Pályára került a Mass Effect mozifilm

  • Írta: InGen
  • 2010. május 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A Legendary Pictures és a Bioware megállapodásra jutott a Mass Effect filmes jogaival kapcsolatban, a terjesztésbe pedig a Warner Bros. segít majd be.
A Legendary Pictures páréves alapítása óta nagyon belelendült az iparba: olyan címeket hoztak el nekünk, mint a 300, a Watchmen, a The Dark Knight, vagy a Másnaposok, most pedig sikerült megállapodniuk a Bioware-rel is a Mass Effect filmes jogairól.

 

Nem a Bioware az első, aki szimpatikusnak találja a Legendary Picturest, ugyanis a másik nagy veterán stúdió, a  Blizzard is velük szerződött le a Warcraft film elkészítésére. A Blizzard szerint a Legendary hozzáállása nagyon hasonlít az övékéhez: franchise-okat szeretnének építeni, s törődni azokkal. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy végül a Bioware is náluk kötött ki. A forgatókönyv megírásával kapcsolatban egyelőre Mark Protosevich-csel tárgyalnak, aki az I am Legend és a Thor scriptjéért volt felelős, a produceri teendőket pedig Thomas Tull és Jon Jashni végzik majd, a Legendarytól.

Ray Muzyka and Greg Zeschuk, a Bioware alapítói executive producerként vesznek részt a munkálatokban, csak úgy mint a Mass Effect nagyfőnök, Casey Hudson.
41.
41.
Macifasz
#40: Jaja, keverted őket.;-)
40.
40.
Optimus Prime
#36: Nem ismerem se a játékot, se a filmet. Bár szerintem az MK se rossz, de az egy más kategória. Rodgrigezt meg kevertem Del Toróval? Mindegy, a csávóra gondoltam, aki a Hellboy filmet hozta össze.
39.
39.
sunstreaker
a Turiánokkal volt a háború, és asszem 1. kapcsolat háború néven van archiválva .. natali portman, nagyon jól eltudná játszani Jack - et, lassan már az egész szereplő gárda meglesz általunk, :D

csak az a baj, h egészen biztos nem ők lesznek a szinészek akik eljátszák ezen karaktereket, márha a játék alapján lesz a film, és nem vmi párhuzamosan futo másik történek ugyanabban az univerzumban, vagy akár egy előzmény film.

Az előzmény filmmel az lenne a gond, h sokan nem tudnák hova rakni, nem értenének semmit sem, és éppen ezért valszeg le szaroznák meg mittomén, én ebből kifolyólag gondoltam arra h magát az 1. részt kellene megfilmesíteni, mert az egy nagyon de nagyon jól összerakott forgatókönyvel van megáldva, és a története az utobbi 10 év egyik legjobb kitalációja, sőt én meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy a mass effect - el egy uj sci - fi univerzum jött létre a Star Wars és a Star Trek mellé, mert hát valljuk csak be, h erőlködés nélkül felér az utobbi 2 univerzumával, én legalábbis így gondolom.
38.
38.
Bins
szerintem jó lenne egy előzményfilm, amiben az lenne mikor megtalálják a marson az első ilyen ürugró cuccot, és először találkoznak más fajokkal stb. úgy emlékszem ott is volt egy háború az emberek meg az olyanok között mint az a klón idegen társunk, már nem emléxem mi a neve... na és akkor hogy hogy kezdődtek az utazgatások a mass relayekkel stb.. vagy esetleg egy másik shepardékhoz hasonló csapat munkásságát vihetnék filmre, akik egy időben vannak shepardékkal csak a háttérbe vannak és úgy segítik őket és akkor mittomén a köv játékban össze is futhatnának már vagy nemtom:D amúgy egyet tudok hogy Jack szerepére Natalie Portman tökéletes lenne:D
37.
37.
sunstreaker
spielberg - et ha megszereznék maguknak valóban jó lenne, de ő a producer lenne, és a rendező akkor meg ki? ugye uwe boll - t és michael bay - t már ki is zárhatjuk a jelöltek listájárol
36.
36.
Macifasz
#35: Mondok: Silent Hill.



Amúgy remélem Rodrigezt csak viccból írtad. Az a csávó maradjon csak a Kémköjköknél, de az ME filmet messze kerülje el.
35.
35.
Optimus Prime
Ugyan fiúk, ne álmodozzunk. A játékot egy-az-egyben nem vihetik filmre, mert a játék se lineáris, és mert nem működne és mert a stúdiók erre amúgy is tesznek. Lesz egy világ, ami hajaz a ME-re, lesz pár szereplő, akik olyan mintha... és lesz pár jelenet és mondat, ami mintha. De végül úgyis a pokolra kívánjuk majd a filmet. Minimum Cameronnak, Spielbergnek, Verhoevennek vagy Rodrigueznek kéne rendezni hogy legyen valami.

