Élő multi az Xbox és a Windows Phone 7 között

  • Írta: InGen
  • 2010. augusztus 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft már teljes erővel dolgozik rajta, hogy előbb-utóbb megvalósulhasson az Xbox 360 és az új Windows Phone 7 közötti valós idejű többjátékos üzemmód. De ez egyelőre még a jövő zenéje, a startkor még ne számítsunk erre a lehetőségre.

Azt már tudjuk, hogy az új  Phone 7 teljes mértékben kompatbilis lesz az Xbox Live-val, így akkor is szerezhetünk achievementeket, amikor éppen nem tudunk otthon kockulni a tévé előtt (biztos vagyok benne, hogy Cash bácsi már csak ezért le fogja cserélni az iPhone-ját).



Azt is tudjuk, hogy az induláskor lehetőség lesz körökre osztott alapon játszani egymással az Xbox 360 és a Windows Phone 7 között (amint megjelenik a cucc, biztos, hogy leteszteljük nektek), meg még azt is tudjuk, hogy a két cucc egymást kiegészítő módon is működhet. Ez azt jelenti, hogy például amíg utazunk, végigtolhatunk például egy pályát a mobilon, ami aztán unlockol egy másikat az Xboxon.

Most azonban a Microsoft egyik képviselője azt is elárulta, hogy élő multiplayeren dolgoznak a konzol és a mobiltelefon között, ám ez nem fog megvalósulni még egy ideig. Ezen kívül azt is szeretnék, ha a mobil és a PC között is sikerülne összehozni a többjátékos üzemmódot. Példaként egyébként a 2007-es Shadowrunt hozták fel, ahol már megvalósult például az Xbox 360 és a PC közötti multiplayer.

25.
25.
gamerplayer
#23: "A bill+egér vs Controlerhez annyit fűznék hozzá. Ha valaki megtanul controlerrel játszani, akkor ugyanazt megtudja csinálni mint egy profi aki egérrel játszik;)"

Nem, nem tudja...higgy nekem:) Elismerem, h lehet azzal is nagyon brutálisan tolni de, de azzal a tempóval, mint egérrel nem lehet...fizikailag lehetetlen(ha kontrollerrel távolra célzol, nagyon lassan kell rámenned, addigra el is mehet az ellen, PC-n meg kis mozdulatokat is lehet nagyon gyorsan végbevinni.
24.
24.
KI4IDeM
#17: érdekes halo 2 ben meg az xbox osok nyertek:D http://www.bungie.net/News/content.aspx?type=topnews&link=kbvjoystick
20.
20.
gamerplayer
#18: konzol+: kényelem, játékélmény, egyenlő esélyek, konzolra fejlesztenek(codot)
Pc+: grafika, irányíthatóság, teljesítmény, saját szerver-akár-és modok,custom mapok

konzol-:glitcherek, irányíthatóság, alap mapek, modok és custom mapek hiánya
Pc-:csíterek-hackerek, pár admin, nen egyenlő esélyek-configtól függ:)
Szóval mind2 platformnak van előnye és hátránya, de tapasztalt PC-st nem fog tapasztalt konzolos beverni...
19.
19.
dareal
#18: mert ha egy konzolos az ellenkezőjét állítja, ami ráadásul nem igaz, az nem baj :)
speciel engem nem érdekel, csak nem szeretem a pontatlanságokat, túlzásokat.

amúgy szerintem nem is konzol vs pc a lényeg, hanem a kontrollerek közötti különbség, illetve az elérhető gyorsaság és pontosság (bár ezt külön említettem is, de sebaj :))
18.
18.
Fetto
most azt bizonygatjátok hogy pc-n mennyivel jobban lehet játszani mint konzlon??
Ez az igazi kockaság jele!!!!!!!!!!
17.
17.
dareal
azt elfelejtette az ms, hogy a shadowrun szépen be is fuccsolt.

erről van is egy jó cikk, végzett is ilyen kísérleteket az ms. összehozták adott csoport legjobb, válogatott xbox játékosait átlagos pc gamerekkel, minden esetben az xbox-os alanyok véreztek el, nem gyengén (esélytelenek nyugalmával).

nem arról van szó, hogy nem lehet jól játszani konzolon, mert lehet, de mások a mértékek és az arányok.
pl aki leül a gépem elé és az egeremet megfogja, az rosszul van, mert irdatlan pontosságra és gyorsaságra van belőve, alig mozgatom meg, csak ujjal és már körbeforog. ezt d-pad-el és analóggal nehézkes.

