GC 2010: Multi nélkül érkezhet az új BioShock

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 21.
  • Hír
Link másolása
Ken Levine és az Irrational Games több érdekességet elárultak a BioShock Infinite-ról, s bár alapvetően ezek nem konkrét információk, arra mindenképpen hasznosak, hogy feltüzeljék a sorozat rajongótáborát. A GameTrailers jóvoltából Pop-Block trailerünk is van, érdemes megnézni!

Manapság mondhatni öngyilkosság FPS-t multiplayer mód nélkül kiadni, a BioShock fejlesztői anno mégis ezt tették: az Irrational Games (akkor 2K Boston) kihagyta a többjátékos opciót, és egy végletekig kidolgozott szingli résszel kápráztatta el a játékosokat. A BioShock 2-ben már volt multi, most azonban, hogy a BioShock Infinite megint Ken Levine csapatánál készül, úgy tűnik, az új rész ismét a magányos farkasoknak fog kedvezni.

"Csak azt tudom mondani, amit a BioShock 1 esetében is: még nem döntöttük el, hogy lesz-e multi" - nyilatkozta Levine, aki szerint egyébként őket nem igazán hajtja a vágy, hogy mindenképpen összedobjanak egy olyan többjátékos részt, amit más játékokban megtalálnak a játékosok: ez szimpla pénz- és időkidobás lenne, az emberek úgyis a Call of Duty-t vagy a Halo-t fogják választani. A BioShock Infinite-ben csak akkor lesz multi, ha valami új dolgot (Levine itt a Left 4 Dead-et hozta fel példának) tudnak összehozni, egyébként nem fognak vele foglalkozni.

Levine-nak egyébként feltett célja, hogy újra rejtélyt csempésszen a BioShock világába, ezért nem véletlen, hogy az új részben maguk mögött hagyják a Rapture-t: "Amikor kijött a BioShock első része, az emberek azt kérdezgették: 'Micsoda? Mi ez? Mi az, amit itt látok?' - viszont a BioShock 2 alatt ezt már nehéz volt elérni, hiszen újra ugyanabba a környezetbe került a játékos." A csapatnak a BioShock sosem a helyszíneket jelentette, hanem inkább azt az ötletet, hogy olyan környezetet teremtsenek meg, amely egyszerre furcsa, idegen és nevetséges, mégis az emberi természetből gyökeredzik.

Bár a készítők - az élmény megóvása végett - egyelőre nem nagyon akarnak beszélni arról, hogyan kötődik a játék a többi BioShockhoz, az már bizonyos, hogy a játékmenet sokban hasonlít majd, plazmidok például megint lesznek: a GamesComon egy ötperces demót mutattak a sajtónak, amelyben a játék főhőse, Booker a Columbia egyik lakosának legyűrése után jut hozzá a Murder of Crows képességhez, mellyel emberünk egy sereg varjat tud ráúszítani a rosszarcúakra - slusszpoén, hogy ezt ellenfelünk is bőszen használja majd ellenünk, mielőtt legyőzzük.

Az első trailerben látott Big Daddy hasonmást a készítők Alpha illetve Handyman néven emlegetik. Érdekesség, hogy a kollégának eredetileg hatalmas bajsza lett volna, szerettek volna keménykalapot ráadni, sőt a mostani keze helyett rákszerű ollókkal hadonászott volna, végül azonban ezeket az ötleteket elvetették. A legkomolyabb, hogy az első tervek szerint Handyman sírt Booker megtámadása előtt, de a trailer végleges hangulata miatt ezt a részt is kivágták. Kár.

10.
10.
namohr
Ja én sem vagyok oda a bioshock multiért!
9.
9.
Ca$h
Vote for no multi! FELESLEGES!
8.
8.
Slik
semmi keresni valója nincs a multinak egy ilyen játékban :)
7.
7.
NECROSMOKE
Jöhet ezerrel mert az első is nagyon tetszett,ki is vittem FULLBA!!!A 2vel meg PC-n játszottam és az is nagyon bejövős.Ez is tetszik nagyon.Új plasmidok meg fegyverek ez csak jó lehet...és nem a víz alatt lesz...1 új kihivás.
6.
6.
drat576
helyes, több és jobb szingli és nuku multi
5.
5.
papailajos
Sztem is felesleges a multi,ha jo single player-t osszehoznak es legelabb 10 oras lessz akko nincs ertelme a multinak.Aval az idovel inkabb fejleszthetik a jatekot. :)
4.
4.
VIPD
szerintem egesz mokas multit ossze lehetne hozni ezen kornyezeten! a 2 kise probaltam szoval annak a multy-jarol nagyabol nem tok semmit de szerintem nem illet bel az ocean vilagba... ide viszont annal iknabb orulnek egy hazak kozot repkedos meg ilyen ojan plusznak na mind 1 ha lesz mult megvesz ha nem akkor is mert nagyon eredeti es mokas otleteket latok a jatek legujjab reszeben!pont mint az 1 ben...
2.
2.
altF4
Egyet értek az előttem szólóval!
1.
1.
tjames
Felesleges is bele a multi szerintem....
Egy ütős legalább 10 órás játékidejű single nagyot üthet multi nélkül is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...