Betiltatná a Mafia 2-t a UNICO

  • Írta: InGen
  • 2010. augusztus 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A UNICO, vagyis az italo-amerikaiak legnagyobb szervezete betiltatná a Mafia 2 terjesztését, mert szerintük az komolyan negatív sztereotípiákat támogat be az olasz származású amerikaiakkal kapcsolatban. Emberünk vajon látta a Keresztapát?

Történetünk ott kezdődik, hogy létezik egy olasz származású amerikai állampolgárokat összefogó szervezet, amit úgy hívnak, hogy UNICO, és láthatóan nagyon unatkoznak. Nekik van egy vezetőjük is, ő Andre DiMino, és valószínűleg még az átlag UNICO tagnál is kevesebb dolga van, mert úgy gondolta, ahelyett, hogy valami hasznosat tenne a világ számára, inkább panaszkodik, meg fenyegetőzik egy kört a Take2 holnap megjelenő új játéka, a Mafia 2 ellen.

DiMino nyílt levélben támadta a kiadót, s kifogásolta, hogy egy fiatal közönségnek szánt termék kifejezetten bűncselekményekkel, szervezett bűnözéssel kapcsolja össze az amerikában élő olaszokat, emellett pedig más etnikai csoportok által létrehozott maffia-szervezeteket egyáltalán nem mutat be.


A játék sztorijában a szicíliai származású Vito Scaletta a semmiből küzdi fel magát igazi bűnözővé, ami DiMino szerint egy direkt támadás az UNICO tagjaira nézve, ezért azt követeli, hogy a Take2 halassza el a termék kiadását, és tisztítsa meg azt mindenféle italo-amerikai vonatkozástól. Ami egy maffia-történet esetében azért kifejezetten mókás kérés.

Strauss Zelnick, a Take2 elnöke válaszolt is, s első sorban kiemelte, hogy egyrészt a játék "M"-es minősítéssel jelenik meg, tehát 17 év feletti közönségnek szánják, nem pedig gyerekeknek, ahogy azt DiMino állította. Emellett pedig felhívta az úriember figyelmét arra, hogy a Mafia 2 célja egy érdekes sztori tálalása a szervezett bűnözés világából, ami egyébként is filmek, könyvek és tévéműsorok százainak témáját képezte Amerikában az utóbbi 50 évben.

