Leleplezték a Call of Duty: Black Ops multiját

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 2.
  • Bejelentés
Link másolása
Los Angelesben mutatták be a Call of Duty: Black Ops multiját: az új rész több komolyabb újítást is hoz magával, amelyek első blikkre kiválóan feldobják majd a sorozat egyébként sem unalmas többjátékos részét. Szomorú azonban, hogy valószínűleg sem publikus bétára, sem pedig zombikra nem számíthatunk.

Néhány órája a Treyarch és az Activision egy IMAX-vásznon mutatta be a sajtónak a Call of Duty: Black Ops multiplayer módját, Los Angelesben. Egy korábbi teaser videóból ugyan már kiderült ez-az (távirányítható, robbanótöltettel felszerelt kisautót kapunk, használhatjuk a számszeríjunkat), viszont csak most mutatkozott be egészében a többjátékos rész a nagyközönség előtt is.

A Black Ops egy új training móddal bővül, ennek fő érdekessége, hogy bár hasonlít a többjátékos részre, ellenben offline is játszható a gép által irányított botok társaságában. A cél a gyakorlás és az ismerkedés: a készítők szerint a Call of Duty játékosok 30 százaléka egyáltalán nem próbálja ki a multiplayer részt, ideje ezen változtatni. A Create A Class is megújul egy picit, az új részben a karakterünk külseje aszerint változik majd, hogy milyen perkeket választunk maguknak. A pályákon szétszórt utánpótlási dobozokban ritka fegyverekre bukkanhatunk, így juthatunk hozzá például egy állítólag nagyon durva gépfegyverhez és rakétavetőhöz is, sőt elvileg ezen az úton majd helikoptert is vezethetünk egy rövid időre, és úgy aprítunk vele, ahogy jól esik. A játék során testreszabhatjuk a fegyvereinket, az általános kiegészítők mellett saját tervezésű emblémákkal is díszíthetjük azokat. Lesz Theatre mód is: a készítők ígéretei szerint az összes Live-on játszott meccset visszanézhetjük majd.

Általában az XP-vel párhuzamosan gyűjthetjük majd az úgynevezett COD pontokat (másképpen CP-ket), amelyeket különböző képességekre és Contract-ekre (időre teljesítendő kihívásokra) költhetünk. A standard XP-s játékmódok mellé csatlakoznak a Wager meccsek, ahol tulajdonképpen fogadásszerűen tehetjük fel a CP-inket egy-egy kör végeredményére, azután a befolyt összegen az első három helyezett osztozik majd. A Wager meccseken belül négy játékmód vár ránk: a One in the Chamberben három élettel, egy pisztollyal és egy késsel indítanak utunkra, azonban csak egyetlen töltény van nálunk. Lőszert csak találattal tudunk gyűjteni, viszont ha rosszul célzunk, az az egyetlen darab is elveszik, ami nálunk van. Olyankor lesz izgalmas a meccs. A második a Sticks and Stones, itt egy tomahawkot és egy íjpuskát kapnak a játékosok. A tomahawkra érdemes rágyúrni, ha ezzel ölsz, automatikusan megszerzed az ellenfeled CP-it. A Gun Power egy "fegyverrangsort" használ: találatkor megkapod a jobbikat, ha meghalsz, visszaesel egy szintet. Végül a Sharp Shooter igazi szerencsejátékká fokozza a multis élményeket, a játék során ugyanis bizonyos pontokon mindenki fegyvert és perkeket vált - csak éppen véletlenszerűen dől el, hogy mi lesz a következő mordály.

Most pedig jöjjön a feketeleves: úgy néz ki egyelőre, hogy a korábbi pletykák ellenére (Xbox 360 exkluzív lesz és a többi) nem lesz publikus bétatesztje az új Call of Duty-nak. A Treyarch közösségi menedzsere, Josh Olin szerint már jelenleg is zajlik egy belsős teszt az Activision stúdióinak bevonásával, ami több ezer embert jelent. Olin elmondta, hogy a kiadó egyelőre nem tervez publikus bétát kiadni, és azt is hozzátette, ez így egy lényegesen gyorsabb és hatékonyabb megoldás. A másik kevésbé jó hír, hogy - szintén a korábbi híresztelések ellenére - valószínűleg az új Call of Duty-ból is kimaradnak a zombik, Olin szerint ugyanis mostanra a Black Ops multijának összes lényegesebb fícsörét leleplezték, és csak apróságok vannak hátra. Reménykedni persze lehet, de egy zombimódot összerakni biztosan nem lehet "apróság".

