Valve: szeretnénk, ha nyíltabb lenne a PS3

  • Írta: InGen
  • 2010. május 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Valve szerint a Playstation 3-nak inkább nyitottabbnak kéne lennie, mint egy Macnek, ahelyett, hogy zártabb, mint például egy Nintentdo Gamecube.
Gabe Newell, a Valve kissé túlsúlyos elnöke legutóbbi nyilatkozatában kifejtette, hogy szerinte a Playstation 3-nak sokkal nyitottabb rendszerré kellene változnia, s jobban kellene követnia a piaci trendeket.

  

"Azt szeretnénk, ha a PS3 sokkal nyitottabb lenne, akár egy Mac, nem pedig zártabb, mint a Gamecube" -mondta Newell. Szerinte az ehhez hasonló célplatformoknak jobban kellene reagálnia arra, merre is szeretne haladni az ipar a következő pár évben.

A Valve sosem szívlelte túlzottan a PS3-at, ám most már teljesen elkötelezték magukat a rendszer mellett, így akár teljesül Newell kívánsága a nyitottságról, akár nem, a Portal és a Half-Life fejlesztői a Sony konzoljára is készítenek majd játékokat.
20.
20.
Drider
Persze Newell Microsoft fejes volt '96-ig, úgyhogy érthető...
19.
19.
Drider
#14: Jogos, főleg a 100% Flash-ellenességével.



Minden konzol nyitott, csak meg kell venni hozzá a megfelelő devkitet. Az X360 mennyivel nyíltabb? Biztos vagyok benne, hogy a DX liszenszért is fizetni kell, míg a PS3 OpenGL ES-t használ, ami valóban nyílt. A Microsoft sohasem a nyílt forrású dolgokról volt híres, sőt!
18.
18.
pepsus
14: en is ezen gondolkodtam. Mac tipikus agyon zart os.
17.
17.
Horvi14
isstenem inkább fogják be és csinálják már a half-life episode 3at XD
16.
16.
Exinor
#14: Vagy eléggé meg vannak tömve a zsebei. Ez már rég nem arról szól, hogy nehéz lenne, vagy ne lehetne PS3-ra játékot készíteni, erre az utóbbi 1 évben nem 1 példa volt és nem csak exkluzív címek terén.



HL nekem teljesen kimaradt, talán majd valamikor.
15.
15.
thelegendary
Valaki ilyen valaki olyan nyelvet beszél......

Érdekes egyes fejlesztőknek nem gond, hogy kihasználja a rendszer adottságait (GoW3, Uncharted2, Crysis2)....

Sztem csak túlságosan szűklátókörűek..... :P :P :P

14.
14.
Teuton
LOL Mac és nyíltság? Valami nagyon rosszat ehetett a manus hogy így félrebeszél.
13.
13.
szabi113
nekem mindegy hogy hogy, és min. csak jöjjön már az EP3!!!!
12.
12.
Maxxer
Igazán adhatnának pár képet róla, jóhogy a Valva az a titokban fejlesztő banda ,de könyörgöm már 2007 óta várok rá . És eddig 2.-3 kép volt talán ,de azis inkább Artwork. Idén vagy jövőre remélem jönmár.

Portal 2.-ről bezzeg lehet nyomatni a képet ... Nemmintha nemvárnám azt ,de akkoris.
11.
11.
Vendu
Szedd le a burkolatát és nyitottabb lesz! :)
10.
10.
K.G.
#5: Nem feltétlen. Ahogy te is írtad, új motorral és sok új ötlettel nagyot lehetne robbantani. Csak mert epizód, nem kell olyan rövidnek lennie, mint az EP2nek. Én szeretném, ha befejeznék a félbe hagyott történetet. Csak üssön az a befejező rész, ahogy eddig is tette a többi. :)
9.
9.
Scoo
#8: Az biztos, hogy a régi motorral nem adhatják ki az EP3-at. Az egyszerűen az egész HL cím megcsúfolása lenne. A HL játékok mindig szépek voltak, valamint tudtak technikailag is újat mutatni.
8.
8.
Kocsis92
#5: szégyen lenne kiadni vagy nem, többmillióan örvendenének érte. kihagyott ziccer lenne ha nem adnák ki:D sztem a ps3-mas barátkozásnak nagyban köze van az ep3 közeli eljöveteléhez.
7.
7.
Sun9us
Igy van ! Kenyeret, cirkuszt, és HL-t a népnek.
6.
6.
Giga0509
#5: Az is jó.Csak jöjjön valami HL :D
5.
5.
Scoo
#2: Egyetértek. Valahol azért elégé röhej, hogy még mindig nincs EP3. Az epizódikus felosztás miatt gyorsabban kellett volna kapni az újabb adagokat. Elvégre nem sok újdonságot kellett volna készítenünk, szinte minden adott volt. Szerintem ennyi ÉV után nem lesz EP3. Helyett egy teljesen új HL3-at fogunk kapni (többeközött ps3-ra is. Lehet ezért készül lassan, mert nem értenek hozzá ;) ). Egy EP3 ennyi év után szégyen lenne.
4.
4.
Pukhi-zik
itt mikre gondol konkrétabban?
3.
3.
Kyuubi
Érdekes, mindenki más tud rá fejleszteni...
2.
2.
Giga0509
Inkább az EP3-mal foglalkoznának már,nem ilyen hülyeségekkel :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...