van gamepadem nekem is, de csak adott játékokra használom (meg kiegészítő gombsornak szimulátoroknál :)) gamepaddel írni is lehet, de nem a legtökéletesebb eszköz erre. ennyi. (nem hiába játszanak konzolon fps-t egérrel és billel jó páran)

ajánlom a cikket és az ms tanulmányát, érdekes:

http://www.gameranx.com/updates/id/713/article/microsoft-aborted-cross-platform-online-gaming-project/

egy jó példa, amit bárki kipróbálhat: nyissatok meg pc-n és konzolon egy honlapot, mondjuk a gamekapocs.hu-t. egérrel vagy gamepaddel tudtok gyorsabban navigálni? itt erről van szó.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shadowrun_%282007_video_game%29

ráadásul a shadowrun x360 változatába építettek egy célzást segítő rendszert, hogy valamilyen szinten meglegyen a balansz. ez így sem sikerült. (mondhatni aim bot és még úgyis gyengébb teljesítményt tudtak nyújtani a konzolosok)
15.
15.
gamerplayer
#13: ráadásul, konzolon konzolosok ellen megy, PC-n meg Pcsek ellen...PC-n is van sok
"kezdő" aki nem tud normálisan játszani egér+bill-el én azon nöttem fel már 8éves koromban kipörgettem a halo combat evolvedet, MOHAA meg a max payneket(hála a bátyusnak:D)a multizást meg WET-el kezdtem, oda is kell a tudás, mer kb. 3-4 másodpercig tart vkit kinyirni ha maxon van a HPja, és közben folyton mozogni kell h ő ne találjon el, és amikor elkezdtem a cod4et, nekem alapbol volt 1 kis tudásom amire könnyen építettem az idők során, és néha csodálkozom is, h miért ilyen gyengék a kezdők, egérrel 3x oylan gyorsan megfordulok, és negyed annyi idő alatt rárántom az ellenre, az meg.h konzolon ott darálnak azér van mer konzolos ellen játszanak, de a PC-s ahogy jobb, úgy jobbak ellen kell játszania. föleg promodban:)
13.
13.
laca009
én is pc-sek mellé állok mivel én is az vagyok:D és szerintem még mindig jobb ha bill + egér mert én amikor konzolon játszottam akkor nekem nem jött össze ez a pöckölgetem az analogot meg megvárom amíg a cél keresztbe ér az ember.. neem inkább pc és rárántok hogy kinyírjam hogy nehogy a csapat társaim lássák a kárát a habozásnak. az ilyen konzolos cod frag movie-kban is kb. ilyen hogy gyorsan céloz meg minden de szinte soha szemből vagy ha szemböl is nem rá figyel és ha közel a csávó akkor meg leszurja de azt is ha kijön egy saroktól... nem tom miért kell ezzel a konzolos prőőséggel felvágni mert a pc-n már több éve fps-t játszó egyének mint én csak röhögök azon hogy miért nem áll ki elé és lövi pofán miért az hogy bújkál a csapat társai között. én ezzel nem azt mondom hogy rossz konzolon játszani akinek az a jó az a jó de akinek nem az meg azt mondja hogy rossz... de ezt a cross platformot ne hozzák össze pc és box között mert nagyon durván nem lenne kihívás hogy az elöttem lévő ember fél perc alatt fordul rám és én már 1 perce hátba késeltem és futok tovább.
11.
11.
adamka94
#10: na most elmondom, hogy én nagyon régen cod 2-őztem 1-2 évig(PC-n) és ritka szarul ment és most meg hogy 4 éve van boxom úgy cod mw2-be azért elég rendesen szoktam osztani volt amikor +30 de ez csak akkor ha jó napom van ( de ez a dolog hogy meikkel jobb játszani( bill+egér,gamepad)az egyén függő mert nem mindenkinek áll kézre a bill+egér .)
8.
8.
gamerplayer
#5: igaz nagyon szar a képminőség, de a lényeg látszik +15ök meg +20ak, amiket nehéz lenne kontrollerrel összehozni, persze xfireön ennél sokkal több kép van fenn.
6.
6.
gamerplayer
#5: elmondom neked. h nincs igazad:) (barátságos hangnem) nem tudom láttál-e promodos gameplay-t v. nézd meg a képeimet...csak 1 párat raktam fel, meg 1 csomó többször ment fel(kcisit bugos az old.:)... nem akarok felvágni vele, de aki több, mint 3 éve tolja PC-n azt soha a büdös életbe nem fogja lenyomni senki kontrollerrel:) még, ha a box jobban is adja.
5.
5.
Fishbone
#4: Ebben erősen kételkednék.... Ne hidd azt, hogy olyan könnyű lenyomni minket Xboxosokat... Elárulom sokkal gyorsabban lehet célozni, fordulni és lőni a kontrollerrel, mint billentyűzettel...
4.
4.
papailajos
A BOX-osoknak semmi eselyuk nemlenne a pc-sek ellen :D
2.
2.
Motig
#1: ez jókérdés mert eről nem sok minden derült még ki... elméletbe meglehet oldani valahogy(persze hatalmas grafika meg fizikai butitásal)
más:
ha ez lesz a telefon külseje akkor ez a minimal erősen bejön.. de csak érintő kijelző.. lehetne inkább olyan verzió is amibe full bill van?
1.
1.
gamerplayer
Arra emlékeztet amikor a resistance 2 mellé volt iylen psp-s dolog, h kompatibilisek...
Amugy ez nem azt jelenti ugye, h pl 1 codot telón végigtlounk? az rcade játékokra vonatkozik ez nem? v javítsatok már ki:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...