És miért mondom ezt? Valaki mondjon egy, csak egy jól sikerült játékadaptációt.
34.
34.
sunstreaker
33.
33.
-T0ng-
A PoP film egy elég kötött témából fakadt. 3 játék, egy történetvonal, egy főhős. Nagyon nem lehet mit variálni, nincs a játéknak akkora univerzuma, amiben szabadon lehetne alkotni. Perzsia hercege csak egy van és kész. Ugyan ez volt a baj a Tomb Raider-rel. Nem játszhatták el a készitők ha felhasználják a Tomb Raider nevet, hogy fognak egy új Indiana Jones-t Lara helyett.



A ME univerzuma ennél tágabb. Shepard sztorija csak egy esemény egy hatalmas galaxisban. Mért ne lehetne megcsinálni azt, mint a Star Wars esetébe. Ott is van egy alapmű amiből rengeteg az olyan játék készült, mely gyengén vagy egyáltalán nem kapcsolódik a 6 filmhez. Itt egy játéktrilogia lenne az alapmű és ebbe kapcsolódhatna bele egy, kettő netalán három film, melyek csak gyengén kapcsolódnak az alapműhöz.



Én pl. kíváncsi lennék az első kontakt háborúra, vagy egy másik karakter szemszögéből látni, hogyan alakul a galaxis Shepard keze nyomán.

Casey Hudsonék nagyon odavannak azért, hogy a részek hatnak egymásra. Még az sem lenne számomra elképzelhetetlen, hogy a filmen bemutatnának egy eseménysorozatot, ami ha mondjuk nem is a 3. Mass Effectben, de egy esetleges negyedik részben, mint előzmény megjelenne.
32.
32.
Macifasz
#29: A PoP filmre is mindenki azt mondta, hogy nem lehet elrontani, de még is megtették. Pedig ott is adott volt a szereplőgárda, a helyszínek és a történet is. Ok, hogy látványos tett, és az akció részeket viszonylag korrektül átadták (bár a falon futás, ami az egyik legfontosabb elem, kimaradt). de a történetet átírták, belekeverték a Warrior Within és a The Wto Thrones pillanatait is, ami tekintve, hogy Sands of Time a film címe, elég nagy baromság volt. Nem beszélve szereplők nevéről, és a párbeszédekről ami...ehhh...néha Bari Közt színvonalát ütötték. Ezt mind PoP fan mondom.;-)

Ugyan ez a veszély áll fent az ME filmmel is, még ha a játék producere Casey Hudson ott is van. A PoP film történetét is a herceg kiötlője, Jordan Mechner írta, még is azaz egyik leggyengébb pontja a filmnek.

És különben is, ha ME film, akkor ne csak az univerzumot használják fel, és kreáljanak egy alternatív történetet, hanem igen is csinálják meg tisztességesen a játék cselekményszálát, azokkal a karakterekkel, akikkel játszottunk. Ha 150 perc lesz, akkor 150 perc lesz, de azért az ME kicsit nagyobb kultusszal rendelkezik annál, semmint, hogy kibökjék a szemünket egy másfél órás alternatív katyvasszal. Ez nem ugyan az, mint amikor a Star Wars univerzumot felhasználván csinálnak egy Jedi Knightot vagy egy Kotort. Az játék, ott ok, de egy játék filmadaptációjánál ez nem így megy. Akkor ne Mass Effect legyen a címe, hanem más, és tartalmazzon a Mass Effect-re emlékeztető pillanatokat. Az úgy ok, de az alternatív történet pofátlanság lenne a rajongókkal. Nem kicsit, nagyon.

De én még mindig tartom, hogy fölösleges a film, mert a játék maga egy film.

30.
30.
-T0ng-
#29: Rodman olvass vissza. Én kapásból írtam, hogy még az is lehet, hogy nem is a játék történetét fogja a film követni, arról nem is beszélve, hogy Casey Hudson a játék producere a filmnél executive producer lesz, ami annyit tesz: Ő mondja meg mi igazán MASS EFFECT.



A találgatásaink pedig hülyéskedések. Lentebb pl Anderson szerepére kapásból Jacko lesittelt orvosát javasoltam, csak mert hasonlít rá.

Uwe Boll ismét vicc volt, csak hogy belédkössek. Én alappal teszem, ellentétben veled.

Nem szeretem az olyan eszes embereket, akik minden alap nélkül elkezdenek másokat "leeszesezni".
27.
27.
Killerbee
A játék maga egy film.

Legalább akkor már valami alternatív sztorit alkossanak.
26.
26.
Macifasz
#25: Na, utánna néztem, és ha 10-el nem is, de egy 5-6-al ja. Legalább is én Ashleyt én olyan 24-25-nek néztem a játékban, ez a csaj meg ugye 31 éves. Persze, ez már szőrszálhasogatás, de a ráncok meglátszanak:-D
25.
25.
Macifasz
#24: Csak az a baj vele, hogy kapásból egy 10-el több Ashleynél...legalább is első ránázásre.
24.
24.
-T0ng-
#23: Az Illusive Man-nek Martin Sheen, Charlie papája kölcsönözte a hangját, szóval nem tévedtél sokat.



