A Ubisofttal is megállapodott a Virgin Gaming

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 8.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisofttal is megállapodást kötött a Virgin csoport legújabb tagja, az online versenyeket is lebonyolító Virgin Gaming - a cég szerint lesz még folytatás.

A Ubisofttal is megállapodást kötött a Virgin csoport legújabb tagja, az online versenyeket is lebonyolító Virgin Gaming - a cég szerint lesz még folytatás.

A Virgin korábban kiadóként már kipróbálta magát a játékiparban, majd idővel visszavonult, az idei E3-on pedig újból visszatért, ezúttal viszont Virgin Gaming néven, és nem mellékesen egy egészen más üzleti koncepcióval. A Virgin Gaming ugyanis nem kiadó, hanem tulajdonképpen egy platform, amelyen keresztül a Virgin összehozza a játékos közösséget, és többek között versenyeket bonyolít le.

A PlayStation 3-on és Xbox 360-on létező szolgáltatás (természetesen PSN- és Live-hozzáférés ugyanúgy szükségeltetik a használatához) alapvetően ingyenes, viszont az úgynevezett - nyilván nem ingyenes - Virgin Pontokért cserébe különféle extrákhoz juthatunk hozzá, például a Virgin által szervezett bajnokságokra is benevezhetünk. A kizárólag felnőttek számára elérhető Virgin Gaming a következő 12 hónapban egymillió dollárt oszt majd szét a győztesek között.

A rendszer támogatja a Halo-t, a ModNation Racers-t, az MLB-t, egy csomó EA Sports-játékot, valamint a legutóbbi megállapodásnak hála a Ghost Recon: Future Soldiert is. Bár túl sok részlet nem látott napvilágot a megegyezést követően, de az természetesen biztos, hogy az új Ghost Recon multiplayer-bajnokságai mögött a Virgin Gaming fog állni - a Virgin szerint a következő hónapokban újabb kulcsszereplőkkel kötnek majd üzletet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...