HWSW: Ideiglenes intézkedés a modchip ügyben

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 31.
  • Hardver
A Sony elérte, hogy ideiglenes intézkedéssel az ausztrál bíróság felfüggessze a PlayStation 3 konzolhoz gyártott modchipek forgalmazását. Az USB kulcsok jelenleg csak ausztráliai kereskedőktől szerezhetőek be egyszerűen, amelyek hongkongi forrásból táplálkoznak - olvasható a HWSW-n.

A PS3 biztonsági mechanizmusát megkerülő USB kulcsok két hete bukkantak fel ausztrál kereskedőknél, amelyek szerint azok sok más korábbi próbálkozással szemben valóban működőképesek. A YouTube-ra feltöltött videók tanúbizonysága, valamint a kereskedők és szakmabeliek értékelése szerint is az USB kulcsok valójában a PS3 egy legitim célú üzemmódját hívják elő, amelyet kétségtelenül fejlesztőknek, tesztelőknek és szervizeseknek szántak.

Az USB kulcs lényegében megengedi, hogy USB forrásból szoftver telepítsünk a gépre, amit kihasználva egy adatmentő menedzser alkalmazás lementi a PS3 Blu-ray korongok tartalmát a belső merevlemezre, vagy USB csatolón keresztül egy külső egységre, és ezt követően az eredeti diszk jelenléte nélkül alkalmas annak lejátszására. A modchip nem igényli a gép megbontását, mindössze meg kell nyomni a Blu-ray meghajtó lemezkiadó gombját azonnal a bekapcsolást követően, és a PS3 firmware keresni fogja az USB-s kulcsot.

A teljes cikket a HWSW-n tudod elolvasni!

21.
zadori75
ez a másolás védelem leginkább azoknak a felhasználóknak keseríti meg az életét akik megveszik a játékot...xboxon alapban lehet installálni a játékokat, utána a dvd már csak ellenőrzésre kell, úgy mint pc-n. ps3-on játékonként változik, bár én személy szerint jobb szeretem ha fel van installálva, mert a bluray/dvd olvasók szerintem zajosabbak a winyóktól, és lassabbak is. pc-n sokszor szenvedtem már a fantasztikus másolásvédelmektől. jobban jár aki letölti a crack-elt progit, mert utána már nincs szüksége a különböző ellenőrző procedúrákra...
20.
bledzer
12. nyugaton sincs kolbászból a kerítés... az ottani gamernek van xbpx-a ps3-a és vásárolt játékai, viszont albérletből albérletbe költöznek, az autójuk a banké nyaralni pedig gyorshitelt vettek fel.
18.
Mortician
#11: Alapvetően csak a premier játékok nevetségesen drágák. Ha vársz néhány hetet, hónapot már sokkal olcsóbban hozzájuthatsz. Itt csak az a kérdés, hogy képes-e vagy kompromisszumot kötni és nem akkor játszani az adott játékkal, amikor megjelenik és épp az a téma mindenhol, hanem akkor, amikor már alábbhagyott az érdeklődés. Én inkább az utóbbit választom. A játékélményen nem ront az eltelt idő és úgyis csak az számít nekem.
17.
randall13
#13: Jól írták mindketten, nemtom mi bajod van xd
16.
Mortician
#13: Inreális kifejezés a magyar nyelvben nem létezik. Helyesen írták mindketten. Irreális.
14.
kukac450
#13: mondják nálunk a gyökerek :D amolyan PC-s nyelv
13.
kukac450
12.
keiji maeda
figyelj nem az ár irreális hanem a magyarországi átlagfizetés irreálisan szar . nem hiszem el hogy külföldön a hekkerek akik feltörik azért csinálják mert nem tudnának megvenni játékokat. ez nekik csak bizonyitás hogy igenis mindent fel lehet törni . külföldön játékot veni semmi ott az órabér 2-3x-a a mienknek :/
11.
Sun9us
De ha nem irreálisan drágán adnák a játékokat, hanem valamilyen ésszerű árfekvésben, akkor kevesebb ember ügyeskedne ilyen cuccokkal. Mert nem hiszem el, hogy annyi ember akar azzal szívózni azzal, hogy 25 gigát letöltöget, és kiírogat.
10.
bledzer
a fekete piacon való forgalmazást nem tudják majd felfüggeszteni:D majd tuti kerül egy kínai ,,gyár,, ahol gyártanak eleget s jut mindenkinek és mindenhova. s talán akkor én is veszek egy ps 3 at
9.
keiji maeda
rohadjanak meg a köcsög warezos nyomorékok mi a picsáért kell mindent másolni feltőrni !! más munkáját tönkretenni!! az ilyneket esküszöm arra kéne kárhoztatni hogy fejleszzenek 3 éveg egy játékot vagy bármit, kenyeren meg vizen élve és amikor kész vannak meg töltsék le a netről ne kapjon érte egy fityinget sem. mert az tuti szar érzés lehet hogy dolgozol valamin és már a megjelenés napja előtt letöltötték
7.
Doc.
#5: vagyis az usb kulcs, de gondolom nem így értetted...
6.
hakydakillah
3. t ag vagyok blackcats-en, és oda már feltettek 5játékot, és írják, hogy tökéletesen működnek
5.
Doc.
#4: nem, az a modchip :D
4.
Slik
az játék az USB-n van, nem?
3.
simon 555
de ez igazából nem is másolt játék.
mivel az eredetire játékra is szükség van amíg felrakja nem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...