Mafia II videóteszt az Überkonzolból

  • Írta: Daks
  • 2010. augusztus 31.
  • Videó
Link másolása
A Mafia2.hu és az Überkonzol közös videótesztben mutatja be a nyár legnagyobb fórumháborúit kiváltó játékát, a Vito Scaletta történetét bemutató Mafia II-t. A közel egy órás műsor vendégfoteljében nem mást üdvözölhetünk, mint a Showder Klub sztárját, Somogyi Andrást!

A Mafia II az utóbbi időkben kapott hideget és meleget is, a világsajtót szemlézve több 9-10 pontos cikkre bukkantunk, de van nem egy olyan teszt, ahol mindössze 4 vagy 5 pontra értékelték a játékot. A Somogyi Andrással kiegészült Mafia2.hu szerkesztőség előkelő 8 pontot adott rá, melyet egy bő 50 perces videóban meg is indokoltak a nagyérdeműnek. Következzen a videó első felvonása, a többit pedig az alsó linken érhetitek el!

A videó folytatása a Mafia2.hu oldalon!

29.
29.
mykice
#28: hú ez nagyon kemény video,kösz hogy belinkelted:D
Nem emlékeztem pontosan ki nyírta ki a végén mert már régen vittem ki a mafia 1 et!!
Jól össze hozták tényleg!:D
28.
28.
galmat
#27: jah, sztem elég forrófejűen írta a cikket. Lehet, hogy pár nap elteltével már 7-8 pontot adna rá.

Amúgy nem tudom miért de pl a gta san andreas sokkal jobban lekötött, mint a gta4.

Itt meg a mafia 2-nél volt, hogy magábaszippantott, mikor egy vezethető kabrióval mentem, a rádióból meg Elvis szólt. Csak aztán odavezetgettem a küldetéshez, 10 perc alatt megcsináltam, és utána jött a zavaró dolog, hogy vidd pl a pénzt ide, aztán vidd haza a város másik végébe joe-t, aztán vezess haza, hogy vége legyen a missionnek... És ezek leültetik a ritmust sajnos. És minden küldetésnél ez van, sajna. Ezért sajnálom, hogy ennyi év után csak ilyennel tudtak előállni a cseh fejlesztők.

#SPOILER

Ja hát a 14-es küldetés sokkolt. :D Kár, hogy semmi felvezetése nem volt,.
http://www.youtube.com/watch?v=OiAojuTxJ6k
és az a durva, ha megnézed, a 2. rész két főszereplője már akkor megvolt terveze. Na ez tetszett. :D
27.
27.
mykice
Hát igen az első rész sztorija filmbe illő, ott van a toppon, mondjuk a kettőé se olyan rossz (több mint 6 pont xd).
A "vége" annyira nem jött be, izgalmasabb befejezést vártam!:D
De az tetszett hogy össze fűzték a 14 küldetést az első rész végével!
Bár a Mafia izzasztóbb volt játékmenetben az tény, ebbe nem olyan nehezek a küldetések, ami végülis lehet előny vagy hátrány!

Mindenesetre nem olyan rossz játék a MAFIA II, mint ahogy azt itt előadta a kedves cikkíró, azért szerintem annyit megért volna a játék, hogy egy "normális" ember tesztelje nem egy olyan aki nem lát túl a GTA4 en....
26.
26.
galmat
#25: Én Xbox-on játszom. A grafika egyértelműen szebb minden platformon, mint a GTA4-é. Bár állítólag a PS3-as verzió butítva van.
Egyetértek, a 6 pont kevés. Szerintem 7-8 között lenne a reális. Az 1. rész 10 pont nálam, a maga korában remek grafika, remek zene, zseniális sztori volt.

A Mafia 2 az elődhöz képest csalódás.

25.
25.
mykice
DLC -ét be kell rakni és akkor lesz benne több ruha, sokkal több, jobb autók...stb

Gta 4 se tökéletes, van abba is sok hiba meg, 80 ezer patch kell hozzá hogy normálisan menjen.....meg persze erősebb gép kell hozzá mint a MAFIA2 höz!

Mafia II azért sokkal jobban megy nekem mint a Gta4 pedig nincs szar gépem, de ha úgy futott volna mint a gta 4, ez akkor is jobb csak persze rövid ez az egy baj van vele, grafika az gyönyörű!!

