Több japán stúdió lehet multiplatformos

  • Írta: InGen
  • 2010. augusztus 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A japán stúdiók, és főként a Konami nagy tapasztalata a GamesCommal kapcsolatban, hogy a jövő mindenképp a multiplatform lesz számukra, és a többi japán fejlesztő számára is. Ezen kívül meglepődtek, hogy Európában még mindig mennyire népszerű a PC-s játék.

A japán fejlesztők nagyrészével kapcsolatban eddig úgy alakult a trend, hogy vagy PS3-ra, vagy PSP-re fejlesztenek, néha esetleg mindkettőre, s játékaik ritkán jutnak el az Xbox 360, vagy PC platformokra. Shigenobu Matsuyama, a Metal Gear Solid: Rising kreatív igazgatója szerint ennek meg kell változnia, és meg is fog változni az egészen közeli jövőben.


"A Capcom előbb lépett, mint mi, de úgy gondolom rajtuk kívül az összes japán stúdió kezdi érezni, milyen fontos az, hogy több platformon is megjelenjenek a játékaik. Szerintem ez nagyon fontos a japán játékok piacának szempontjából is." -nyilatkozta Matsuyama. A Metal Gear Solid: Rising képezi ebben az első lépést, ugyanis a PS3 mellett megjelenik Xbox 360-ra és PC-re is.

A PC-vel kapcsolatban egyébként Matsuyama meglepődve tapasztalta, hogy Európában (konkrétan Németországban) még mindig mennyire népszerű dolog ezen a platformon játszani. "Japánban a PC-s játszás nem valami elterjedt dolog, de látva az itteni helyztetet, most már úgy gondolom, hogy ez is egy olyan platform, amit sokkal komolyabban kell vennünk a jövőben."

22.
22.
zola2000
De a japánok is adnak ki bizonyos stílusu pc játékokat, olyanokat, amik szerintük pcre valóak, és már angolul is kiadják

http://www.jastusa.com/ ^^

De azért ez az exkluzivitás ebben a generációban már elég gáz, ebben a genben először az MS nyomult XBox360al, arra volt a blue dragon, tales of vesperia, az eternal sonata, a lost odyssey, a star ocean 4 exkluzívan, aztán később még DSre álltak át a jrpg gyárosok, most meg wiire akarnak átállni (xenoblade, last story, dragon quest 10, battle road victory, tales of graces), meg ps3ra, bezzeg régen elég volt egy ps2t venni, aztán arra volt minden...
21.
21.
Blink_182
20.
20.
papailajos
Eleg ha csak minden 2 evbe ujjicc valamit a pc-n,de aze vannak oanok is h bevasarolnak sok szir-szart es akko minden 3 honabba veszik az uj kartyat vagy procit...ecce ha veszel egy jo minosegu kartyat(kemenyet)akko egy ideig nincs tobb problema a pc-vel!!
19.
19.
drakecsaj
#18: Aha...persze persze. Azt akarod mondani hogy 2-3 évente 300k-ért? Mert az a reális. A legújabb játékok csak jó grafkártyával fognak maxon futni ;) Azok pedig nem olcsó mulatságok.
Megsúgom neked, hogy sok ember azért váltott pc-ről konzolra, mert eléggé pénznyelő az egész dolog, ha az illető az új és jó játékokkal akar rajta játszani.
18.
18.
jeti93
15: Pedig direkt zárójelbe raktam, mert nem akartam, hog ez legyen! 300k-ért olyan gépet veszel, ami maxon viszi a GTA IV-et az egyik monitoron, maxon viszi a Crysist a másik monitoron, és még a harmadikon emulál egy PS2-es játékot! És mindegyik szebb mint a konzolos változatuk!
17.
17.
Adamknight
#16: Játszottál már te valha is egy komoly japán játékkal? Mert ha nem csak akkor értem az előbbi hozzászólásodat, ugyanis a japánok k*rva jó gamekat készítenek.
16.
16.
zsilvolgyi
felőlem mehet akár game boyra is. a japánok nem nagyok játékkészítésben. szerintem
15.
15.
tabu3x
#13: Na ja, oroszországban többen játszanak PC-n. És többen is warezolnak:-)
Amúgy, egy gamer pc hol kerül annyiba, mint egy konzol??? min 300k egy olyan vas, amin észrevehetően szebb egy adott game, mint konzolon. És folyton upgradelheted...
Amúgy, én azt gondolom, ha egy japán stúdió multiplatformos lesz, az még nem jelenti azt, hogy minden játéka is az lesz.
14.
14.
NinjaNorb
Többen is gondolkodhatnának így:D
ha csak 1-2 olyan lenne ami exclusive akkor szerintem az egész jó lenne
13.
13.
jeti93
Hát örülök, hogy észre vették! Amúgy szerintem Oroszországban jóval többen játsszanak PC-n, mint Németországban. Square Enix takarodj vissza PC-re, és necsak a felvásárolt volt Eidos címekkel, hanem Kingdom Hearts-al Final Fantasy-vel, meg minden féle original jósággal!

Off: 8: Gondolj bele, hogy mi értelme lenne annak, ha mindent meg lehetne venni mindenre. (Akkor mindenki szimplán a PC-n maradna, mert az a legszebb, és kb ugyan annyiba kerül, mint a konzol.) Arról nem is beszélve, hogy, legalábbis szerintem, egy konzolt leginkább az exkluzív címei határoznak meg. Jó ez ahogy most van, mert ha minden jó játékkal játszanod kéne ami kijön mindegyik platformra, semmi szabad időd nem lenne.
12.
12.
Blink_182
Metal Gear Solid Rising !Már a neve is elképesztő nem beszélve arról ,h milyen játék lesz.Rem hatalmatos lesz.Ja meg ez a csávó vagány azzal a zsebkéssel:D
10.
10.
Killerbee
#8: Cserébe kapnak egy bőrönd pénzt attól aki fent akarja tartani a saját gépére exkluzívként, plussz arra a platformra nem kell fejlesztenie/portolnia a készítőknek, ami megint csak spórolás.
Persze van amikor a multiplatformra való kiadással jobban járnak.
9.
9.
pepsus
6.: ugy mondod mintha te irnad a storyjat :) semmit nem tudunk rola. nem lehet tudni mi lessz a vege :)
8.
8.
drakecsaj
Nem értem hogy miért csak most jöttek erre rá. Nem egyértelmű hogy ha egy játék több platformra kikerül, az több bevételt is jelent? Ráadásul akkor nem szív egyik konzoltulaj se hogy pl. akinek csak xboxa van az nem tud játszani a Heavy Rainnel és a többi jó játékkal amik PS exklúzívak.
7.
7.
Motig
rising pcre? humm érdekes! akkor esetleg a többi MGS ot is lehetne kérni?(ha már az 1 meg a 2 van)
5.
5.
pepsus
1: hat ha meg kiprobalnad :) a MGS-eknek a fö fegyvere a story :) utana a jatek menetet :) legalabbis szerintem :)
4.
4.
3.
3.
chris360
számológépre is kéne kiadni valamit... :)
2.
2.
iNKARNATE
#1: Számítógépre adják ki azokat is. Csak nem PC-re :)
1.
1.
petimanus
Szerintem, amit számítógépeken kreálnak, azokat illik számítógépre is kiadni :P
Nagyon örülök, h a Rising jön pc-re. Eddig nem volt szerencsém Metal Gear játékhoz, de youtube-on nézegettem gameplay vidiket és nagyon megtetszett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...