eredményei IGEN vesztességesek, de ha összességében nézed: PS1-PS2 - még mindig pozitív a mérleg!

Örülök, hogy neked tetszik a Windows, és Bill Gates "üzletpolitikája".
60.
60.
bitbandita
59.
59.
demon68
"hacsak a Microsoft nem fizet többet."

a microsoft többet fizet.
58.
58.
Lachgas
na jo hadjuk, ezen eltudnék vitázni. :)
57.
57.
Mathia$
#56: :) nézd a hype=reklám/lenyomják a torkodon és csak akkor hype ha a hype miatt van a siker, lásd mw2.
56.
56.
Lachgas
#54: most nem arról beszéltem h bejön az embernek valami. 1 sima user nem hypolhat?
54.
54.
Mathia$
#52: az ő dolga hogy milyen módon szerzi az infot, tőlem lehet korrupt is. xD#53: a hype-olás és az hogy rengeteg embernek be jön valami a 0 reklám nélkül az más. ezt hívják sikernek.
54.
54.
Lachgas
#51: mivel nem tanultam magyart csak 4. osztályig igy megengedhetö/ elnézhetö hogy nem tanultam meg irni.

... a véleményedre meg amugy se adok.servus
53.
53.
Lachgas
#47: nem arra gondoltam hogy az MS hypol hanem a User-ek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...