A Call of Duty: Black Ops november 9-én jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra, illetve lesz Wii-s és DS-es verzió is. Érdekesség, hogy Japánban kétféle kiadásban lesz kapható az új rész: a japán feliratos változat november 18-án kerül boltokba, míg december 16-ától már a japán szinkronos játék is elérhető lesz.

48.
48.
cdtok
nállam a COD:UO viszi a prímet csak már sajnos alig játszanak vele
47.
47.
Moldren
november költekezős hónap lesz
Kinect, Black ops, WoW Cataclysm (ha kijön addigra)
46.
46.
zozo78
én úgy látom, hogy a grafika gyengébb mint az mw-ben vagy az mw2-ben!
45.
45.
attila78
Minek dobnak ki éventeCOD-ot?Biztos jó üzlet ha ilyen sűrűn dobálják kifele.Ráadásul amit Treyarch csinál részeket nekem egyik sem jött be még idáig.
44.
44.
papailajos
#43: Az apro cucokat sorolhatnam reggeltol estig de en a fobb dolgot mondtam!!!!Elnezest!!!!!
43.
43.
RECh
#42: Úr isten... ne zavarjon hogy te magad készitheted az emblemáidat, title-aidat, és nem kapod a fegyvert hanem megkell venni, plusz klántag a fegyvegyverend, váltható red dot ,stb stb...
42.
42.
papailajos
Eddig a Black Ops ugyan oan mind a MW2 csak epp h lessznek benne mas modok es annyi :(
41.
41.
Mortician
#36: Én a COD-nál sokkal régebbi játékokon nőttem fel... (Doom, Heretic, Wolfenstein, Quake, Hexen stb...)
40.
40.
.LnB
#38: Cod2 kimaradt az életemből akkor a CS-volt az a játék amivel játszottam, emlékszem akkoriban nagy ellentét volt a két scene között :D de a cod2-ről olvastam sokat, pl. az fps max állítgatásával előhozható bugokat megnéztem volna :D

Ui: ne várd annyira MoH-t :), de kitudja lehet a béta óta sokat változik mire kiadják.
39.
39.
.LnB
#36: Sok ember, köztük én is úgy gondolja, hogy COD és COD között nagyon nagy a különbség, a régiek COD2, COD4 számunkra nagyon jó játék volt. De az új érába megváltozott a helyzet, és ez nem baj, szó sincs erről, csak jelen állás szerint a Multiplayer COD-ot elsősorban a nagyobb piac igényeinek megfelelően alakítják (érsd. Konzolosok), a casual rétegnek, aki nem úgy tekint a játékra mint én (lentebb már kifejtettem) hanem csak szórakozni akar és arra kétségtelenül alkalmasak az új COD játékok. Másrész én nagyon vártam az új Medal of Honor-t, és mikor kipróbáltam kicsit csalódva szembesültem a ténnyel, hogy ők is a COD6 féle vonalon haladnak tovább. Sőt a játék kisértetiesen hasonlít a COD6-ra.! Sokan egyszerű klónnak tekintették a bétateszt során. Tehát ne érts félre nem álltalánosságba szóltam le, csak a saját szembszögömből nézve.
38.
38.
torolaci
19: promodba éppen hogy meg kell küzdeni minden egyes killért mert nem halnak olyan könnyen mint HC-ben
23: igaza van a 22-es hozzászólónak (csak kihagyta a cod2-t:)), szal köszönjük emese

nálam cod2/cod4 a fav, arma2-t is szívesen játszanám csak azt nem biri a gépem. ezekben fontos a csapatjáték, nem csak mész lősz halsz. én elpubolok szívesen bárhol, de amióta van csapatom azóta inkább warozok. az az igazi, ott van tét, és adrenalin hogy lehozod e vagy sem.
jó dolog ez is, hogy kedveznek a csilli villi dolgokkal a pubfun harcosoknak, de lehetővé kéne tenni 1 letisztultabb, csak a játékra koncentráló mód.
amúgy várom a black ops-ot, tuti kipróbálom, de a medal of honor-t jobban várom, csapat orientáltabbnak tűnik
37.
37.
.LnB
#35: Kocka gém/ nem kocka gém.. mi is az, hogy kocka?! ki állapítja meg valakiről, hogy kocka -e? Ez tipikus, ha valaki valamivel komolyabban játszik akkor kocka. Én kocka vagyok? Van barátnőm, dolgozok, szórakozok minden 7végén, vannak barátaim, és játszok. Valószínűleg magasabb szinten mint te. Ettől én kocka vagyok? Tipikus vesztes felfogás. Aki jobb nállad rögtön kocka vagy csal. Ez versenyszellem kérdése, ami alapvető emberi tulajdonság, én szeretek jobblenni másoknál, és ezt nem csak azzal lehet elérni, hogy napi 10órát játszol. Megismerkedek a játékkal, kiismerem, kitalálok egy szisztémát ami alapján fejlődök és legyőzök másokat, és ez nem hosszú idő. Attól függ mennyire látod át az adott játékot.