Mondjuk engem nem érdekel kinek tetszik vagy nem.....mindenkinek más az "ízlése", de ez a játék akkor se "6 pontos" és azért írnak sokan, nem vergődnek az igazat írják, mert ez le lett igenis pontozva!
24.
24.
galmat
#23: Neked meg a szellemi képességeiddel van probléma, ha nem érted mit akarok mondani, de azért megpróbálom érthetően elmondani neked.

Az egész játékot belengi ez a kettősség, egyrészt a fejlesztők mindig azt hangsúlyozták, hogy a játék nem GTA-kategóriában indul. Na igen, de valami tudathasadásuk lehet, mert beleraktak totál értelmetlen és használhatatlan sandbox elemeket:
- autótuning, ami egy vicc, totál értelmetlen, max a rendszám csere hasznos
- ruhavásárlás, szintén GTA-SIMS vonal. Na de minek?? Kb 6-7 féle ruha van, ezért kár boltokat rakni a pályára.
- benzinkutak: ha történetvezérelt a játék, mi a jó életért fogy ki a benzin, és mi értelme ennek a tankolásos ökörködésnek
- fegyverbolt: abszolút haszontalan, a végigjátszás során sose használtam, mivel a küldetésekkor mindig van elég fegyver, amiből bőven marad a következő küldetés autózós részére.
- Telefon: minek rakják be interaktív tárgynak, ha csak akkor használhatod, ha hívnak. És minek van belőle az egész városban, ha nem hívhatsz senkit.
- Különböző helyek, mint a roncstelep, ahol autót adhatsz el, de minek, a pénzt gyűjteni értelmetlen, mert a ruha olcsó, fegyvert mindig ingyen felszed az ember az ellenféltől.

És még sorolhatnám, amik egyértelműen GTA-beütések, de minek? Legyen történetvezérelt, mint az Alan Wake, de akkor ne akarjanak már minket a felsorolt dolgokkal valami illúzióba altatni, hogy mennyire szabad kezet kapsz a városban.
Mert ezek a kiegészítések nem lettek kidolgozva, teljesen értelmetlen, időhúzó bénaságok.

A Mafia 2 sztorija 4 órába is belefért volna, ha kivették volna az irgalmatlan sok kötelező autózást, ami komolyan mondom, hogy több mint a GTA4-ben. Tiszta Far Cry 2 beütés, ott is pont ez volt brutális nagy hiba.

A játék ilyen értelmetlenségekben szenved, skizofrén, két szék közé ült, mert a sandbox elemek csapnivalóak, a teljesen érdektelen sztori meg nem tudja elvinni a hátán a játékot, mert messze alulmúl minden várakozást, és nem csak a hosszát tekintve. Egy emlékezetes küldetés sincs, az 1. rész pedig tele volt ilyennel.

Remélem a nevedben a 14 nem az életkorodra utal, bár az sok mindent megmagyarázna, hogy még van hova fejlődni szövegértésből...
23.
23.
Bence14
#21
Egyszer leírod hogy ez bizony nem egy GTA,majd 2 sorral később elkezded a GTA-hoz hasonlítani...
Össze-vissza beszélsz ember!!!
22.
22.
mykice
Nah így kéne tesztelni, nem lecsudázni a játékot 6 pontal......olyan negatívumokkal ami nem is igaz...
21.
21.
galmat
Végigjátszottam. Nagyon nagy csalódás. A Mafia 1 tele volt emlékezetes jelenetekkel, karakterekkel: a dadogó Ralph, Salieri, Pauli, a pultos, a család fegyvertárosa. Örökre emlékezetes küldetések sora.

Itt meg semmi. A küldetésig is brutál sokat kell autózni, a küldetés több mint fele mindig autózással megy el, amiben semmi jó nincs, mert ótvar kocsik tömkelege van csak. Kb 1-2 típus az, amivel érdemes vezetni, de akkor meg egyből jönnek a zsaruk, így totál élvezhetetlen, hogy gyökketővel araszolok a küldetés közben.
Kössz szépen, ez egy játék, forgalomban araszolást minden nap átélhet az ember, menjen csak végig pesten reggel meg délután a körutakon... Borzalmas nagy baklövés, hogy legalább a játékban nem lehet élvezni az autózást.

A zene és a hangok tökéletesek. A grafika parádés, a fizika is.

De mivel nem is a GTA kategóriában indul, hanem a történet vezérelt sémában, ezért döbbenet, hogy 8 év alatt ennyire tellett a csehektől, hogy a játék végigjátszásához, semmi egyéb mászkálás 200 km-ert kellett levezetnem!!! A játékidő nagy része ezzel megy el.

