A Sony is fellép a használt játékok ellen

  • Írta: zoenn
  • 2010. augusztus 24.
  • Biznisz
Link másolása
Eddig ugye az EA, az Ubisot és a THQ is megadóztatná a használt játékok birtoklóit, úgy hogy nagyságrendileg 10 dollárért lehetne a másodkézből vásárolt játékok tulajainak online vizekre merészkedniük. Most, hogy az egyik nagy konzolgyártó is helyesli az elgondolást, a helyzet sokkal komolyabb mint gondolnánk.

A kiadók számára nagy érvágás a használt játékok piaca, többen felléptek már ellene, hogy megsarcolják a virágzó üzletet, eddig viszont egyetlen nagy konzolgyártó sem foglalt állást a kérdésben. A Sony azt nyilatkozta, hogy támogatja az kiadók ötleteit, miszerint a használt játékok birtoklóinak fizetni kell, hogy a multiplayerben nyomulhassanak, netán DLC-ket tölthessenek le másodkézból szerzett példányaikhoz. A japánok azt tervezik, hogy egy hasonló rendszert dolgoznak ki a jövőben.

A Sony európai elnöke, Andrew House pontosan ezt nyilatkozta: "az elvet, miszerint a lemez-alapú játékaink online lehetőségeiért fizetni kellene, általánosan támogatjuk. És vizsgáljuk ugyanezt a lehetőséget saját tartalmaink esetében is."

Bobby Kotick, az Activision CEO-jának nagy port kavart nyilatkozatával, miszerint a népszerű online játékok, mint a Call of Duty multijáért előfizetési díjat kéne fizetniük a játékosaknak, nem ért egyet a Sony. A PSN fizetőssé tétele elég meredek téma, hiszen a PS3 tulajok 70 százaléka regisztrált felhasználó, és pont az volt a nagy ütőkártyája a konkurenciával szemben, hogy teljesen ingyenes. Reméljük, hogy a jövőben is így marad.

16.
16.
Yami
Ez azért komoly érvágás lesz a PS tulajoknak. Nincs olyan PS-es ismerősöm aki ne onnan szerezné a játékokat, h adja-veszi meg cserélgeti őket.
15.
15.
ilyenkor el lehet gondolkozni srácok, hogy mennyit is számit pl egy sony-nak a vevői réteg. hogy mennyit is törődnek a vevőkkel, meg hogy mennyit is akarnak húzni rajtuk ha tehetik...
13.
13.
K/G.
Akkor a Sony is bassza meg.
12.
12.
vuliem
Ez igen... Ez az igazi fantázia és kreativitás annak céljából, hogy miként helyezzük a pénzt előtérbe és hogy tegyünk magasról a kedves játékosokra. Bizonyosan hatalmasat fog előrelépni a játékipar. Ez előtt ismét meg kell emelnem a kalapom. Kedves Sony, küldök is egy tapsot.
10.
10.
zsilvolgyi
PSN tényleg ne legyen fizetős. mert tökönrúgommagam :)
9.
9.
b.mate
Ez egy újabb kib*sz*s aminek nincs semmi értelme. Sokan vannak akik csak azért cserélik a játékokat, hogy kipróbálják, vagy épp azért mert nem engedhetik meg maguknak a 13k-s játékot. Na akkor ezekről az emberekről húzzunk le még1 bőrt...

Amúgy az xbox biztosan nem fogja támogatni, mivel a live már így is fizetős.
8.
8.
lacy8
eddig se vettem játékot újonnan is csak 1-et használtan is 1 et xD CS 1.6 - CS:S 4EVA !
6.
6.
PolluxHUN
-Szeeeebusz Józsikam!
-Aggyisten!
-Ad mán kölcsön azt a jóvágású kaszádat!
-hááá tülem viheted, de jóvigyázzá hacsak nem a saját fődemen aprítod a lucernát jön a patásördög oszt elkapja a seggedet éles, homokos, kavicsos, üvegszilánkokba mártott pélójával......

SZÁNALOM!!!
4.
4.
Blink_182
Már a Sony is?!Szánalmas!
3.
3.
Blint19
Hát ez nem igaz! Nem elég, hogy rohadt drágák a játékok, még a használtan vásárlás lehetőségét is vegyük el tőlük! Fantasztikus! Bekaphatják tövig.
2.
2.
Game Fan
Én ezzel a használt játék dologgal annyira nem értek egyet. Miért ne lehetne simán cserélgetni a játékokat? Ez annyira fölösleges hogy még a használt játékokért is fizetni kelljen! Ez mind csak a pénzre megy! Ezt annyira bírom utálni mikor csak a pénzt nézik és nem a felhasználók igényeit mert szerintem NAGYON kevés olyan júzer van aki ennek örül. Ezzel szerintem csak a több warezolást fogják elérni. Gratulálok!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...