46.
46.
papailajos
#40: Unicum :))...Strauss Zelnick Igazat beszelt!!Maskulonben semmi eselyuk h elhalasztassak a megjelenest!!
45.
45.
Brundle
IGN 70%-ot adott a mafia 2 -nek,metacriticen sem eri el a 80% ot. Csak infot kozlok, nem minositem a jatekot. A demot probaltam az tetszett..
44.
44.
noobert
43.
43.
Blink_182
#41: Lehet csak viccet akart.XDAm sztem hangulatos kis játék lesz majd valahol kipróbálom.
42.
42.
Blink_182
#41: Lehet csak viccet akart.XDAm sztem hangulatos kis játék lesz majd valahol kipróbálom.
41.
41.
randall13
#40: Unicum... Olvasás még nem megy, de a káromkodás igen.
40.
40.
adriano28
az unicum tagok inkább kapják be a faszomat !!!
am torent oldalakon már lehet tölteni szoval felőlem betilthatja !:D
39.
39.
gtn0829
"...és láthatóan nagyon unatkoznak." Signor DiMino-t inkább anyagi érdekek vezérelhették, kétlem, hogy unalomból ragadott volna tollat/klaviatúrát. Bár kétségkívül gyenge próbálkozás. :)
37.
37.
Dani999
Szasztok en csak azt akartam megkerdezni hogy mennyibe fog kb. fajni a game?
36.
36.
ricsa32
Én nem játszottam a demoval, majd a teljest fogom kipróbálni az első része nagyon bejött kedvenc-nek is mondhatom, a videó nagyon szépen nézett ki meg amúgy is demóból inkább csak a graf-ot, meg a játék motorjait mutatják be, véleményt a teljes játék kipróbálása után lehet alkotni. aki várja sé érdekli az irhatróla kritikát de aki úgy jön ide hogy mi ez a sz@r kicsit fikázom annak semmi értelme, nekem biztosfog tecceni mert szeretem ezt a korszakot ahol és amikor játszódik.
35.
35.
tommy93
Hogy ezt mindig eljátszátok LOL. Egyébként nem értem miért töltünk fel ilyen hireket...mindig ugyanazt tudnám mondani. Egyetértek.
34.
34.
Macifasz
#32: Nem is szándékozom folytatni, és nem csak és kizárólag a Mafia II miatt van ez, hanem a mai játékostársadalom igénytelensége miatt is. De ez egy nagyon hosszú kifejtés lenne, és csak anyázás lenne a vége, plusz OFF téma is, szóval nem megyek bele. Elfogadom, ha valakinek nem tetszik, de ha lehulladékozza, akkor fejtse ki, mert különben szart se ér a szava.
33.
33.
adamessj
Éhes vagyok és ne veszekedjetek, Unico van témában
32.
32.
JcGross
#30: Te Macifasz, fejezd már be azt a rohadt 1 személyes hadjáratodat azok ellen akiknek nem tetszik a Mafia II mert már az agyamra megy. Úgyse fogod tudni megváltoztatni a véleményüket és amúgy sem olyan űberkirály mint amennyire te mondod. Nekem tetszik, de attól függetlenül nagyot csalódtam benne, annyira, hogy úgy döntöttem nem veszem meg (na meg azért mert a sima annyiba kerül mint a New Vegas gyűjtői). A fizika szerintem nagyon rossz (a hipe-hoz képest). Az emberek nagyon bénán esnek ha elütöd őket. A vezetés sem valami jó. Túl sokat fordul ha lassan megyek, és tul keveset ha gyorsan, a kézifék pedig egy vicc. Egyedül a bunyó tetszik nagyon, de ez kevés egy vételhez.
31.
31.
drakecsaj
Fenyegetőzhet Andre DiMino, de a játék akkoris meg fog jelenni, ez ellen semmit sem tehet. Nem értem hogy mi baja, hisz ha lenne egy kicsi esze akkor rájönne hogy ez nem is olyan rossz dolog. Ennyi erővel akkor minden hasonló témájú filmet és könyvet be is tilthatna. Egyébként meg fenyegetőzni a legkönnyebb. Főleg levélben.
30.
30.
Macifasz
#29: Van benne egy pár bug, ez tény. Pl. a bokron áthajtás, meg az AI-n is van még mit csiszólni, de ettől még egy hangulatbomba, és a srác nem is ezeket írta le hibának, hanem az olyanokat, amiket csak a bénák hoznak fel. Azok ugyan is nem hibák, csak ő már a butított játékostársadalomhoz tartozik, akik futtában akarnak head-shoot-ot osztogatni uzival, meg 350-el hajtűkanyarokat bevenni, meg úgy verekedni, hogy ha őt megütik az ne érződjön, de ha ő üt, akkor rögtön meghaljon az ellenfél.
Szomorú dolog ez, de sajna ma már ez van. Játszott volna ez a srác a régi Tomb Raiderekkel vagy a Mafia első részével, és kiugrott volna az erkélyről.
29.
29.
klemid
Nem a jatekal van a baj, sokkal inkabb a demot szurtak el. Maga a jatek tetszik csak a demo nem.
27.
27.
Macifasz
#25: Semmi, de nulla indokkal lehulladékozni valamit, majd vigyorogni és utána felháborodni, nem kicsit szánalmas. És ne olyanokkal jöjjön, hogy nem jó a kocsik irányítása, mert nincs vele baj, egy kocsi reakciója olyan, mint a játékban, és ez igaz a fegyverekre is. Az, hogy ő béna, nem a játék, hanem az ő hibája.
25.
25.
Beau
Ezt msot tényleg abba hagyni! Mivan ha valakinek más tetszik?
19.
19.
Beau
Ez olyan mintha a Red Dead Redemption-ból ki kellene hagyni a cowboyokat.
15.
15.
brolin10
Én már nem tom mit gondoljak.Annyira megosztottak a vélemények a játékról.Inkább kipróbálom majd. :D
13.
13.
gogolbordello2
az a kocsi ami a képen van(és egyébként marha ronda)a limitált széria extrája?
11.
11.
Ryo san
Az olaszok igenis maffiaszervezet.Amit kis hazánkban művelnek pl a könnyűiparban az kész röhej.35ezer forintokat fizetnek belüket kidolgozó varrónőknek,és még folyamatosan meg is alázzák őket!!A szememben állatok!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...