Lapos, unalmas, többet kell vezetni min a GTA-ban, kevés akció, jellegtelen karakterek Joe-t leszámítva.

Az elődhöz képest szégyen-gyalázat a Mafia 2, ami egy dolog, hogy nem a GTA-féle sandboxot fogja szorongatni, de a történet is csapnivaló.

Az év csalódása, vitán felül.
20.
20.
Don Koksz
Nekem bejött a game. Persze az első rész tényleg ezerszer jobb. De a hibái ellenére nekem nagyon tetszik. 8-ast adok rá kb.
19.
19.
Csokolade
Nem lett nagy szám játék... Túl rövid... Nem lehet benne szabadon mozogni mint pl. a GTA-ban... Mire megtalálsz minden kocsit megunod az életed... Mindig mutatja a map hova kell menni tehát mindig van aktiv küldetés... Egy jó van benne az akció...a fedezék és a lövöldözés jó...
17.
17.
megalonagyix
amúgy televan spoilerrel a videó -.-'
16.
16.
megalonagyix
ki az a Tommy Angelo?
Michaelangelo öccse XD
13.
13.
.LnB
Még csak a bemutatkozást láttam, és most szeretném megkérdezni, hogy mennyire spoileres a video? mert én még nem vittem végig.
12.
12.
soap mactawish
kitoltam én is.nállam: 8/10 értékelem.ennél nem ér többet a game!
10.
10.
Decooy
természetesen nem egy profi videotesztől van szó, mint pl amit chriss-k nyomtak anno régen PSC-n, itt 3-an összeültek és játszottak, elmondták a benyomásokat, nyilván lehet , hogy inkább szubjektív volt néha, de a lényeg, hogy jól érezték magukat.
Mafia 2 polo nem értem miért baj, jobb lett volna ha Hannah Montana-s poloban ülnek? És persze hogy reklám értéke is van, ez miért is baj?
Amugy valóban hosszú lett, de hát ez az első, még kezdők vagyunk.
Tessék nyugodtan fikázni, ebből tanulunk, következő már jobb lesz....ha lesz. :)
9.
9.
tjames
De nehéz a kedvetekre tenni :)
7.
7.
demon68
#6: Vagy inkább aludni:-) (az új gk-n sem lehet még szerkeszteni a kommentemet vagy csak én vagyok béna?)
6.
6.
demon68
1 órás tesztet kizárt hogy megnézzek, megyek inkább mafiázni. De egyébként én is 8/10-re értékelném.
5.
5.
wildláma
szerintem ez csak egy olyan bemutató, amiben egy úgymond híresség játszik, és próbál hozzátenni valamit ... ebben semmi teszt érték nincs, a játék meg ... nem a Mafia II, hanem valami más (mármint úgy hogy nem méltó az első részhez :D)
4.
4.
dzsiádzsó
Nekem nem jön be a játék, grafika hányadék (konzolon) de legalábbis nem ezt igérté nekünk!!
Mennyire unalmasak a küldetések azt jól mutatják a karakter mozgásának behatárolásai pl ugrás korlátozott, ököl harcnál mindig átmegy tekken nézetbe, és nem lehet belőle kijönni, sandbox érzés amúgy is nulla, semmi suabadság sincs!
GTA közelébe se ér, pedig azt is rühelltem, lövöldözős része jöhet, az pl az egyetlen amibe GTA fölülmúlja.
3.
3.
Chavez
Ez nem is videóteszt, csak stream felvétel.
2.
2.
Quent1n
Átlag 7-7.5 pontos játék. A videóteszt amugy SZERINTEM nem egy nagy eresztés, és picit hosszú lett. Grafika mindent überel? konzolon? ... Egyébként meg ott ülnek mind Mafia2es pólóban az Überkonzolnál majd nyilván nem arra mennek, hogy eladják a játékot.... Ez abból is látszik, hogy a szöveges teszt azért már mást mutat ám! Mert bizonyos a szöveges teszt egész jó lett szerintem.

Amit hiányoltam belőle, hogy nem említik a közelharci fegyók, a mellékküldetések, és a free ride hiányát. Valamint a nagyfokú bezártságérzést, hogy amikor küldetés közben elkószálnék visszadob a játék, tehát mindig terelne minket valamerre. Meg számomra az volt zavaró picit, hogy szinte mindig 1-2 személyes hadsereg voltunk akik Rambóként mészárolták az ellent. Egy normális családok közti összetűzésre sem került sor sajnos. És hát a multi talán a legfájóbb pont. Micsoda ziccer volt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...