Kalózellenes vonalon erősítene a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A 3DS startjára komolyabb kalózellenes lépésekkel készül a Nintendo. Mindezt Satoru Iwata, a konzolgyártó elnöke erősítette meg, aki szerint a helyzet válságos.
A 3DS startjára komolyabb kalózellenes lépésekkel készül a Nintendo. Mindezt Satoru Iwata, a konzolgyártó elnöke erősítette meg.

"Attól tartunk, hogy széles körben általánossá válhat az a nézet, miszerint értelmetlen dolog fizetni a játékokért" - mondta Iwata, aki szerint elsősorban Európában és Ázsiában jelent komoly problémát a kalózkodás, és ez az eladásokon is látszik. Ezért döntöttek úgy a Nintendónál, hogy bekeményítenek a kalózkodás elleni harcban, már ami a 3DS-t illeti, igaz, részleteket nem tudtunk meg, mert Iwata nem akar tippeket adni a kalózoknak, hogyan lehet majd semlegesíteni a védelmet. Az viszont valószínűsíthető, hogy a Nintendo bevezeti a folyamatos firmware-frissítést - a Sony is így védekezik a kalózok ellen a PSP-n és a PS3-on, többé-kevésbé hatékonyan.
16.
16.
ibenny
#15: Nem hiszem el, ez tenyleg enniyre bonyolult? A Te peldadnal maradva: ha a bankkartyamrol veszed le az osszes penzt, lopas tortenik, mert az en birtokombol a tiedbe kerul a penzem. A letoltott programok, zenek, stb eseten ez nem all fenn, mert nem kerul ki a keszito tulajdonabol az anyag (t.i. tovabbra is rendelkezni fog vele), csak egy azzal megegyezo masolat kerul letoltesre. Igy nem beszelhetunk lopasrol, csak bevetelkiesesrol, mert nem adsz penzt a letoltott anyagert, sot, feltehetoen akkor sem adnal, ha nem lenne mas opcio (pl. nem tudnad letolteni).
15.
15.
K.G.
#14: Akkor megyek és ledúlom az össze pénzt a bankkártyádról. Az se lenne lopás?
14.
14.
ibenny
#4: Ha letoltesz barmit a netrol (legyen az jatek, zene, vagy film) az nem lopas, leven nem egy fizikailag letezo joszag eltulajdonitasarol van szo, hanem bevetelkieses, tekintve, hogy nem adsz erte penzt, igy az el sem jut a terjesztohoz.
12.
12.
p.balou
10-hez: Remélem majd feldobja a hangulatota Natal.:)

11.
11.
p.balou
10: Teljesen igazad van. Még én is amikor pl még ps1 volt a láz, akkor milyen jó volt. Imádtam, és amikor lecseréltem egy xbox 360-ra azt hittem lesz olyan buli. De nem. Valahogy annyira eltalálták akkoriban a hangulatot...
9.
9.
izomkukac
#8: akkor is több mint itt
8.
8.
zola2000
#7: Nem sokkal több mint a nyugat európaiaknak...
7.
7.
izomkukac
#4: az amerikai embereknek több a pénzük ezért nem nagy cucc venni egy játékot
6.
6.
Mathia$
#5: megjelenéstől számított 1-2 hónapra gondoltam.
5.
5.
Mathia$
PSP-nél elég sikertelenül védekezik a sony mert ott pont a firmware frissítését törik fel. PS3 szempontból viszont verhetetlenek. (mindössze párszáz gép visz másolt cuccot és az se az összeset)

Sztem a 3DS-t 1-2 hónapon belül feltörik.
3.
3.
Mortician
#2: PS3 is jól tartja magát, ők is megoldhatják ha belefektetnek némi időt.
2.
2.
ibenny
Majd feltorik azt is, a harc felesleges. :)
1.
1.
Raam989
Csak megjött az eszük nekik is. csodálkoztam is, hogy Wii-n és NDS-en mennyi warezos van, és látszólag semmit nem tesznek ellenük...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...