Sony: ha pénzről van szó, a Microsoft fog nyerni

  • Írta: InGen
  • 2010. május 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony Computer Entertainment America fejese szerint ha pénzről van szó, a Microsoft mindig nyerni fog. Ezért ők inkább más stratégiákkal próbálkoznak az óriás ellen.
A Sony Computer Entertainment America fejese szerint ha pénzről van szó, a Microsoft mindig nyerni fog. Ezért ők inkább más stratégiákkal próbálkoznak az óriás ellen.


"A Microsoft a világ egyik leggazdagabb cége, s pénzügyileg csak nagyon kevesen tudják felvenni vele a versenyt. A Sony nem tartozik ezek közé." -nyilatkozta Rob Dyer SCEA elnök. Éppen ezért nem is arra próbálnak fókuszálni, hogy a Microsoft tortájából vegyenek el szeleteket, inkább bővíteni szeretnék a piacot, okot adni a játszásra azoknak is, akik eddig nem játszottak.

"Nem fogok itt üldögélni és azon gonolkodni, köztem és Seattle között kinek van nagyobb tudodmije. Ha pénzről van szó, úgyis a Microsoft nyerne, bármikor, éjjel, nappal, szóval nem számít. Azt kell kitalálnunk, hogyan növeljük a játékipart." -fejezte be gondolatát Dyer.
25.
25.
terabuspi
#24: Már bocs, de szerintem itt nem táborokról van szó, hanem rólad. Igazából megint a PS-t szittad, meg a PS tulajokat...
24.
24.
dzsiádzsó
#19:

:D... ha egyetlen istenítés be tudsz nekem kopírozni akkor gratula, én objektivitásnak hívom, viszont ha a saját táborodba benézel, na ott van csak ilyen esztelenség amit szeretnél rám húzni, bár ennyi erővel én meg mondhatnám ti meg mindig személyeskedtek tartalom nélküli hsz-ekkel....
23.
23.
Scoo
"inkább bővíteni szeretnék a piacot, okot adni a játszásra azoknak is, akik eddig nem játszottak." - A Nintendo emiatt sikeres és veri eladásban az összes többit.
22.
22.
-T0ng-
Én arra leszek nagyon kíváncsi, hogy a konzolok árcsökkenése mekkora mértékű lesz. Olcsó konzol, olcsó mozgásérzékelős technológiával ismét a Sony-t hozná ki győztesen.
21.
21.
-T0ng-
Bár nem rendelkezem konzollal, de ha egyszer sikerül beruháznom egyre, biztos, hogy a Sony konzolját választom. Nem csak a játékfelhozatal egy-egy tagja szimpatikusabb (Killzone, Uncharted, Metal Gear), de összességében is összeszedettebb konzolnak tűnik, mint az XBox.

Az Xboxról én mindig valahogy a pénzéhségre asszociálok:D Mint a korán kiadott ígéretesnek tűnő, de igénytelen játékok esetében...



Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a Sony megnyerte a formátumháborút.
20.
20.
LnB
Nem vagyok Sony szimpatizáns, de kicsit azért sajnálom is őket, hogy ekkora tőkével rendelkező konkurens ellen kell helytállniuk. De ez a kijelentés korrekt, tetszik. Én megvárom a Project Natalt és ha nem válik be legyerélem a boxomat egy ps3ra.
19.
19.
megalonagyix
15# Már bocs, de mi az hogy nincs mit dícsérni? Annyira isteníted itt a boxot, hogy nem bírod elfogadni ha a Sony jobb valamiben. Mindenre van válaszod, szerencsére mindenre van vissza-válasz...
18.
18.
gogolbordello2
Ezt csak azért mondák hogy jó nagy hirverést-reklámot csináljanak maguknak,mégpedig ingyen.Nézzétek meg,csak ezen az oldalon elkezdődött a beszéd-vita,ez csak egy remek reklámfogás.
17.
17.
Killerbee
#5: Nem is tudom, nézz a képernyőd bal alsó sarkára. Namost azt szorozd meg egy jó nagy számmal :D
16.
16.
cross56
#9: A következő generációt szerintem pont, hogy nem fogják elcseszni.

Vegyük példának, lehet a gép nem olyan lett amilyen.. de tegyük fel a kérdést, hogy miért is?

- A válasz, túlságosan siettek, és amit így is elértek az nagyon nagy dolog.

Viszont, amit innentől alkottak, szerintem nem lehet rá panasz, például a NXE dashboard, a LIVE, igaz pénzbe kerül, de mégis jó.

Kiegészítők, remélhetőleg a NATAL-al sem lesz probléma.