Egyébbként olvasd el a 8. kommentet, ott leírtam, hogy van különbség casual, és hardcore játékosok, és játékok közt.

Bad Company 2 igenis LAN-játékká érett, többek közt Becup, ICL
lanokon, ESL online ligában, is szerepelt, és van magyar liga is. Persze nem olyan elterjedt mint a CS.
36.
36.
Psychosocial
Ha COD akkor nem lehet rossz mi a faszért szidjátok ezen nöttünk fel
35.
35.
DzsungelCsirke
Kedves rálátós, a Bad Company 2 tulajdonképpen alkalmatan warra, hisz alig lehet valamit beállítani a szervereken. A Counter-Strike, és az összes multi játék amit te kiválónak neveztél az tipikus kockagém, csak azt felejted el hogy vannak olyan játékosok akik nem vérkomolyan akarnak multizni.
34.
34.
Gt17
Hát ez még mindíg 1 vicc...ugyan azt dobják piacra másodszorra csak némi extrával...17* Egyetértek a MW2 vel 0-ra zuhant az eredeti Cod hangulat és a minőségis majdnem ott tart.....Ráadásul semmi zombi mód pfff.Adnak mellé 7-8 órás(lehet több de a 15 öt tti nem üti meg) játékmenetet azt eridjé multizni a sok kocka közé hogy 100-200 órát told,aztán annyire rászokj hogy vedd meg a következő évben a 4-5 DLC-t is..nagy taps treyarch gratulálok nekik megcsinálták az elkúrhatatlant.-_-.
33.
33.
OLLiE
:D nem hittem volna a Treyarch-ról, hogy képes egy ilyen tuti játékot összehozni!
TAPS NEKIK :D
32.
32.
laczik1945david
Én nekem is ezt nyomják az amcsik , hogy AIM meg WH pedig csak jól nyomom a játékot mert ők bénák én meg jó vagyok azért már hack-k neveznek kiss nyomik.
31.
31.
VIPD
meg még végtelenségig lehetne sorolgatni h kinek mi a kedvenc muly-ja ízlések és pofonok....habár nálam akkor is a cs source viszi a pálmát:D am én már nagyon várom a bleck ops-ot!istenem menyi jo játék 1 évbe már nem bírom:S
30.
30.
.LnB
#29: hát amit leírtál elmondható sok multi játékról :) mindenhol fogyelni kell, célozni, és lönek is rád :D De egyébbként nekem nem jött be az Enemy Territory mert mikor játszottam vele, a spawn rendszer nagyon rossz volt, simán lehetett lángszóróval spawn kempelni. De lehet, hogy az egy kezdetleges verzió volt, nem tudom nagyon rég volt már.
29.
29.
gamerplayer
#22: sejted mit hiányolok a leírtak közül?
-
A wolfenstein enemy territoryt
egyrészt szórakoztató a játékmenete, ingyenes is - másrészt (szvsz) kell oda a skill nagyon, közelharcban végig mozogni kell, ami elég nehéz úgy, hogy közben lőnek rád és neked is az ellenfelen kell tartani a célkeresztet, mivel, akár másodpercekbe is telik mire kinyírod, nagyon régi játék, de szerintem ahhoz képest elég szép is.
Kezdem megszokni ezt a casual dolgot, a mai amcsi kölköknek ez kell, mer visitoznak, ha egy profi gamer pofánlövi őket, PC-n meg megy az AIM meg WH duma :D
28.
28.
Moldren
hát engem baromira idegesít már most hogy pofázik az az emberke :/ Bonus acquired Bonus acquired Bonus acquired Bonus acquired
27.
27.
LesGrossman
Tehát a konzol only beta teszt dönti el milyen is legyen a végső multi. De jó hír nekünk, PC-eknek.
26.
26.
CoDer
JAJ DE VÁROM! szerintem zsírkirály game lesz!
24.
24.
mankrisz
énis jobban szeretem a warokat...ez valami gengame szintű utánzat cod6 féle modra-.- Bár inkább addig nemmondok semmit amég kinem probaltam...
Az első háburús jatekomat apamtól kaptam (apám katona)ígyhát hozott nekem egy codot XD
23.
23.
wildláma
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...