E3 2010: Az új Xbox 360 is a régi hűtőbordát kapja

  • Írta: zoenn
  • 2010. június 17.
  • Pletyka
Link másolása
A Microsoft konferenciáján új típusú Xbox 360-t ingyen zsákmányoló illető szétkapta a konzolt és rájött, hogy a régi fajta hűtőborda miatt a meghibásodási esély még fennáll.
A Microsoft konferenciáján új típusú Xbox 360-t ingyen zsákmányoló illető szétkapta a konzolt és rájött, hogy a régi fajta hűtőborda miatt a meghibásodási esély még fennáll. Szerinted az új formájú Xbox 360 konzol megjelenésével elmúlnak a tulajok szemében állandó fenyegetést jelentő vörös LED-es hibajelenségek? Nagyon tévedsz! Bár az eset valódisága megkérdőjelezhető, ám a magát meg nem nevező Modder a burkolatot eltávolítva meglepődve tapasztalta, hogy az alaplapi chipset hűtőbordája egy és ugyanaz a típus, amely a korábbi változatokat is hűtötte. Az alkatrész kiforratlansága okozza a RROD-jelenséget, így megbízhatósági szempontból az új Xbox 360-ak lehet, hogy nem lesznek jobbak, mint a korábbi modellek.



De ez még nem minden, az illető más kényelmetlenségekre is felhívta a figyelmet: az első kiadású PS3-hoz hasonlóan, az új típusú X360 burkolata is gyűjti az ujjlenyomatokat. Elfelejthetjük az előlap-cserélgetési mókát, valamint a dobozban nem mellékelnek hozzá HDMI-kábelt sem transzfer-kittet. Felhívom mindenki figyelmét, hogy ezek még csak találgatások, tényleges tapasztalatszerzéssel meg kell várnunk a konzol nemzetközi premierjét követő első visszajelzéseket.
42.
42.
Yami
Na utánanéztem kicsit ennek a dolognak. Az hülyeség, hogy nem történt belső megújulás. Hisz egy chipbe került a CPU meg a GPU.

Valamin mi ez a hülyeség, hogy ugyanaz a hűtőbordájuk????

Itt egy kép az eddigi xbox hűtőbordájáról:

http://www.xbox360-hacks.com/images/xbox360_inside2.jpg
Ez a kép pedig az új konzol hűtőbordájáról:

http://solomods.com/sitebuilder/images/DSCN1088-274x197.jpg
Szerintem közük nincs egymáshoz.
41.
41.
Sir-Vival
Ujjlenyomat, és porgyűjtő felület. Ez még bosszantóbb, mint a szögletes forma. Ráadásul belül nincs megújulás.



Már megint csak azt felejtették el, ami a lényeg: a PS3 Slim az árcsökkentés miatt lett sikeres!!!
40.
40.
OLLiE
Sztem azért adták ki, mert így passzol a Kinecthez.

A forma nagyon el lett találva, akinek meg nem tetszik annak, vagy nincs szépérzéke, vagy csak negatív beállítottságú...

Gondolkodjatok el! A Világ egyik legnagyobb cége biztos nem egy csövest kért meg az új dizájn elkíszítésére...Ha a kezetekben fognátok mást mondanátok.
39.
39.
#37: Akkor neked lehet érdemes lenne befektetned egy Kinect-re, ahhoz nem kellenek elemek. :P
38.
38.
Ryukian
Hjajj, miért szeret mindenki beszólni mindenkinek... Nem lehet békességben véleményezni a CIKKET? Miért kell mindig egymást leszólni? Szerintem ez mind csak rontja az oldal népszerűségi indexét, esztétikátlan, és értelmetlen is...
37.
37.
Thalim
Nekem is xbox 360-om van , néha több mint 10-15 órán keresztül megy és anyi az össz probléma hogy lemerülnek a controler elemei.
35.
35.
xXgoronikahunXx
#31: Ez ma már a második hülye beszolásod.
33.
33.
Zseblámpina
#21: Miért nem tájékozodsz mielött baromságokat irsz??? Ha 65 ezerért PS3-at tudsz venni akkor vegyél már nekem is! :)
32.
32.
szabonorbert
Hogy megvegye a sok kocka.:D Hogy legyen több pénze a Microsoft-nak.
30.
30.
TEEBEEX360
Én már nem is váltok.Nem a hír miatt hanem mert nem éri meg!Szép de csak azért mert szebben néz ki?Inkább maradok a jó öreg matt fekete box360!Meg amúgy is.250 GB-os lemez??Hova??A 120-at nem tudom telebaszni.A hűtésről meg annyit hogy nekem is jasperes van és venti tuning-al fullon pörögnek a ventik.A múlt hétvégén leteszteltem 10 órát nyomtam vele,közben félóránként oda tettem a kezem a gép hátuljához és csak langyosat fújt.És nem egy játékkal játszottam.Szóval a mai gépek már megbízhatók.Nem kell zárt helyre rakni és nem lesz gond.Az enyém szép szellős helyen van:D
29.
29.
cross56
#21: Te miről beszélsz? :S Az E3-on is mutatták, hogy egy Elite árát fogják érte elkérni. És most előlehet már rendelni az ÜberKonzol-nál, meg a KonzolokSzervizénél, és 65.000Ft az ára... jó még változhat a megjelenésig de ha változik is nem sokat.
28.
28.
Exinor
#26: Ezzel csak annyi a probléma, hogy olcsóbb egy matricát ráragasztani, mint megcsinálni rendesen. El tudok képzelni olyan balesetet, hogy kutya, macska nekimegy a gépnek, vagy bevered a lában a tv szekrénybe, megrázkódik a gép és annyi a lemeznek, a MS meg mossa a kezeit, mert rá van írva, hogy ne mozgasd... jó nyilván nem akkora gond a 100ft-os verbatium lemeznél, de akkor is.
27.
27.
Exinor
#26: PS3-at raktam már fekvőből állóba játék közben és nem történt semmi. Mi a helyzet az autós cd játszókkal? De a hugom CD-s magnója sem karcolja össze, pedig nem 20ezer forintos cucc.

