Más platformok felé kacsintgat a Quantic Dream

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár a Fahrenheit multiplatform játék volt, a Heavy Rain már csak kizárólag PlayStation 3-ra jelent meg. A Quantic Dream most megint több platformon gondolkodik, legalábbis erre következtetünk a csapat vezetőjének, David Cage legutóbbi nyilatkozataiból. Az ok természetesen az üzlet.

A Heavy Rain zseniális játék volt, műfajteremtő a maga nemében, ezen nincs mit vitatni. Sokan sajnálhatják viszont, hogy a játék - mégha a brutális hardver és a DualShock 3 mozgásérzékelője kedveztek is neki - kizárólag PlayStation 3-ra jelent meg. A jó hír: David Cage-ék valószínűleg megint multiplatform modellben gondolkodnak, márpedig állításuk szerint a következő játékuk is hasonlóan stílusos lesz, mint a Heavy Rain, így szinte nincs veszve semmi.

A rétegjátéknak titulált Heavy Rain sikere ugyanis ráébresztette a srácokat, hogy akár szélesebb közönséghez is eljuttathatnák a játékukat: "A Heavy Rain esetében még rendben volt, viszont a Heavy Rain után az a kérdés, hogy érdemes-e egy platformhoz ragaszkodni vagy inkább nyitni kellene a többi gép felé is" - nyilatkozta Cage a GI.biz munkatársának, majd ennél is továbbment: ha már így összejöttek a dolgok, miért kellene behatárolniuk magukat, mikor nagyobb piacot is meg tudnának hódítani.

Persze szó sincs arról, hogy a Quantic Dream hálátlan lenne, Cage szerint rendkívül sokat köszönhetnek a Sony-nak, eddig egy kiadótól sem kaptak még annyi támogatást, mint tőlük. Cage korábban azt mondta, egyelőre nincs kedve Heavy Rain folytatást készíteni, míg egy másik projektjük (talán ez lesz a Horizon?) forgatókönyvét gyakorlatilag már majdnem befejezték.

17.
17.
sayainbarni
16.
16.
Effecta
#12: Jó, azok a Fanboyok. De most én se okádok epét, ha mondjuk a Spliter Cell Conviction kijön PS3-ra, vagy a Gears Of War. Ilyen rosszindulatú szemét emberek akár PS3-asok, akár BOXosok a normál játékosok gyomrát felforgatják.
13.
13.
akey
#10: Ez nem túl felebaráti gesztus a részedről tesa.
12.
12.
ptogamer
#11: Nezd meg a Mass Effect 2 ps3 bejelentesenel milyen hsz-ek voltak!
11.
11.
Effecta
#10: Mivan gyökér? Sír a pofád, ha nem csak a hülye Fanboy fejednek lehet jó játéka?
10.
10.
zsilvolgyi
9.
9.
Sohi
Nekem mindegy, hogy exkluzív vagy multiplatform, de ha nincs a Sony, most sehol nem lennének, nincs még egy kiadó, aki egy "új" stílusba ennyi pénz öl és kockáztat, hogy bejön-e vagy nem.
8.
8.
akey
Az ilyen műalkotásnak, mint a Heavy Rain minél nagyobb közönséghez kell eljutnia. Részemről kiadhatják következő munkájukat bármely platformra, csak ne szenvedjen csorbát a PS3-as port.
7.
7.
tundra
A Sony fel fogja őket vásárolni.
6.
6.
papailajos
#5: Jo lenne de sztem keves az esely ra :( ---JAVITVA!!! :P
5.
5.
papailajos
#3: Jo lenne de sztem keves az esely van ra :(
4.
4.
Mortician
#3: Azt hiszem a Heavy Rain-t a Sony adta ki, így esélytelen, hogy más platformokra is megjelenjen. Pedig jó lenne...
3.
3.
Macifasz
Na, ez nagyon jó hír. De titkon abban reménykedem, hogy még mielőtt belekezdenek ebbe az új projectbe, megkapjuk mi PC-sek is a Heavy Raint.
1.
1.
mnmn1
Helyes! mások is (nem csak mi ps3 tulajok) megtapasztalhatnak majd egy ilyen mesterművet a Quantic Dream-től
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...