Szóval, a következő gépüket, szerintem már sokkal nagyobb tudással, és óvatossággal fogják elkészíteni. A PlayStation-t mindig nagy odafigyeléssel csinálják, remélem a következő xbox360 is kap ennyi törődést majd. :)
15.
15.
dzsiádzsó
#12:

Ez így kicsit igazságtalan :D, de itt nincs miért dicsérni már bocs :)

De pl a HBO-s cucc tökjó, és mint mondtam jó irányba megy hajó, kár hogy van még egy két idióta aki ilyeneket nyilatkozik, ők még cell bűvöletébe pörögnek, ahol tudod rákutatása ajánlod föl procit és egyéb baromságok, véleményem szerint amióta kinőtte ezeket a hülyeségeket a sony, és a játékokra koncentrál egész korrekt lett, de szerintem tépik az új PR-sek a hajukat amikor így kibontakozik egy két tag :D
14.
14.
gondolom nem akarta reklámozni a moov-ot, igy érthette hogy bővítenék a piacot. talán van is vmi ötletük már, hogyan tovább a mozgásérzékelő és a 3DTV után. a japcsik sunyik! amikor békét akarnak kötni, akkor kell velük a legjobban vigyázni. xD
13.
13.
Sir-Vival
A Sony sem egy apró cég azért - és ha gémer szempontból fontos dolgokat nézünk, ott a média: több hollywoodi stúdióban van részesedésük, csak Magyarországon két csatornájuk van. Sony-BMG -> egyenes az út az MTV-hez, ahol egy kis alkudozással simán kezébe lehet adni valamelyik sztárocskának egy PS3 joy-t.



Egyszerűen arról van szó, hogy a Sony hosszabb távra rendezkedett be, és most kezd olyan erejű dolgokba, amelyek azelőtt a PS1-2 esetén kapásból mentek. Nem "cseszték el" a médiakampányuk - a PS1-2-nek ugyanilyen elcseszett reklámjai voltak, ha nem elcseszettebbek. $299 - ez a lényeg, és ha mondjuk $249 lesz akkor még lényegebb... :)
12.
12.
Gunner23
#10: Te minden kommentedben a PS-t fikázod...
11.
11.
air 2
A sony mindíg is drágábban adta,adja a cuccait mint a többi gyártó.Most a Microsoftal beszopott!Régebben a SONY-név egyet jelentett a minőséggel,megbízhatósággal.(8-10évvel ezelőtt)Ma már nem így van!
10.
10.
dzsiádzsó
#9: Így van azért vették kilószámra utána is.... gondolkozz már mielőtt itt kibontakozol...

Ezen az elven sony fog legnagyobbat bukni akkora szánalom volt amit az elején tolt:D:D



Másrészt ez a duma kb az óvodás kislányok érvelésével egyező a homokozóba, szóval égett eleget a sony, nem kéne újból ilyen okosakat nyilatkozni pont mire összeszedte magát arculat terén...
9.
9.
TOMCAT 84HUN
a sok pénzükből megcsinálták a 360 ast tele tipushibával 2 évig vigan dobálták a népnek de ez a kővetkező generácionál nem fogják elfelejteni nekik szerintem és sok pénzt fognak bukni

8.
8.
K.G.
Mekkora egy álszent duma már ez...
7.
7.
Motig
hát nemtom de a move al nem hiszem hogy sokra menek(akkor már inkább WII-t vesznek mert olcsobb és alapjáraton több a játék rá + az nem a hc gamert céloza...) a xnek meg ott a natal amivel elméletbe majd bérki utd játszani.. tehát lehet optt sem fog meni a sonyinak a cuc...
6.
6.
InGen
#4: Tuti, hogy a Microsoft jobban el van eresztve, főleg hogy mostanában a Sony kb. minden részlege csak veszteséget termel, de azért még így is a legnagyobb japán cégről van szó, szóval én speciel abszolút nem féltem őket, s nem hiszem, hogy a pénzen fog elmenni az Xbox elleni versenyük :)
5.
5.
Exinor
#2: Ilyen szempontból tényleg nagyobb, több téren ott van, de a Microsoft-nak több a pénze, hogy ennek mi az oka, azt nem tudom. De biztos, hogy nem az Xbox a fő bevételforrása.
4.
4.
fojesz
Nézőpont kérdése, de ez szerintem csak amolyan imázsépítő mellébeszélés. Sokkal jobban hangzik, hogy inkább "új játékosokat keresünk", minthogy "sóherek vagyunk". Pénzből van ott is bőven, ha a videojátékos részleget nézzük talán még több is, mint az MS-nél.
3.
3.
Batri
/flame ON

3..2..1 FIGHT!
2.
2.
terabuspi
Ez egy kicsit furán hangzik. A Sony, aki mindenhol és tulajdonképpen minden téren ott van (fényképezőgép, kamera, notebook...) a piacon nem elég gazdag, hogy felvegye a versenyt a Microsofttal?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...