A srác meg nem igazán rángatta, csak megemelte.
26.
26.
K.G.
#22: Szerintem nincs az a lejátszó, ami nem karcolná össze, ha olvasás közben rángatod.
25.
25.
Mathia$
Ez nem túl jó hír...
24.
24.
szabonorbert
Mekkora nyomorék.XD Összekarcolja az Alan Wake bácsi DVD-jét.XD
23.
23.
Ryukian
Szerintem még így sem lehet olyan rossz, mint ami nekem van. A legutóbbi szervize óta működik, csakhogy megdöglött benne a hűtés. Kellett tenni bele egy plusz ventilátort. Ez azzal járt, hogy hangosabb lett, meg kikapcsolás után még hűt egy 5 percig. De hangkülönbséget megszoktam már, nem is emlékszem, milyen volt halkabban.



Az újat illetően meg, ha veszek is, csak a megjelenést követően egy/másfél év után. Addigra szépen kijavítanak minden problémát, rendberakják a kezdeti rendszerhibákat és kicsit olcsóbb is lesz.
21.
21.
szabonorbert
Szerintem, rossz ötlet volt most a Microsoft-tól ez az új xbox360...hisz olyan áron fogják adni, amennyiért inkább az ember vesz egy PS3-at BluRay olvasóval. Nem azért de ez nagy hiba volt a Microsoft-tól. A hűtésével, semmi gond nem lesz mivel a Jasper alaplapos gépek is elérték azt a hőfokot ami megse kottyan a konzolnak. Szépnek szép lehetőleg jó is lesz...de drágán fogják adni ahogy majd a Kinect-et is.:)
20.
20.
klemid
#16: Nem kell itt kioktatni senkit ott van a hír végén, hogy "Felhívom mindenki figyelmét, hogy ezek még csak találgatások, tényleges tapasztalatszerzéssel meg kell várnunk a konzol nemzetközi premierjét követő első visszajelzéseket."



Akkor lesz nagy pofára esés ha kiderül, hogy igaz...

19.
19.
cross56
#18: Jaja nekem is sokkal jobban tetszik a lakkfekete. És már nem azért, de nem hiszem h fogdosnom kéne az xboxot egésznap, mert akkor tényleg tiszta izé lesz.... meg néha tisztítani is kell am csak úgy megjegyezném. Szerintem azért melegszik a többieknek a jasper mert szakszerűtlen helyen tartják, és csodálkoznak, hogy hibás.

Nekem pár nappal belecsúszott az xboxom a falcon v2-be azzal sem volt még probléma, de idegesít, hogy pár nap híján jasper lett volna.
18.
18.
Tilla25
Szerintem mindig jobb a lakkfekete mint a matfekete. Lakkfeketét legalább lehet tisztitani. Múltkor a keresztfiam hozzá nyúlt zsiros kézel és ott maradt egy új lenyomat. Nem tudok vele mit kezdeni. Meg azt nem értem hogy akinek jasper alaplapos gépje van annak hogyan melegszik. Azon tárolja a ruháit? Nekem is az van de alig melegszik.
17.
17.
soap mactawish
szerintem kizárt dolog hogy melegedjen!!nekem jasper alaplapos gépem van és atomstabil!!!ráadasul ez 45nm csippekkel készül ha jól tudom !!??
16.
16.
dzsiádzsó
Igen ez a 5 perc hírnév varázsa, akkora baromságokat mond, ti meg le is közlitek....

Kb amit itt elolvastam a szánalmason kivűl csak egy-két hülye psfanboy írna le, annyi sebből vérzik a story hogy szakmai, de még csak egy sima józan eszű momentumokat se vélek fölfedezni benne elég szomorú ha valaki(k) itt tartanak....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...