Ashley-t illetően megmaradnék Julia Bensonnál, akinek a Stargate Universben is hasonló karaktere van, mint Ashley. (magát kemény katonénak mutató, de belül mégiscsak nő)



http://images3.wikia.nocookie.net/stargate/images/3/3e/Vanessa_James.jpg


23.
23.
sunstreaker
hugh jackman lehetne Shepard, ő nagyon jól eltudná játszani a karaktert és még hasonlít is rá egy pindurit.

Dr. Chakwas - ra pedig télleg tökéletes választás Helen Mirren, tök ugy néz ki mint Chakwas doki.

és Tali - t vajon ki játszaná? meg saren - t?

a 2. részből az illusion man - re Charlie Shen tökéletes lenne, hiszen amugy is ő adta a hangját nekije
22.
22.
Macifasz
#20: Ez mind szép és jó, csak a csávesz modell. És ha már filmet kell kierőltetni a játékból, akkor Shepardot ne egy nulla színészi képzettséggel ellátott modell játssza.;-)
21.
21.
Macifasz
Shepardot ki játszhatná? Hm...jó kérdés. Nincs tippem, és nem is igazán tudom, hogy kinek örülnék.:-) Dr. Chakwas-nak Mirren tökéletes szerintem is, de Ashleyhez rohadtul nem illik Scarlett Johansson. Túl bögyös, túl cicababa, Ashley pedig közel sem az. Semmi bajom Johansson kisasszonnyal, de nem illik rá ez a karakter. Sokkal inkább Katee Sackhoff, aki Starbuck-ot játszotta a Battlestar Galacticában. Egy az egyben Ashley. Ugyan olyan vagány, ugyan olyan nagydumás...tökéletes. Garrus, Wrex és az összes idegen faj tökmindegy, bár Wrex lehetne Ron Perlman a Pokolfajzatból. Jokernek pedig Seth Green, ahogy -T0ng- is mondta. És ha már Joker, akkor én Anderson-nal kapcsolatban is megtartanám a szinkronszínészt, azaz Keith David-et. Kaiden? Hm rohadtul unszimpatikus karakter, szóval tök mindegy.:-D Liara? Na, őt pl. játszhatná Johansson. Kissé zavart, kissé naiv, kissé butácska. Pont, mint Johansson a Vicky Christina Barcelona című filmben, tökéletesen el tudná játszani.:-D

De nem is tudom, hogy mindek találgatok meg tippelgetek itt, amikor én nem akarom ME filmet.

19.
19.
-T0ng-
Joker egyértelműen Seth Green, Dr. chakwas Helen Mirren, Kayden pedig.... jó kérdés:D Scarlett sokkal jobb lenne Mirandának.
18.
18.
sunstreaker
Samuel L. Jackson, inkább a 2.részben Jacob - ot alakítsa,

az 1.részben Anderson kapitányt, meg Morgen Freeman kéne h alakítsa, Ashley - t meg, Scarlett Johansson, Dr. Chakvas hát őrá nincs ötletem, ahogyan Jokerre és Kayden - re sincs.
17.
17.
-T0ng-
Ashely amúgy lehetne a Stargate Universe-ből ismert Julia Benson. Anderson kapitánynak pl. Conrad Murray, Jacko orvosa tökéletes lenne:D Még hasonlitanak is egymásra:D Viszont Garrusnak nem tudom ki lenne ideális:D Talán Samuel L. Jackson nagyon elmaszkirozvaXD
16.
16.
-T0ng-
Shepard? Természetesen Matthew Fox XD



Az biztos, hogy elég nagy feladat lesz ebből filmet csinálni. Attól hogy nem lesz jó a film nem félek. Ha jól emlékszem Casey Hudson mondta egyszer, hogy csak úgy engednek filmet csinálni belöle, ha kellen nagy lesz a beleszólásuk a rendezésbe. Számomra ez egy biztató dolog.



A legokosabb húzás azonban mégiscsak az lenne, ha nem konkrétan a játékból csinálnák meg a filmet, hanem az univerzumba helyeznének bele egy különálló történetet, ami tovább mélyítené azt. Szerintem ez lenne a leglogikusabb húzás, és ha a Bioware-nek megvan a beleszólása, szerintem ez is fog történni.
15.
15.
Optimus Prime
#13: Valahogy nem tudtam kihagyni. :D

Lehetne Jason Statham is, vagy inkább Sam Worthington. Már ha a borítós Shepardöt vesszük.
14.
14.
IceColdKillah
Úgy értem hogy ki játszaná.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...