Ilyen az Xbox 360 250GB hardveres felépítése

  • Írta: InGen
  • 2010. augusztus 24.
  • Érdekesség
A Microsoft közzé tette az új Xbox 360 250GB belső hardveres felépítéséről szóló részleteket, amely alátámasztja azokat a korai találgatásokat, melyek a géppel kapcsolatban keringtek az interneten. Túl sok meglepetés azért nincsen, a cég a logikus úton lépett tovább.

A legnagyobb változás természetesen  a központi processzor és a grafikus processzor környékén történt, hiszen a két chip egyesült, s mostmár egyetlen lapkán kapnak helyet. Ezzel egy burok alá került az IBM által gyártott 3,2 GHz-es CPU, az ATi (AMD) által készített GPU és az ahhoz kapcsolódó 10MB eDRAM az eddig megszokott segédfunckiókkal.

Ez az egész hóbelevanc az IBM és másik, egyelőre nem megnevezett gyár üzemeiben készül, 45 nanométeres eljárással, s a chip egyébként a korábban pletykált Valhalla helyett a Vejle kódnevet kapta. A 372 millió tranzisztoros lapka területe fele akkora, mint az eredeti 2005-ös Xbox 360-é, fogyasztása pedig 40%-kal kisebb az 5 évvel ezelőtti verziónál.A változás egyik legérdekesebb része (és akkor itt most hardcore techno-szöveg jön), hogy mivel nincs már külön CPU és GPU chip, ezért nyilván eltűnt a kettőt összekötő sín, vagyis az FSB. Ez alapvetően meggyorsítaná a rendszer működését, hiszen ezzel együtt eltűnne az FSB-n keletkező késleltetés is a két egység között, így a Microsoft kénytelen volt a Vejle belsejébe tenni egy FSB-helyettesítőt, melynek az a feladata, hogy olyan késleltetést okozzon, mint az előző modellekben az FSB, így a rendszerek teljesítménye ugyan akkora marad.

Extra poén: ki gondolta volna mondjuk tizenöt évvel ezelőtt, hogy egy képen egymástól pár milliméterre szereplhet a Microsoft és az IBM logója, és egyik sem akarja lelőni a másikat?

34.
TEEBEEX360
#33: Hát melyik gép nem melegszik?A ps3 is melegszik nem is kicsit csak az nem sül el.Bár a mostani boxok már megbízhatóbbak.Nekem sima elite van 8 hónapja és semmi baja van benne hűtésmód és csak langyit fúj.Nem melegszik durván sose.Meg ez attól is függ hol tartod.De egyértelműen a slim a nyerő.Van benne wifi.Ami azért eléggé nagy előny.És ha ezt is lehet hűtés módosítani akkor ez lesz a nyerő.
33.
dave280
#31: És melyik a jobb? Mert megnéztem a videót amit #28 küldött és elég aggasztó, hogy 15 perc játék után úgy felmelegszik a Slim.
32.
dave280
#31: És melyik a jobb? Mert megnéztem a videót amit #28 küldött és elég aggasztó, hogy 15 perc játék után úgy felmelegszik a Slim.
31.
TEEBEEX360
#30: Jah azt hittem mondod.:DNa igen a slim újabb mint a super elite.Csak asszem a super elite pakkhoz két joy van.Ha jól tudom.De sztem ez 250 giga is felesleges mivel a 120-at se tudtam tele rakni még.Pedig már lassan egy éves az elite gépem.
30.
dave280
#29: Köszi :) Amúgy én ezeket kérdeztem :D csak elfelejtettem kitenni a kérdőjelet :)
29.
TEEBEEX360
#26: Ezeket én is tudom.Nem mondtál újat.Csak elfelejtettem a super elite pakkot is hogy van.Mert mostanság semmi időm sincs se gémelni se nézelődni.És a super elite géphez szoktak 2 joyt adni.Ha jól tudom..És jól tudod a super elite is 250-es.
28.
szambotomi
#17: nem akarlak elkeseríteni a melegedéssel kapcsolatban, de ezt érdemes megnézni:
http://www.youtube.com/watch?v=zDo6ir6qpZk&feature=player_embedded
27.
p.balou
Egyébként nem tudom mért hivja mindenki Slimnek amikor a hivatalos neve "S" sztem a PS3-ról ragadt rá.
26.
dave280
#25: Szóval a Slim újabb, mint a Super Elite, mert ha jól tudom a Super Elite is 250 Gb.
(én is kezdő vagyok még ebben a témában :) )
25.
TEEBEEX360
#21: Nem elite.Az elite a régi kiszerelésű xbox 360 amiben 120gb-os vinyó van,és persze fekete az is.A slim az új 250-es vinyóval.
24.
Pukhi-zik
#20: ezért is irtam, h a jelenlegi kisajtolasa.
23.
Yami
Tetszik ez az FSB helyettesítő modul. :D
Bár igazán kihagyhatták volna, de hát ugye a teljesítménynek ugyanakkorának kell maradnia nehogy a régi tulajok lázadjanak. :)
21.
NECROSMOKE
#18: Én is szertnék karácsonyra 1 Slim dobozkát venni :D.amugy ez a slim az elite? vagy az más xbox 360?mert én még zérocska vagyok ebben az ügyben :D
20.
InGen
#19: Na ja, vagy a God of War 2-re.
19.
Pukhi-zik
#7: nem arra gondolt, hanem a lemaradasra, és a jelenlegi gen kisajtolasara.
Szvsz még min 3évig ezek a cuccok lesznek. Ami nem is baj. Ne a technologia tanulasaval menjen el az idö, hanem a fantaziaval amit a jatekokba ölnek. Eleg jo még a grafika. Emlekezzünk a BLACK-re.
18.
b.mate
Az extra poénra reagálva: Azért egy szép volnal még mindig elválasztja a 2-őt :D

Még maradhatna pár évig az xbox360, mert most terveztem venni egy slimet :D

17.
jookrisztian
Sziasztok.

Ez tényleg nagyon érdekes, hogy az MS megosztja velünk ezeket az adatokat, és bár a 360 konzol ereje nem változik, de sokkal stabilabb, és kevesebb energiát fogyaszt, és nem melegszik, na meg halkabb!!!! :)
A generációváltásról nekem meg az a véleményem, hogy valószínü valamikor 2013-2014 körül valószínű, és a 3d-s teknológiára, és a mozgásérzékelésre fog épülni, meg persze a MS konzoljába is bekerül a Blu Ray vagy annak az utódja!!!
15.
kukac450
#2: értelmes, tömör, lényegre tör ... grat ;)
14.
kukac450
nekem rohadtul tetszik, hogy ilyet közzétesz a Microsoft ... nincs kedve valakinek összedobni egy ezen alapuló konzolt?
12.
T-bag
Lehet nem is tudnak a másikról,azért nem lövik le egymást:-)Van közöttük egy fal:-)
11.
xICEMANx
Hát mindenesetre érdekes...
10.
Moldren
OFF: először is bocsi
hol van a keresés az oldalon? kitöröltétek vagy még azt is át kell alakítani?
8.
dave280
Mennyibe kerül egy ilyen?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...